Bezpádlo BeastX Microbeast

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#766 Příspěvek od gamer007 »

Vladimir7 můžu se jěště zeptat k těm DS410M, to ti odcházely jen tou námahou z FBL, nebo to bylo po ránách?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#767 Příspěvek od Vladimir7 »

gamer007 píše:Vladimir7 můžu se jěště zeptat k těm DS410M, to ti odcházely jen tou námahou z FBL, nebo to bylo po ránách?

Bez ran, DS410M s vbarem a DS410 s Beastem. Jinak já jsem v těch helinách nikdy pádla neměl. Kdyby chtěl někdo převody tak nějaké mám do obou.
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
apoke

#768 Příspěvek od apoke »

Mel bych datazek , dal jsem beastX do raptora 50N serva DS610 , projel cele nastaveni , zkontroloval , trimy v defaultu 9h,rizeni na normal i na PRO, natocil vrtulnik zavisel cca 20s a najednou to hodilo takove prave kloneni ze jsem sotva stihl dat autorotaci a placnout s tim o zem.Pokus dva, trim 1 cca 6hodin natocil zavisel a totez.Ale jak podle pravitka.ale to uz jsem s tim mel takovou honku ze jsem dalsi pokus vynechal a poradim se.
krtek2k

#769 Příspěvek od krtek2k »

stabilizuje ti deska cykliky v obou osách správně? Musí to být tak že když helinu nakláníš, deska se snaží být jakoby furt vodorovně.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
apoke

#770 Příspěvek od apoke »

ahoj zdravim te a pozdravuju, byl jsem s malym s kocarkem.Prosim Te deska jede v obou osach spravne, presne podle manualu a to otaceni za rotor testovano pri nastavovacim menu se deska zakloneni nebo predkloni to je jedno a kdyz otacim tak je spravne natocena , kdyz to reknu takhle porad ke dverim :] . Kdyz ji jen naklonim doleva deska se jen nakloni do prava , osy se nepromichavaji.Naklopim dopredu deska se naklopi dozadu.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#771 Příspěvek od Mad_Box »

To co popisuješ vypadá na jiný problém než beast, nepadá ti třeba BEC? nehapruje ti nějaké servo? nekope ti do toho rádio? Není někde nějaký volný konektor?
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
krtek2k

#772 Příspěvek od krtek2k »

A taky raptor má řemen, co třeba statika? Ta se projevuje v intervalech, čiže to třeba každých 5vteřin kopne.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
apoke

#773 Příspěvek od apoke »

No pravda je ze BEC nepatri mezi nejvetsi silaky, ale myslel jsem ze tohle by dat mohl Je to http://jetimodel.cz/index.php?page=product&id=56 , nikdy predtim s nim nebyl zadnej problem , vim ze ted pujde odber nahoru.Nemam tu ted nic tak rychleho s cim bych dokazal zmerit a zastavit si VA prubehy.Az v tejdnu v praci.Serva naprosto vsechna v poradku.Kabely nove od beastu a serva sli do beastu primo bez spojek , vsechno drzi domacknute na knop.zadna vule.Radio mi nikdy do niceho nekoplo , na servo monitoru drzi jak pribite a vraci se do vychozich stavu, at do toho mlatim jak mlatim , prijimac nesignalizuje problem se signalem , DSM2 AR7000 vcetne satelitu.Kabely zalite tavnou pistoly. Opravdu kdyz jsem to zavisel rikal jsem si no krasna na poprve jak pribite, bylo to jak prisroubovany ve vzduchu uz uz jsem si rikal ze ho zacnu pohupovat a tumas, dalo mi to takovou elektronicky rizenou skolu , ze jsem myslel ze to zahodim do pole, nastesti me kolega uklidnil.Zkouknuli jsme to a znovu me to vyskolilo v postrehu , zasahy do rizeni a snaha o zastaveni te silenosti nad zemi se podarila, ten stroj na kniply ve finale po hozeni te autorotace a zachranovani nemozne reagoval zcela presne.Ve vsech osach.Protoze me to na podruhe rikal kolega stocilo doprava , naklonilo do prava a poslalo cumakem dolu , to ja si takhle presne teda nevybavil , me se zdalo ze me to proste jen prudce naklonilo doprava.
to krtek2: tu statiku netusim to jsem nikdy neresil
apoke

#774 Příspěvek od apoke »

tak dneska bylo pokracovani s bestii,po tom co jsem jednotku radsi vyresetoval a nastavil znovu.Vysledek je ten ze me to nekoplo nikam 3minuty talze obrovskej pokrok , srovnatelne s padlama.Po tech trech minutach to zaclo kopat strasne do serva kridelek a vyskovky, pristal jsem a koukam na serva jak si to cely cvrlika,normalne se naklanela cela deska sem a tam jako bych ridil, vypnu motor a stale stejne , takze vibrace a statiku od remenu skrtam.Takze vysledek bude asi jak jste psali BEC.Takze jsem zacal cyklovat stare 5s Nicd 1700 , na ty pokusy to bude nejcistejsi reseni a uvidime co dal.Kdyby Vas jeste neco dalsiho napadlo , sem s tim.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#775 Příspěvek od Mad_Box »

Jistě zkus BEC eliminovat ale teď čtu že ti AR7000 nesignalizuje pokles napětí. Ještě zkontroluj nastavení serv (frekvence) a zkus všemi konektory a kabely zahýbat. A BEC otestuješ snadno. postav to doma na stůl a zběsile kvedlej kniplama musí to vše ustát bez jakýchkoliv výpadků.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
apoke

#776 Příspěvek od apoke »

Frekvence dle tabulky ze stranek beastu , DS610 200hz, Savox1290MG 333hz,stred 1520us, kamaradovi se to trosku podarilo chytnout mobilem , neni to moc videt ale preci jenom je trosku videt jak ta cyklika lita.

http://dl.dropbox.com/u/13586805/IMG_0276.MOV

To uz jsem to cele sundal a pretahal kabely dozadu kde byla Gy401 , vibrace tam jsou trosku mensi nez uplne na predku na drzaku serv.

Po druhem pokusu o let , mi blikali prijimace, ale nejsem si jistej , jestli to nebylo tim jak jsem to pred startem jeste zapinal vypinal ale teoreticky tam naky problem byt muze.Jak rikas baterka to jisti.

Na stole jsem doma BEC testoval dobrou minutu jsem s tim lital sem a tam a jeste jsme drzeli listy aby jsme tomu kladli nakej odpor.
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#777 Příspěvek od Vladimir7 »

[quote="apoke"][/quote]

Pokud máš origo kabely od bestie, tak je důkladně prověř. Z vlastní skušenosti u dvou bestií byly špatně nakrimpované. Chování obdobné prostě se to zblázní.
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
apoke

#778 Příspěvek od apoke »

Ano , ted po přesunutí asi zbytečně jednotky dozadu pouzivam i propojky od beastu plus prodluzky 30cm.Jak prověřit ty káble, myslíš změřit a porovnat odpor jestli tam neni nějaký přechodový odpor.Jinak mě nic nenapada.Ale jestli se to dotyka jen vlaskem tak to asi zmerit nedovedu.
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#779 Příspěvek od Vladimir7 »

apoke píše:Ano , ted po přesunutí asi zbytečně jednotky dozadu pouzivam i propojky od beastu plus prodluzky 30cm.Jak prověřit ty káble, myslíš změřit a porovnat odpor jestli tam neni nějaký přechodový odpor.Jinak mě nic nenapada.Ale jestli se to dotyka jen vlaskem tak to asi zmerit nedovedu.

No jde to blbě, já na to poprvé přišel tak, že se to rozklepalo v roce (250tka) a následným popotahování kablíku závadu našel. Ono to pak je i vidět pokud vytaháš dutinky z konektoru a prohlédneš je.
apoke

#780 Příspěvek od apoke »

dik , vzhledem k tomu ze uz jsem s tim zkusil dost ,par hodin navic s tim uz tak nak pocitam, takhle to tam mam ted chyceny je to takovy na prase ale na te desce vzadu za rotorem jsou ty vibrace opravdu nejmensi.Jen kabely me trosku ser...stvou. No az zacne jednotka chodit jak ma budu hledat misto a resit kabely , zatim se to chova hur jak tri telebee gyra. GY601 chodi i kdyby mela senzor na hlave motoru.

https://picasaweb.google.com/1155984512 ... astRaptor#
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“