Turnigy 9x + Heli

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
rinTinTinSvK

Turnigy 9x + Heli

#1 Příspěvek od rinTinTinSvK »

Zdravim mam tuto zostavu, Turnigy 9x V2 + Heli HK 450 TT PRO. Po pravde s heli som este nelietal, mam ju poskladanu a teraz nastavujem moju vysielacku. V menu je tzv "SWASHAFR" a neviem preco sa mi do tohto menu neda dostat....vypise mi ze to nemozem pouzivat....nemate s tym niekto skusenosti ?
coro

#2 Příspěvek od coro »

Vykašli sa na originál čínsky firmware, a nahraj si, alebo si daj niekomu kto to vie (boboland to ochotne ponúkal) nahrať lepší firmware. Zmení to to rádio na nepoznanie!
Existuje už aj špeciál verzia firmware pre heliny, "heliclone", malo by byť nastavenie menej univerzálne a teda jednoduchšie, ale je vo fáze testovania a teda nie je zďaleka tak odladená ako verzia ER9x od človeka menom eraz. Pritom s ER9x lietajú aj heliny a x-coptery...
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ddano007 »

To: rinTinTinSvK
Daj vediet, ako si dopadol, mam tu istu zostavu, len helina mi od vianoc este furt lezi v posteli...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

Jen pro informaci. Přeflashowání ER9X nabízí bezplatně Boboland viz tento odkaz.

Stačí mu poslat SZ viz tento odkaz a domluvit se s ním. Je na každém jakou si zvolí variantu a cenu poštovného a k tomu doporučuji mrknout na možnosti v té diskusi viz tento odkaz.

Jinak ohledně nastavování Turnigy 9x V2 s HK 450 PRO mrkni viz tento odkaz na překlad diskuze z jiného serveru. Třeba ti to v něčem trochu pomůže.
Naposledy upravil(a) Drondys dne sob 05.03.2011 16:35, celkem upraveno 2 x.
rinTinTinSvK

#5 Příspěvek od rinTinTinSvK »

Takze nakoniec som problem odhalil, respektive nasiel riesenie. Neviem jak je to mozne ale proste vtedy co mi to neslo som mal v "Mode Select" moj model na poslednej pozicii. Akonahle som ju zmenil na prvu alebo inu tak uz sa mi do tohto menu dostat dalo. Takze trocha som pokrocil v podstate treba este par veci doladit a malo by to ist.

V podstate na plynovej pake mi uz kolektiv pekne vo vodorovine ide hore dole, na druhej pake dopredu dozadu tiez ide len mam problem ze pri naklanani kolektivu na jednu alebo druhu stranu mi to robi naopak. Aj som sa hral s reversami no nejako to budem musiet doladit.

Ano ludia, pocul som o tom novom softe nieco som si aj precital, ale nikdy som s Heli nelietal vlastne po pravde som v modelarstve zaciatocnik a nechapal som ani tomuto menu v tejto vysielacke, no jak sa mi dostala Heli do ruky a potreboval som sa v tom "povrtat" tak som si zistil mnoho veci na co sluzia a jak sa veci maju. Chcel som v prvom rade ovladat tento soft a ked tak az v blizkej buducnosti prejst na novy aby som nejake tie zaklady vedel a nemal potom az take problemy s tym dalsim. Urcite nan casom prejdem no este si chvilu pockam, myslim si ze by som to kludne zvladol aj sam len budem musiet objednat ten programator aby som si to vsetko mohol pozapajat.

Kazdopadne ludia vdaka za pomoc ;) (snad aj ta moja Heli raz bude schopna letu :) )
Zurgi

#6 Příspěvek od Zurgi »

Nemal si tam Heli-1? tam sa Swash neda nastavit co je logicke
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

Kluci dávejte ty linky(obrázky) ať to nenatahuje stránku-díky arda1BOT
ICQ 638556901
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od 00Ja »

rinTinTinSvK píše:... mam problem ze pri naklanani kolektivu na jednu alebo druhu stranu mi to robi naopak. Aj som sa hral s reversami no nejako to budem musiet doladit..

To nelad reverzama serv, ale pohraj si v meni SWASH. Nemam Turnigy pred sebou, tak nevim presne nazev, ale hodnoty, ktery tam jsou, jdou i do minusu. Pak by to melo chodit jak chces. Nekdy je treba sladit reverzy serv se spravnou "polaritou" SWASH mixu.
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

Až tu 450 rozlítáš na tomhle TX, dej se video a odkazy jak jsi to zprovoznil.
Moc to ostatním pomůže :wink:
rinTinTinSvK

#10 Příspěvek od rinTinTinSvK »

no momentalne ju mam na stole polozenu nastavenu aj heli aj TX .... len keby pocasie troska zaprialo.... Ak by niekto potreboval pomoct ako nastavit tu vysielacku s softom ER9X mozem mu kludne pomoct staci napisat.....mozno casom by som spravil aj video ak by bol vacsi zaujem, lebo to by bolo na dlho + muselo by to byt viac videi a tak proste zlozite..
Fibik
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9x + Heli

#11 Příspěvek od Fibik »

Ahoj všem, potřebuji se poradit. Týká se nastavení vysílačky Turisty 9x s opentx s heli HK450. Používám šablonu heli kde jsou již nastavené mixy. Problém vidím v tom, že jsou páčky prohozené. Jak z toho ven. Nastavuju již třetí den a jsem z toho vedle. Děkuji
JosefSvejk

#12 Příspěvek od JosefSvejk »

Turisty 9X? To je nějaká speciální edice?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Fibik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fibik »

Trochu OT, že JosefSvejk.

Samozřejmě bylo myšleno Turnigy 9x, ale jelikož mobilní klávesnice občas opravuje neznámá slovíčka (Turnigy) na známé slovíčko (Turisty).
Bozha

#14 Příspěvek od Bozha »

No dobře, ale co si představit pod "páčky prohozené"? V čem je přesně problém?

Pokud by se jenom serva hýbala na opačnou stranu než chceš, tak tam určitě bude funkce na jejich reverz.
Fibik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fibik »

Třeba například na páčce výškovky mi dělá stoupání. Kdežto na páčce plynu ovládám motor a "křídelky".
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“