LED z HC na kole!!

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bender
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od bender »

To, žes to ty neslyšel neznamená, že se to nestalo a ta modrá bude policajty dost spolehlivě provokovat i když bude jenom na kole a nejspíš ani ty zelené LEDky jim moc nebudou po chuti.

Ledky nejsou modre ale bile...fotka to zkresluje. Cekam az mi ty pasky prijdou a pujdou na motorku po stranach, ale po 6cm kouscich.

Loni do me najela zenska na krizovatce kdyz mi nedala prednost s citaci..."jezis ja jsem Vas nevidela.....nevolejte policii ja Vam dam 2tisice na opravu", nakonec to pojistovna vyhodnotila jako totalku.

Se tady rozcilujete nad pasky na kole a neopravnene HID sady na autech asi tolerujete.
Drondys

#32 Příspěvek od Drondys »

rampa_mckvak píše:Ono je to snad zakázaný si dát na kolo ledky?

Není pokud se s tím kolem nebudeš pohybovat na veřejné dopravní komunikaci. Na jakémkoli vozidle i na kole provozovaném na veřejné dopravní komunikaci je zakázané jakékoli osvětlení, které není vysloveně povoleno a pro kola je povoleno bílé světlo vpředu a červené vzadu a kromě toho jsou povoleny bílé odrazky vpředu, červené vzadu a oranžové po stranách nebo na obuvi či oděvu cyklisty případně nahrazené reflexním materiálem. Jiné osvětlení je považováno za nepovolené a může to být pokutováno pokud je cyklista přistižen, že je používá na veřejné dopravní komunikaci. :wink:
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

Já bych pokuty moc neřešil, to je jiný problém.

Zásadní je to, že pokud někdo s takovým osvětlení proti někomu vyjede, bude prní myšenka, co je to za debila. A pokud posvítí do očí, tak je to na přez držku. Oprávněně. A zám pár takových, co by po takovém cyklistovi hmátli a měl by ji. A to je v pořádku.

S takovým kolem může jezdit tak akorát v cirkuse kolem manéže. Do provozu mezi lidi ani náhodou. To přece nemůže normálního člověka napadnout ani ve snu.
sicco
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od sicco »

S dnešním podstavem u policie bych se pokut moc nebál. Když už je vidět v noci policie někde v akci, tak je to na nějaký hlavní silnici s potencionálně velkym provozem nebo naopak je vidět policejní auto zašité co nejdál od lidí a s několika příslušníky, kteří tam několik hodin prospávaj :D...
Mě sice světla v noci šíleně vaděj ale je pravda, že ty certifikovaný světla některých aut jsou mnohem víc nepříjemné a to bohužel nikomu nějak extra nevadí... Mnohem raději bych nakopal ty pitomce co si to v noci valej po silnici se zapnutejma světlama pro denní svíceni a jestě lépe s předníma mlhovkama. Nějaký cyklista s pár diodama mi je fakt docela volnej :D
můj blog o RC: http://bahamo.cz
bender
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od bender »

A zám pár takových, co by po takovém cyklistovi hmátli a měl by ji. A to je v pořádku.

A hele....Trpišovských je na cestach vice jak tak ctu :D. Chtel bych takoveho ridice osobne potkat ktery by si to se mnou chtel vyrikat a mam porad smulu :(
Drondys

#36 Příspěvek od Drondys »

sicco píše:S dnešním podstavem u policie bych se pokut moc nebál. Když už je vidět v noci policie někde v akci, tak je to na nějaký hlavní silnici s potencionálně velkym provozem nebo naopak je vidět policejní auto zašité co nejdál od lidí a s několika příslušníky, kteří tam několik hodin prospávaj :D...

I v menších městech zejména v letním období běžně poliši i několikrát za noc projíždějí pomalu přes různá sídliště nebo osady nebo sedí a číhají v autě s vypnutými světly postaveném někde na parkovišti uprostřed sídliště nebo osady a jakmile někoho s takovým osvětlením zmerčí tak se na něm mohou hned vyřádit. Moje osobní zkušenost je, že mě za poslední cca rok víckrát zastavovali a kontrolovali i když se jednalo jen o kontrolu dokladů apod. na různých místech tak to bylo víckrát v noci než ve dne a rozhodně to nebylo jenom na silnicích s potenciálně velkým provozem. :wink:
bender
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od bender »

Moje osobní zkušenost je, že mě za poslední cca rok víckrát zastavovali a kontrolovali i když se jednalo jen o kontrolu dokladů apod.

No jestli mas auto "vytunene", coz by ten podsvetleny podvozek mohl napovidat, tak se tomu nedivim :D, tuneri jsou pro ne dobry byznys.
sicco
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od sicco »

Z vlastní zkušenosti vim, že v mém bydlišti neřešej mnohem závažnější věci, takže cyklistou s diodkama se tady nikdo nějak extra zabývat nebude... Ovšem to je zde u mě.. Jinde to může být jiné..
Kupříkladu u mě na chalupě si přes den i v noci po silnicích jezděj 12ti letý smradi na čtyřkolkách a nikoho to taky nepálí... Ale riziko je vždycky.
Je jasný, že diody z HC nejsou homologované pro provoz na pozemních komunikacích a to si jistě majitel "ufo kola" uvědomuje. Ale jde o to, že mě osobně to teda je fakt úplně putna. Aspoň je dobře vidět.
PS: Často jezdím v noci po Pardubicích a musim říct, že to je fakt zážitek když 80% cyklistů nemá ani odrazky a o světlech ani nemluvě. Takovýhle UFO kolo bych tam viděl mnohem raději než ty siluety cyklistů co to valej po silnici.
Každopádně je to docela zajímavej nápad na využití LEDek.. Už jsem taky přemýšlel o nějakém využití a asi si udělám takové noční osvětlení na poličku u postele. Tyhle ledky maj dost dobrou svítivost a malou spotřebu.. Navíc za tu cenu je docela bomba ;)
můj blog o RC: http://bahamo.cz
selinak

#39 Příspěvek od selinak »

zdzd píše:Já bych pokuty moc neřešil, to je jiný problém.

Zásadní je to, že pokud někdo s takovým osvětlení proti někomu vyjede, bude prní myšenka, co je to za debila. A pokud posvítí do očí, tak je to na přez držku. Oprávněně. A zám pár takových, co by po takovém cyklistovi hmátli a měl by ji. A to je v pořádku.

S takovým kolem může jezdit tak akorát v cirkuse kolem manéže. Do provozu mezi lidi ani náhodou. To přece nemůže normálního člověka napadnout ani ve snu.

to fakt myslíš vážně??
...každý světlo vždycky svítí do očí...jinak bysme je neviděli :wink:
Jak už tady bylo řečeno, ledky mají velký rozptyl(nesvítí bodově)=> neoslňují!!
ještě bych chtěl říct, že tady docela soucítím s BENDERem ...pořád čekám, že někdo zastaví..a poříd nic :-((

a dodatek k podsvícení aut:
je mi jasný, že jsou policejní barvy zakázané; zelená by nemusela vadit, ale uznávám, že bych ji mohl pro jistotu oddělat!
(když začínaly modrý ledky, tak si kámoš dal do každýho rohu čelního skla modrou ledku a hned ho za to vybrali...přitom to mělo dřív fakt hodně lidí)
Xxx
Drondys

#40 Příspěvek od Drondys »

bender píše:
Drondys píše:Moje osobní zkušenost je, že mě za poslední cca rok víckrát zastavovali a kontrolovali i když se jednalo jen o kontrolu dokladů apod.

No jestli mas auto "vytunene", coz by ten podsvetleny podvozek mohl napovidat, tak se tomu nedivim :D, tuneri jsou pro ne dobry byznys.

Právě, že to podsvícení podvozku tam mám jako jediné tunění a jinak vůbec nic a to podsvícení navíc používám jenom velmi zřídka, ale ve většině případů co mě zastavili v noci to bylo jen kvůli běžné kontrole dokladů i když jsem to podsvícení neměl vůbec zapnuté. Kdybych ho měl zapnuté častěji tak to bych se asi nedoplatil. :wink:
JaL

#41 Příspěvek od JaL »

Pro odlehčení - tohle jsem našel na stránkách policie.cz.
Nesmí na něm chybět oranžové odrazky ve výpletu kol a na pedálech, bílá odrazka na řidítkách a červená pod sedačkou. Dále bílé světlo vpředu na řidítkách (pokud možno takové, které nám za tmi opravdu posvítí na cestu a nemáme ho jen kvůli předpisům) a červené světlo nebo tzv. blikačka pod sedačkou kola, které na nás upozorní řidiče jedoucí za námi. Samozřejmostí je dobrý technický stav kola a správně seřízené brzdy.

Komentovat to raději nebudu, text je vypovídající sám za sebe. :)
Většina mých známých v noci jezdí na předpisovém kole a reflexní vestě, já sám taky. A že LED světlo nemůže protijedoucího oslnit, je naprostá blbost. Kolo není auto a na dnešních rozbitých silnicích poskakuje mnohem více.
selinak

#42 Příspěvek od selinak »

Tak jasně...citace má pravdu!
...ale jedna věc je jet s předpisovou skoro nesvítící zadní blikačkou a druhá věc je mít pořádný zadní světlo, který každýho oslní, ale bude vidět...

(myslím si, že moje světla jsou kompromis mezi těmato dvěma možnostma)

a když jsme u toho:
v týdnu s zeptám známýho policajta!
Xxx
KarelSkala

#43 Příspěvek od KarelSkala »

selinak píše:..Jak už tady bylo řečeno, ledky mají velký rozptyl(nesvítí bodově)=> neoslňují!!..

Tak to bud kecáš a nebo máš nějaké jiné LED pásky.

Já mám z HC tyhle bílé, žluté, zelené, červené a modré barvy.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8944
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8943
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11155
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8941
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8942

Všechny oslňují jako prase i na zhruba 10 nebo 15 m. Světlo z těch LEDek je mnohem horší než světlo z běžného reflektoru auta. Je to snad ještě víc nepříjemné než ty hnusné xenony, které by se měly taky úplně zakázat. :wink:
zdzd

#44 Příspěvek od zdzd »

selinak píše:to fakt myslíš vážně??
...každý světlo vždycky svítí do očí...jinak bysme je neviděli :wink:

Samozřejmě, že to myslím vážně. Každé světlo na dopravním prostředku má být seřízené a svítit směrem dolů a osvětlovat zem. Nikoliv sívít nahoru, protijedoucím do očí.
selinak

#45 Příspěvek od selinak »

KarelSkala píše:
selinak píše:..Jak už tady bylo řečeno, ledky mají velký rozptyl(nesvítí bodově)=> neoslňují!!..

Tak to bud kecáš a nebo máš nějaké jiné LED pásky.

Já mám z HC tyhle bílé, žluté, zelené, červené a modré barvy.

Všechny oslňují jako prase i na zhruba 10 nebo 15 m. Světlo z těch LEDek je mnohem horší než světlo z běžného reflektoru auta. Je to snad ještě víc nepříjemné než ty hnusné xenony, které by se měly taky úplně zakázat. :wink:

a mobil Tě taky oslňuje?
Xxx
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“