LED z HC na kole!!

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bender
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od bender »

a mobil Tě taky oslňuje?

ze Te to porad bavi nekoho presvedcovat? :D
selinak

#47 Příspěvek od selinak »

mně už je to jedno...nemá to smysl...
Xxx
KarelSkala

#48 Příspěvek od KarelSkala »

selinak píše:a mobil Tě taky oslňuje?

Ne, protože můj mobil proti těm LED páskům svítí jen naprosto nepatrně. Pokud máš mobil, který oslňuje stejně jako ty LED pásky tak to tě teda lituju a pak se už ani nedivím tomu, že tady tvrdíš, že ty LED pásky neoslňují, protože už to nedokážeš rozeznat když z toho svého mobilu máš skoro vypálené oči. :o
JMalik

#49 Příspěvek od JMalik »

Selinaku, držel bych se tohoto:
"S dnešním stavem u policie bych se pokut moc nebál......."
Protože za současného stavu to tak je.
Ale skutečně mě vysvětli na co to je, co to přinese, jak to budeš mejt......
Já jezdím na bajku po lesích, mimo civilizaci, když si dám v osvěžovně o pivo víc, tak radši jedu po poli, nebo škarpou, než bych se odvážil na silnici......
Prostě co Tě nutí lézt s MTB na silnici a nasázet na to ty ledky?
pepin

#50 Příspěvek od pepin »

Upřimně mi je Selináka líto,koupil ledky,naplácal je kam se dalo,mimo jiné i na kolo,tak at se třeba posere,pokud by mě oslnoval,tak ho asi probliknu,nevim,ale asi bych hned nezastavil a nesnažil se z něj vymlátit duši,nebo pokud bych se necítil,najmout nájemného vraha :lol: pokud bude opakovaně z ledek dostávat klacíkem psí hovno,určitě to nějak nakonec vyřeší :wink: Fakt vám z tý zimy hrabe,něco jsem tu přečetl a zdá se mi,že co učastník provozu,to nejistota,že dojede bez infarktu k další křižovatce :lol:
bender
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od bender »

Pepine dneska jsi prvni co me kladne pobavil. Lidem hrabe co by se melo a co nemelo, ruku na srdce...ten co kafra do toho jak to oslnuje, jak je to protipravni dela kokotiny zase v necem jinem a o tom radeji nemluvi protoze to je jeste vetsi skraloup nez nejake LED pasky na kolo.

Nazory ze to oslnuje mi prijdou detinske, slunicko me taky oslnuje a nekoukam do neho kdyz vim ze me pak boli oci. Nevim ale jak ridim auto tak se do svetel protijedoucich aut nekoukam a nemam s tim problem. Pokud to je ale tak ze karfaliste kterym to vadi se kouknou primo do zdroje svelta, v to pripade LED pasky, denni sviceni a jeste pri tom jak je mijeji pri jizde je jejich problem.

Kdyz si to lidi davaji na letadlo, at uz akrobat nebo 3D a litaji s tim vnoci proti sobe, a nejlepe visi 2m od sebe....jak je mozne ze je to neoslnuje????
zdzd

#52 Příspěvek od zdzd »

Hele, když s tím v noci pojede lesem po cestičce proti bandě jdoucí z hospody, tak na 80% někdo tu ruku natáhne a dá mu bombu. Stejně tak mu dá flastr policajt na silnici, když mu pěkně odspoda posvítí do držky.

To je prostě fakt.

A už vůbec nevidím žádný důvod k obtěžování okolí z vlastní bezohlednosti a koledování si o odpovídající zásah.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Speedy »

Podle mě je tohle malichernej problém proti velkýmu množství aut, který jezděj s bezdůvodně zapnutejma mlhovkama, nebo tlumenýma světlama nastavenýma výrazně výš než je daný předpisama. Neviděl jsem to kolo v reálu, ale pro mě je lepší oslňující cyklista než neosvětlenej. A mimochodem by nebyl problém to světlo případně rozptýlit trochu víc kapkou tavnýho lepidla nebo nějakou páskou.
A jak policajt dokáže, že to oslňuje. Nevšiml jsem si, že by cyklosvětla měly homologační značky a předepsanej úhel seřízení.
zdzd

#54 Příspěvek od zdzd »

Speedy píše:Podle mě je tohle malichernej problém proti velkýmu množství aut, který jezděj s bezdůvodně zapnutejma mlhovkama, nebo tlumenýma světlama nastavenýma výrazně výš než je daný předpisama.

Ta auta jsou rovněž problém. Ovšem každý z nich sám sebe prohlásí za malicherný problém proti těm ostatním a ve výsledku jsme všichni v ...
zdekar

#55 Příspěvek od zdekar »

V noci když jedu autem, tak mi vadí snad každé protijedoucí auto, jelikož ty světla ač svítí do země, tak stejně jsou tak výrazným zdrojem světla, že chvilkově není vidět co se pohybuje po mé krajnici. Kdyby tam byl v tu dobu zrovna neosvětlený cyklista tak nevím...

Jak svítí ty LED nevím, takže těžko se k nim vyjadřovat. Na fotce vždy světla svítěj víc než ve skutečnosti když se nenastaví správně čas a clona.

Ideální by bylo zavést do aut jen taková světla, aby auto bylo vidět (né aby vidělo) a na čelním skle potaženém průhlednou fólii s displayem zobrazovat obraz z kamery s nočním viděním (nebo infra nebo z nějakého radaru). Pak by každý účastník na silnici byl vidět i v mlze na kilometr (v případě radaru) a bylo by jedno jestli na sobě má ledky nebo jede na kole v černé teplákové soupravě ;-) Ale takovéto technologie se ještě asi brzo nedočkáme :( .
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Speedy »

Noční vidění pár drahejch aut už má včetně detekce překážek, i když jen na displeji na palubce. Zatím to asi není dostatečně dostupné řešení pro včechny.
JMalik

#57 Příspěvek od JMalik »

Speedy píše:Noční vidění pár drahejch aut už má včetně detekce překážek, i když jen na displeji na palubce. Zatím to asi není dostatečně dostupné řešení pro včechny.

Jel jsi s tím? (já ano). To vymyslel idiot pro ještě větší blbce než byl sám.
Ten obraz z kamery může sledovat tak jedině spolujezdec a případně varovně vykviknout.
Detekce překážek je o něšem jiném. Ty nejlepší systémy dnes pracují na systému porovnávání kontrastu pro zaostření překážky a vypočítávají její relativní rychlost proti rychlosti vozidla. Pak je v těch výpočtech uvažovaná spousta složitostí souvisejících s rychlostí vozidla a změnou polohy překážky.
Můžeš si to zjednodušeně představit jako autofokus současné zrcadlovky pracující v režimu kontinuálního ostření s predikcí. Stále to drží objekt v zaostřovacím poli, přepíná to ty pole podle toho kam se to pohybuje (vůči autu) a vypočítává to, kde to bude v příštím okamžiku.
Zatím dost drahá sranda s velkými kiksy.
Penty

#58 Příspěvek od Penty »

Pro ty kdo mají LED osvětlení pod kuchynskou linkou: jak jste řešili napájení? Taky chci osvětlit kuchyn. linku, ale když jsem chtěl koupit trafo na 12voltů tak jsem narazil. Prý, že na LEDky je to jiné, že to nejde koupit jen tak nějaké trafo. Porad´te. Dík
dokken

#59 Příspěvek od dokken »

timhle napajim 5m pasku v pohode, ale je fakt, ze s mizerne vyhlazenym vietnamskym shitem pasek blikal..neboj se toho..
http://www.dealextreme.com/p/12v-5a-60w ... 240v-15995
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Speedy »

JMalik píše:Jel jsi s tím? (já ano). To vymyslel idiot pro ještě větší blbce než byl sám.
Ten obraz z kamery může sledovat tak jedině spolujezdec a případně varovně vykviknout.

Nejel jsem s tím a taky se mi nezdá, že bych měl v noci čas čumět na displej. Ale pokud by bylo upozornění na překážku rozumným způsobem promítáno přímo na sklo, tak by to smysl mělo. A i zvukový upozornění by mohlo být lepší než nic. To umístění displejů je navíc u většiny aut hrozně mimo zornej úhel řidiče. Přitom taková Corvette používá promítání na sklo už snad od 80. let.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“