vlečný závěs

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kwakin

vlečný závěs

#1 Příspěvek od kwakin »

Ahoj,
dodělávám dolnoplošník a chci ho též používat na aerovleky.Vybavím ho vlečným háčkem na boku trupu což se používá.Viděl jsem na fotce totéž ale u dolnoplošníku s příďovým podvozkem.Ten měl háček těsně nad křídlem takže při startu lano probíhalo pod výškovkou.Já mám ale podvozek ostruhový a tak mám problém kam háček umístit,tedy myslím výškově,aby při startu nevadilo lano výškovce.Neviděl to někdo vyřešené v praxi?
Moc děkuji za každý námět.Pepa
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MakoBear »

Chceme aerovleky zkusit letos a jiz mame 2 vlecne ale klasicky hornoplosniky se zavesem nahore. V ramci "teoretické" pripravy jsem projel net ohledne vlekani a tak mne prekvapila zminka o zavesu na boku vlecne. Priznam se ze jsem u RC vlecne na to nikde nenarazil ( coz neznamena, ze to neexistuje .-) - jsem pro to hodne zvedavy na prispevky v tomto vlaknu ... Nemas nejake foto toho dolnoplosniku s prid. podvozkem a zavesem na boku ?
Lanko pod vyskovkou mi prijde jako nebezpecne, ziju v domneni ze vetron ma byt nad vlecnou, tj. kazde zaskubnuti by znamenalo de facto potlaceni vlecne ?
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pdp7 »

U žádné vlečné nesmí lano být pod výškovkou! a vůbec přitom nezáleží jaký má podvozek. Háček se samozřejmě snaž umístit co nejvýše to je možné. Otázka: musí být háček z boku? Nemůžeš ho dát klasicky nahoru na trup?
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
kwakin

#4 Příspěvek od kwakin »

MakoBear píše:Chceme aerovleky zkusit letos a jiz mame 2 vlecne ale klasicky hornoplosniky se zavesem nahore. V ramci "teoretické" pripravy jsem projel net ohledne vlekani a tak mne prekvapila zminka o zavesu na boku vlecne. Priznam se ze jsem u RC vlecne na to nikde nenarazil ( coz neznamena, ze to neexistuje .-) - jsem pro to hodne zvedavy na prispevky v tomto vlaknu ... Nemas nejake foto toho dolnoplosniku s prid. podvozkem a zavesem na boku ?
Lanko pod vyskovkou mi prijde jako nebezpecne, ziju v domneni ze vetron ma byt nad vlecnou, tj. kazde zaskubnuti by znamenalo de facto potlaceni vlecne ?

Takové řešení vlečného háčku je v RC modelech č.3/2010 u modelu Kittiwake.Je tam i záběr před startem jak jde lano pod výškovkou.Píše tam,že vleky jsou bez potíží.To je ale příďák,já mám ostruhu.Asi bude lepší když to dám co nejvíce nahoru.To éro mám Fly Baby a má to otevřenou kabinu.Kabina je tak nějak v těžišti takže na hořejšek trupu by to nešlo.Ten boční závěs jsem ještě viděl na nějakém videu takže by to mělo jít.Díky za příspěvky,Pepa
kwakin

#5 Příspěvek od kwakin »

MakoBear píše:Chceme aerovleky zkusit letos a jiz mame 2 vlecne ale klasicky hornoplosniky se zavesem nahore. V ramci "teoretické" pripravy jsem projel net ohledne vlekani a tak mne prekvapila zminka o zavesu na boku vlecne. Priznam se ze jsem u RC vlecne na to nikde nenarazil ( coz neznamena, ze to neexistuje .-) - jsem pro to hodne zvedavy na prispevky v tomto vlaknu ... Nemas nejake foto toho dolnoplosniku s prid. podvozkem a zavesem na boku ?

Takové řešení vlečného háčku je v RC modelech č.3/2010 u modelu Kittiwake.Je tam i záběr před startem jak jde lano pod výškovkou.Píše tam,že vleky jsou bez potíží.To je ale příďák,já mám ostruhu.Asi bude lepší když to dám co nejvíce nahoru.To éro mám Fly Baby a má to otevřenou kabinu.Kabina je tak nějak v těžišti takže na hořejšek trupu by to nešlo.Ten boční závěs jsem ještě viděl na nějakém videu takže by to mělo jít.Díky za příspěvky,Pepa
kwakin

#6 Příspěvek od kwakin »

kwakin

#7 Příspěvek od kwakin »

Zlobilo mě tady odesílání a pak se příspěvek poslal 3x.Omlouvám se.Pepa
rodzr

#8 Příspěvek od rodzr »

Pokud chceš ¨rozbít vlečnou hned - nech lano pod VOP. Představ si, že větroň odstartuje po 2 -3 m a hned má výšku 2- 3 m - lano logicky zvedá VOP a klopí vlečnou na vrtuli - a máš vyděláno. Lano musí být vždy nad VOP.
[b]Co se týče umístění háčku na vlečné - zásada je co nejblíže těžišti. Sám mám háček na Piperu až za křídlem a létal jsem i s akrobatem - vlečnou s háčkem na boku - vše jde, ale - při umístění háčku mimo osu souměrnosti modelu jsou vyvozovány síly, které mohou značně znepříjemnit pilotáž, především při startu ( bočení atd. )
Jinak vítej mezi vlekaře - je to paráda...
[/b]
caca

#9 Příspěvek od caca »

mam haček z boku v těžišti lanko vždy položené přes vyškovku z vrchu a mam na něm nataženy bowden z lanovodu asi pul metru dlouhy přez ocasní plochy aby se mi nahodou nezamotal vlečná je diablotin větron discus rozp 3m taham kamarada už druhy rok zatim ani jedinny problem
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

Tahat zavesem na zadku vlecny jsem si zkusil jednou, sice jen transparent, ale jiz nikdy vice. Tak tupy rizeni jsem v zivote nevidel. 8O S modelem by to asi bylo stejny.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“