Prosím o radu ohledně zprovoznění micro kamerky a přenosu

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
piponek

Prosím o radu ohledně zprovoznění micro kamerky a přenosu

#1 Příspěvek od piponek »

Ahoj vyrobil jsem si RC laser tank (prism tank ze hry Red alert 2) Má v sobě silný laser jdou s nim pálit ruzné předměty a tak různě prostě taková už malá zbraň. A teď o co se my jedná mám účet na hobby kingu dle udávaných rozměrů by se mě do kopule tanku vešla tato kamera http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=15130 . A teď mé dotazy:
1.co bych ještě musel koupit abych mohl obraz z ní online přijímat do nooteboku a později třeba do brýlí (nejlépe odkazy a nejlépe to koupit na hobby kingu ) je tam přímo sekce s těmito věcmi jen se v tom vůbec nevyznám http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... tegory=316
2. mám rc soupravu spectrum Dx6i 2,4Ghz tak aby se to nerušilo
3. bude tato kamera mít jakž takž slušný obraz pro ježdění po zemi?

předem díky za odpovědi doufám že my nějak poradíte pro mne je to španělská vesnička
Obrázek
prosím vás ten model berte s rezervou je to scratch a je tam ještě hafo práce co se týče povrchu a detailů ,ale je již plně funkční
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od TomasC »

Na HC nenajdeš nic legálního a i pokud by jsi toto hledisko ignoroval, tak stejně "dojezd" tanku nevyžaduje větší výkon.

Hledej vysílač a přijímač o výkonu DO 20mW na jiné frekvenci než 2,4GHz. Pokud použiješ 2,4GHz, tak bude vysílač rušit. V tanku bych se toho nebál, ale snižuje to i kvalitu obrazu.
cilek

#3 Příspěvek od cilek »

Musíš použít soupravu pro přenos signálu (Tx+Rx) z kamery. Vysílač musí pracovat v jiném pásmu než tvoje RC souprava (legálně jen 5 GHz). Taky si dej pozor na max. vysílaný výkon (mělo by být max. 20 mW) a nepočítej s ježděním (tedy kvalitním obrazem bez rušení) za nějaké překážky. Do NB ještě převodník z PAL na USB. Stručně napsáno.
piponek

#4 Příspěvek od piponek »

Aha dobrá tedy, a s těmi překážkami a rušením signálů to se nedá nijak obejít(třeba větší výkon? i když jak vyplynulo to je nelegální, že?)? řekněme když přijímač neuvidí na tank tak to bude rušené? Máte tedy někdo nějaké jiné stránky s také tak přiznivými cenami? A myslíte, že mnou zmíněná kamerka bude mít uspokojivý obraz? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12176 toto je asi to co potřebuji ale raději tedy sehnat s výkonem do 20mW že?
pess

#5 Příspěvek od pess »

tady jsou taky soupravy pro přenos obrazu:
http://www.rangevideo.com/
Kovboj

#6 Příspěvek od Kovboj »

piponek píše:Aha dobrá tedy, a s těmi překážkami a rušením signálů to se nedá nijak obejít(třeba větší výkon? i když jak vyplynulo to je nelegální, že?)?

No mezi námi, mám pocit že i ten "silný laser se kterým jdou pálit ruzné předměty a tak různě prostě taková už malá zbraň" je za hranicí legality. A IMHO i za hranicí zdravého rozumu... :?
piponek

to Kovboj

#7 Příspěvek od piponek »

Ano může to být i nebezpečné, proto je dobré si uvědomit kde člověk bude jezdit a kam mířit. Ale myslím, že napadat můj zdravý či nezdravý rozum je poněkud slaboduché. Řídíš třeba auto? v tom případě doufám, že také ty máš zdravý rozum, protože by to mohlo být jinak také nebezpečné. Co třeba lidé co střílejí z luku nebo z kuše na to také není zbroják. Nebo co modeláři co mají ve vzduchu 3 a více kilová letadla či helikoptéry? Hm? Zkrátka také letájí tam kde vědí, že nikdo není a nikoho nemohou ohrozit, Zrovna tak jako střelci střílejí směrem kde je svah a také není nikdo, A při troše optimismu i spousta řidičů jezdí tak aby neohrozili, zrovna tak já jezdím a palím si černé plastové krabičky a jiné věci na prostoru kde nikdo není. Nemluvě o tom, že tam je spousta vychytávek bezpečnostního rázu jako například při jakémkoliv rozjetí či pohybu se okamžitě laser vypíná. :!:
piponek

#8 Příspěvek od piponek »

A ještě bych dodal že laser je o výkonu 200mw a je na českém trhu legálně sehnatelný. A nejsem si jist jestli je nebezpečnější v mém modelu nebo v rukou 16ti letého Teenagera, který s ním bliká na letadla.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TomasC »

Na rovinu říkám, že po tomhle ti moc lidí radit nebude :D :D

A přiznávám se, že jsem to, že v tom máš funkční laser, to jsem přehlédl, asi nadšení z modelu z C&C.
Můj názor: je to kravina.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jameson »

Laserové ukazovátko na efekt OK. Laser, ktorý dokáže niekomu nenávratne poškodiť zrak - za to by som preventívne zatváral z titulu všeobecného ohrozenia. A to legislatívu beriem hodne s rezervou (nechcite vedieť, aké výkony púšťam do vzduchu pri FPV)...
piponek

#11 Příspěvek od piponek »

Budiž ať hold neradí, příspěvek výše je také pouze můj názor na věc co se týče nebezpečnosti, poradím si sám. S tou kamerou také sám nevím jestli se mě chce do tohoto modelu dále investovat. Samozřejmně se najdou lidi (a nebude jich málo) , kterým to bude připadat nesmyslné. Dokonce nedavno jsem viděl model plamenometného (funkčního) tanku 1:6 také pěkná záležitost :D. Já sám nejsem nějaký militarista, jen rád dělám své neobvyklé modely, které se prostě nekoupí, toto je jeden z nich.
Honelix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Honelix »

Nenech se odradit... nerikam ze nejakej laser v modelu je potrebna vec, ale jak vidis tak je tady spousta "radilu" kteri ti velice ochotne "pomohli"... Koukam jak toto forum jde z kopce...

Mimo jine... poridil bych byt tebou asi 5,8 giga z HC. Ma to tusim 200mW coz neni uplne legalni, ale kdyz s tim nebudes nikoho provokovat, tak podle me neni duvod proc by te mel nekdo placat pres ruce...

A vy zbyli... zkuste se trochu zamyslet nad tim co rikate...
Hitec Eclipse 7 + ASSANMoje modely: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=453&amod
Kovboj

#13 Příspěvek od Kovboj »

Honelix píše:Nenech se odradit... nerikam ze nejakej laser v modelu je potrebna vec, ale jak vidis tak je tady spousta "radilu" kteri ti velice ochotne "pomohli"... Koukam jak toto forum jde z kopce...
...
A vy zbyli... zkuste se trochu zamyslet nad tim co rikate...

Jasně, laser o síle který bez problémů velmi vážně poškodí zrak lidem okolo je výborný nápad. Navíc ten laser dopředu nevidíš a ani nepředpokládáš že by někdo něco takového dělal, jen vidíš jak si někdo na louce hraje s tankem na vysílačku. Jenže tank najede na hrbol, zvedne čumák a zamíří do větší výšky a heleme se, najednou je tank na vysílačku to poslední co jsi kdy viděl...

To že někdo dává do modelu funkční plamenomet je stejná magořina, ale tam alespoň hrozí že to zabije nebo zraní jen toho kutila. Laser dokáže zranit i lidi nebo zvířata co měli jen tu smůlu a náhodou šli kolem.
Honelix
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Honelix »

Koukam, ze tady asi nikdo nechape co rikam... opet se potvrdilo pravidlo drz hubu a krok... Nerikam, ze je to bezpecne nebo cokoliv kolem, ale kdyz uz to tam ma, tak to tam ma a tim ze ty mu reknes ze je to tohle a tamto a ze s tim muze udelat tohleto a tamhleto... rozhodne ho tim neprinutis ho to sundat... rikam jen, ze nemusite neustale nekoho o necem poucovat. Kdyz to tam daval, tak si byl jiste vedem moznych nasledku a podle toho se taky chova...

Edit: Alespon doufam...
Hitec Eclipse 7 + ASSANMoje modely: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=453&amod
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Celeron »

Panove, z tema laserama. V optickym pyrometru je cerveny laserovy ukazovatko aby bylo videt, co se tim meri. Jednou jsem meril a chytil do oka jen odraz od lesteneho nerezoveho zrcadla. Efekt stejny jako kdys si nablikas svareckou. Pritom to ukazovatko ma vykon 00 prd. Takze bacha!
Jirka
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“