Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#571 Příspěvek od RiMr »

TO je jistě velmi zajímavý a chvályhodný počin, ale spíš to vidím jako polotovar, protože se nám tu vynořilo několik dotazů a pravděpodobných odpovědí:

- půjde toto podsvícení ovládat z Er9x? (asi ne...)
- je to podsvícení nějak ovladatelné? (asi ne)
- takže svítí pokud je vysílač zapnutý? (asi ano)

Každopádně je fajn, že tam někdo přemýšlí (i když dost ztěžka a pomalu), co by se k "tomu" dalo dodělat :)

#572 Příspěvek od macek11 »

RiMr píše:TO je jistě velmi zajímavý a chvályhodný počin, ale spíš to vidím jako polotovar, protože se nám tu vynořilo několik dotazů a pravděpodobných odpovědí:

- půjde toto podsvícení ovládat z Er9x? (asi ne...)
- je to podsvícení nějak ovladatelné? (asi ne)
- takže svítí pokud je vysílač zapnutý? (asi ano)

Každopádně je fajn, že tam někdo přemýšlí (i když dost ztěžka a pomalu), co by se k "tomu" dalo dodělat :)

Na pravděpodobné otázky můžeme zkusit pravděpodobné odpovědi.
Najde se nějaký bastlíř, terý ošetří problém ovládání?
Pravděpodobně ano, zvlášť když to je levný polotovar (za dvacku). Nemůžeme přece furt rozbíjet všem dětem, které potkáme, displeje na konzolích PSP, aby měl boboland z čeho dělat :-)
Earl
Kontaktovat uživatele:

#573 Příspěvek od Earl »

Kdo by chtěl tento panel zkusit tady je swarm kód 187079.
RcAF
Kontaktovat uživatele:

Podsvietenie

#574 Příspěvek od RcAF »

Nazdar bastliči :D

To podsvietenie od HK vyzera zaujimavo, hlavne ta modra farba cez zeleny LCD :). Urcite sa to da prerobit na zap/vyp bud manualne vypinacom, alebo vo firmveri.

Uz davnejsie mam spravene podsvietenie z LED. Kdesi som tu cital ohladom odstranenia striebornej vrstvy zo spodku displeja, aby bolo podsvietenie lepsie vidiet... da sa to, ale netreba odstranit polarizacny filter, iba strieborny leskly nater co je na nom! Ja som to pomaly zoskraboval, nakoniec umyval vatou namocenou v liehu az to zislo celkom. Skoda ze tie polarizacne filtre na LCD su zelene :(. Ja mam LEDky biele, ale displej je furt zeleny :? .

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15968826&postcount=5

Na fotkach je to este pokablovane cez dalsi vypinac co som prirobil do krytu, v sucasnosti to mam ovladane softverovo v RadioClone. Vzhladom nato, ze tie 2 LEDky seriovo s odpormi zeru do 10mA, neriesil som spinanie cez tranzistor, procesor by mal zvladnut do 40mA :).

Este tu
http://rcairfoam.creathinq.com/?p=201&lang=sk
najdete trocha info a foto telemetrie FrSky s pridavnym externym LCD v TGY9x
[color=blue]TGY 9x + RadioClone + FrSky telemetry [/color]
[color=green]lietajuci izolacny material[/color]
[b][url]http://rcairfoam.creathinq.com/?lang=sk[/url][/b]
boboland
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od boboland »

ahoj, par displayov mam :) - deti si mozu dat prestavku.

dorobit to na er9x ide, ale to uz je opat cele o bastleni a tak ...
modra nie je dobra farba, ale budis
a odber ? sialenych 60-90mA - dan za modru farbu.

Antenu som uz dal do vnutra.
Zmena dosahu ziadna. Test dnes o 16oo. - prijimac 3ch HK.
Najpr som chcel skusit BIND RANGE TEST - ale po stlaceni mi akosi model reagoval aj po 150m bez problemov. Tak som vzal samokridlo a vyletel.
Reakcie od obzoru po obzor bezo zmeny (cca 350-450m - viac som nedovidel, predsa ma model len 1m).
Skusal som aj spontalne tienit telom ale ziadna zmena.
Na "dlhsi" tast so m nemal dnes sparing partnera. cez vikend to otestujem na vetroni radian (2m) a sparing bude k dispozicii :)

Takze to vyzera ze je to OK.
Naposledy upravil(a) boboland dne čtv 03.03.2011 16:41, celkem upraveno 2 x.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od MarkAurel »

uz len nech je konecne pekne pocasie, neviem sa dockat

EDIT: viete poradit-napisat ako nastavit mix brzdy na spomalenie pri pristavani? dakujem
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
coro

#577 Příspěvek od coro »

Skúsil som dnes dosah FlySky, podľa led na príjmači, zatiaľ obidve antény bez úprav - na 2,5km to fungovalo, z bytu na 7.p do auta, ale samozrejme len v ideálnej polohe antén (obe zvislo). Potočenie hociktorým smerom spojenie zlikvidovalo (aj polarizácia čiže anténa kolmo ale vodorovne, aj smerovosť čiže anténa mieri na vysielač)
Tak si myslím že na bežnú vzdialenosť s menším modelom, t.j. tých 300m max, v pohode. Páči sa mi že sa to chytalo bez váhania hneď, ako sa signál dostal k príjmaču - a to aj po pol hodine strávenej úplne mimo dosah.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od Ryko »

Zdravím,já mám podsvícení od tud http://www.sintech-shop.cz/shop.php?cat ... 000%20(fat)_Spare%20Parts&sess=378864ea3d0284aedbb14c07b1291638&PHPSESSID=378864ea3d0284aedbb14c07b1291638
je za 239kč. nové se zárukou.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od RiMr »

coro píše:Skúsil som dnes dosah FlySky, podľa led na príjmači, zatiaľ obidve antény bez úprav - na 2,5km to fungovalo, z bytu na 7.p do auta, ale samozrejme len v ideálnej polohe antén (obe zvislo). Potočenie hociktorým smerom spojenie zlikvidovalo (aj polarizácia čiže anténa kolmo ale vodorovne, aj smerovosť čiže anténa mieri na vysielač)
Tak si myslím že na bežnú vzdialenosť s menším modelom, t.j. tých 300m max, v pohode. Páči sa mi že sa to chytalo bez váhania hneď, ako sa signál dostal k príjmaču - a to aj po pol hodine strávenej úplne mimo dosah.

Super zpráva.
S tím okamžitým chycením má stejnou zkušenost. Ve srovnání s DSM2 nebo Assanem je to BLESKOVKA. A myslím že ta vteřina k dobru může být rozdíl mezi nabořením hroudy nebo líznutím klasů ječmene a stoupáním :D
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od Bumpy_SK »

funguju vam v simoch kridelka? ja mam totizto v RF ako keby vmixovane kridelka do plynu, pricom paka kridelok vobec nereaguje (ani v kalibracii..) neviem co robim zle...redukcia z linku na rimrovej stranke :(
coro

#581 Příspěvek od coro »

Pre predstavu - je to cesta zo Záhorskej Bystrice do Ba, a vysielač bol v okne v poslednom dome v Devínskej novej vsi - toto je fotené z toho bytu a žltým je tá cesta. Nezastavoval som a bol som vodič takže poloha antény až tak presne ideálna nebola. Diaľnica je cca na pol ceste medzi tým.
http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/9xF ... flysky.PNG
http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/9xF ... flysky.PNG
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

sim

#582 Příspěvek od michal.valis »

Bumpy_SK píše:funguju vam v simoch kridelka? ja mam totizto v RF ako keby vmixovane kridelka do plynu, pricom paka kridelok vobec nereaguje (ani v kalibracii..) neviem co robim zle...redukcia z linku na rimrovej stranke :(

Koukni na tohle http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=15
bitovod

#583 Příspěvek od bitovod »

RiMr píše:Super zpráva.
S tím okamžitým chycením má stejnou zkušenost. Ve srovnání s DSM2 nebo Assanem je to BLESKOVKA. A myslím že ta vteřina k dobru může být rozdíl mezi nabořením hroudy nebo líznutím klasů ječmene a stoupáním :D

To by mohl být další důvod, proč utéct od Assana - mezi vánočními sváky jsme byli polítat, v mrazu padlo napětí baterce a než se přijímač po restartu chytil, tak to bylo na tradiční "pozdní sběr" :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
coro

#584 Příspěvek od coro »

OT, keď už tu vidím slová o neboření hroudy: Ja som konečne prvý raz letel s 9x a originál FlySky príjmačom.
Trvalo to 59 sekúnd a zarval som to po úvodných vlnovkách a snahe trochu to natrimovať, s rozbehom a na plný plyn ca 100km/h do pooranej matičky zeme.
- nie na chybu systému ale na vlastnú blbosť, nešlo mi to dotrimovať, niekde som niečo nemal dobre nastavené , (viem aj čo, konkrétne výchylky na samokrídle, triviálne ale mali by napriek tomu byť správne - keď nie sú tak to na zatočenie tlačí a na ťahanie zatočí... nemal som čas tak som si povedal že veď to nejak upáčkujem).
Výsledok nič moc, nezničiteľné spevnené EPP Tornado11 zlomené na polovicu a rozrthnuté, a v krídle navyše aj krížom cez poťah a sklo aj šikmá diera krížom na druhú stranu - priestrel jedným listom ľahučkej maličkej vrtuľky APC-E 6x5.5" (pri cca 20tis rpm).. Najväčšia záhada pre mňa je, že chýba mosadzný čap vidličky MPJet, a pritom je servo v poriadku, a páka aj vidlička sú celé..

No veď nič, len toľko že keď sa hráte s možnosťami nastavenia, netreba za každú cenu nastaviť aj na delte iné pomery mixovania hore než dole, a ani rozdielne limity na servá neboli dobrý nápad.. (diferenciácia na samokrídle = zásah do výškovky..)
mrpilot

#585 Příspěvek od mrpilot »

bitovod píše:a než se přijímač po restartu chytil, tak to bylo na tradiční "pozdní sběr" :)

:lol: :lol: :lol: :lol:
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“