Problem s max. otackami na benzinaku
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
Problem s max. otackami na benzinaku
Zdravim mam benzinak 26ccm. Este ma vybehane asi len 1,5-2litre paliva. Doteraz vsetko frcalo v pohode ale dnes mi ako napotvoru blbol.
Minimalka bola super vsetko v pohode ale akonahle som pridal plyn tak zacali rapidne kolisat otacky a zoparkrat dokonca skoro zhasol keby som neubral. hlavnu ihlu som nastavoval v celom rozsahu a stale to viac ci menej blblo. Zapalovanie mam napajane 4clankom sanyo SCR 1700mAh.
palivo bolo bez problemov dodavane az ku karbecu.
Poradte prosim co s tym moze byt.
Len nechcem zbytocne laborovat ak vie niekto hned povedat co tomu je.
Mna napadaju tieto veci:
Zanesene sitko vo walbre
problem so svieckou
problem so zapalovanim
problem s benzinom lebo som dnes miesal novy.
Diky za pomoc
Minimalka bola super vsetko v pohode ale akonahle som pridal plyn tak zacali rapidne kolisat otacky a zoparkrat dokonca skoro zhasol keby som neubral. hlavnu ihlu som nastavoval v celom rozsahu a stale to viac ci menej blblo. Zapalovanie mam napajane 4clankom sanyo SCR 1700mAh.
palivo bolo bez problemov dodavane az ku karbecu.
Poradte prosim co s tym moze byt.
Len nechcem zbytocne laborovat ak vie niekto hned povedat co tomu je.
Mna napadaju tieto veci:
Zanesene sitko vo walbre
problem so svieckou
problem so zapalovanim
problem s benzinom lebo som dnes miesal novy.
Diky za pomoc
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s max. otackami na benzinaku
iwojima1 píše:Len nechcem zbytocne laborovat ak vie niekto hned povedat co tomu je.
"Laborovat" budeš muset, protože ti to jen tak od boku nikdo neřekne čím to přesně je....
Jestli že jsi hejbal z H jehlou a neprojevilo se to pozitivně, tak musíš pokračovat ve zkoušení.
Na kolik otočení máš ted vytočenou H jehlu a popřípadě i L ?
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
iwojima1 píše:a co mam na sviecke zistit?
Na svíčce zkontroluješ tak max. odtrh...
Musíš dát jinou
Vyčisti to sítko popř. vyčisti karbec . Nic složitýho ten karbec není...
Vyměn svíčku a když to nepomůže mrkni na fajfku, ta taky ráda zlobí....
Když ani to nepomůže, tak někde půjčit zápalko... atd. jiná cesta není. Zkoušet a zkoušet...bohužel.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Na mojem Titanu ZG62 jsem měl problém, že najednou nechtěl moc startovat Svíce vypadala dobře, házela jiskru. Laboroval jsem tak dlouho až jsem z toho neštěstí
koupil novou svíci. Od té doby OK. (dodnes to nechápu) Taky jsem zjistil, že ikdyž motor saje jak vysavač
musí mít nádrž zhruba v úrovni Walbra. Když byla na dně trupu, motor se choval "divně", nechtěl do otáček a dusil se. Jo, budeš muset zkoušet.
Taky navštiv mojehobby.cz nebo akroforum.cz jsou tam machři přes benzín.
Taky navštiv mojehobby.cz nebo akroforum.cz jsou tam machři přes benzín.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Jedna dobře míněná rada: Pokud se najednou vyskytne takový problém. V první řadě vyměnit benzín! = natankovat jinde. Teprve pak laborvat dál. Kontrola accu zapalka. svíčky a teprve pak rozborka walbra. Kroutit jehlama o 360st. nemá žádný smysl akorát si motor rozhasíš.
Jinak pro všechny co si neví rady s neposlušným benzínem - prčtěte si seriií článků které sepsal Karel Prokop v RC revue.Najdete tam odpovědi na většinu svých otázek
Jinak pro všechny co si neví rady s neposlušným benzínem - prčtěte si seriií článků které sepsal Karel Prokop v RC revue.Najdete tam odpovědi na většinu svých otázek
Radim
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
iwojima1 píše:Dejfak píše:Také bych zkusil baterky, pak svíčku.
a co mam na sviecke zistit? BTW pozeral som to sitko v karburatore a bolo zanesene ale nic extra.
A ze bylo to sitko zaneseny, ti neni divny? Bud lejes do nadrze nefiltrovanej, nebo "vysrazenej" spatnej benzin. Kup si na zkousku nakej 100 oktanovej a poradnou syntetiku olej. Ja jeste davam stabilizator benzinu od Hondy. Taky jsem se s motorem kvuli benzinu dost natrapil a ted uz je to lepsi.
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
iwojima1 píše:ved tam mam zaradeny aj filter tak mi neni jasne odkial sa tam vzali tie spiny. a v tych clankoch z rc revue vyslovene pisali ze cim viac oktanov tym je to horsie.
No spatnej benzin a vysrazelo se ti to v nadrzi. Zkus ten stabilizator od Hondy, stoji to 200 kacek a je to na 150-200l benzinu. Zabranuje srazeni benzinu do tech supinek. Jo a z benzinky mi tvrdili, ze to dela hlavne primes tech ekosracek. Ve 100 oktanovym je jich podstatne min nez v naturalu.
Jirka
Jirka