LED z HC na kole!!

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Milan Nes »

vypada to pekne si ty bile dej na predni cast siknou ramu aby svitily do zeme a mas klid nic neoslnis a budes videt, nebo si to nech na kroseni po lese a denni sviceni :d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od koulinek »

Já bych to teda sundal a vzal si raději reflexní vestu a schválené osvětlení červenou blikačkou vzadu a bílým světlem pod úhlem vepředu, to udělá taky dost práce. Mám obavu že tyhle led pásky by každej druhej policajt ohodnotil tak na 500,-
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
corsair
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od corsair »

furt lepší ledky, než trotl v tmavejch hadrech bez světla na kole
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Blurcak »

Nj toho z ledkama ridic uvidi, a co ti druzy? kdyz bude met na sitnici vypaleny bily pruh? ledky bych dal na ero a kolo klasicke svetlo.
Je to jako narvat do stodvace xenony
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
boboland
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od boboland »

kazdy druhy na ceste svieti bohu do okien, lebo nesklopi svetla podla zataze, alebo nezhasne dialkove a vy tu riesite slabe LED.

videli ste to uz vobec v praxi na ceste?

VOBEC to neoslnuje, takych s ledkami (a aj blikajucimi) tu jazdi habadej (aspon u nas na vychode) a je to super!
vidim ho pekne s predstihom.
Moje svetla su 50x silnejsie ako tie paskove LED (inak kupite ich v kazdom obchode so svietidlami a aj lacnejsie ako z HK, ako som minule zistil)

Ano oslnuju ! z 1 metra, ale na 10m je to uplne o nicom svetlo, len ho dobre vidiet.
"svieti" to podobne ako policajne reflexne pasy na ich POLICE autach.

-------------------------
Mas to super. nenechaj sa znechutit. :wink:
JaL

#21 Příspěvek od JaL »

Až Vám bude tolik co mně a Vaše oči budou v takovém stavu jako moje, tak velice rychle změníte názor. A to jsem na tom ve své věkové skupině s očima tak průměrně. Světlo vysocesvítících LED diod je pro určité skupiny lidí naprosto nevhodné, jenom to nikdo nechce slyšet. Až se budou po silnicích hromadně pohybovat takto osvětlení cyklisté a nejen oni, tak starší řidiči budou mít v noci problém. Ono už to stačí dnes.
JMalik

Re: LED z HC na kole!!

#22 Příspěvek od JMalik »

selinak píše:=>osvětlení kola!......................

Selinaku,
nechám stranou jestli to oslňuje, nebo na Tebe můžou policajti....
Máš to namontované na MTB.
Já to jezdím cca 20 let pro zábavu, občas jedu nějaký závod, abych úplně neshnil a donutil se šlapat. Nejradši jezdím sám, nebo ve dvou s kamarádem podobné výkonnosti ve volném terénu, nějaká bahna.....
Panebože jak tohle budeš mejt :lol: :lol: :lol:
boboland
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od boboland »

JaL píše:Až Vám bude tolik co mně a Vaše oči budou v takovém stavu jako moje, tak velice rychle změníte názor. A to jsem na tom ve své věkové skupině s očima tak průměrně. Světlo vysocesvítících LED diod je pro určité skupiny lidí naprosto nevhodné, jenom to nikdo nechce slyšet. Až se budou po silnicích hromadně pohybovat takto osvětlení cyklisté a nejen oni, tak starší řidiči budou mít v noci problém. Ono už to stačí dnes.

sice neviem kolko to je "tolik co mne", ale ja napriklad nemozem soferovat v noci, lebo ma natolko oslnuju oproti iduce auta, ze po 1-2 hodinach skoro nic nevidim. Liecim sa na to uz 6 rokov u ocneho a bolo mi povedane ze je to viac menej nevratne. A to vsetko mi sposobili "certifikovane" a hlavne nesklopene svetla plne nalozenych fabii, thalii, cliou, kii ceed a dodavok ... pri nocnych jazdach.
Tieto LED pasiky ma neoslnili ani raz a stretavam ich vecer casto (chodim domov casto po zotmeni) a tu u nas s tym jazdi cim dalej tym viac ludi.

A teš sa - napr. BMV uz dodava LED svetla na komplet vsetko v aute, cize aj na stretavacia a dialkove svetla. Ostatny ho budu isto nasledovat.

Tak isto tie super reklamne putace na krizovatkach - LED obrazovka 3m siroka. Blika jedna radost, niekedy nevidim ani na svetlo na semafore.
Tak isto tie reflektory z dvorov a stavenist = super. 5000W priamo na cestu, ale to je ok, lebo to je mimo cesty a tym padom je to "certifikovane".

A vy tu uz rovno pokutujete chudaka s trochou LEDiek na bajku.
Kazdy je tu policajt, kazdy je tu poskodeny, ale potom kto mi to vlastne svieti do oci vecer na ceste? asi ty druhy, to su ty z inakadial, ale nie sme to my, to v ziadnom pripade.

Svetlu zdar :)
selinak

#24 Příspěvek od selinak »

předem se omlouvám všem, kterým se moje osvětlení nelíbí...ale zdá se mi být TOTÁLNÍ PÍ***INA, že bych za to mohl dostat pokutu, apod!!

mám světlo na kolo(je taky na fotce) - má výkon 1W...světlo a pásky svítí tak stejně...
(a to ani nemluvím o tom, že se dnes prodávají už "schválené" světla s výkonem 5W)

+ LEDky mají docela velký rozptyl!!

a ikdyby se to někomu trošičku nelíbilo, tak je pořád lepší být na pár sekund oslněn, než se nechat srazit
...uvědomte si, kolik lidí a cyklistů jezdí a chodí kdekoliv po silnici úplně bez světel (v nejlepším případě v černém oblečení)...nebo jen se špatnou zadní blikačkou

...minulej týden jsem málem !!na kole!! nabral borce, kterej šel po krajnici...
Xxx
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

selinak píše:a ikdyby se to někomu trošičku nelíbilo, tak je pořád lepší být na pár sekund oslněn, než se nechat srazit.

Tý brďo! Tak to je tedy věta! Co jsi tím vůbec chtěl říct?

Říká se, žádný učený z nebe nespadnul, ale...

No, dneska je snad nějaké výsadkové cvičení či co.

http://martinprochazka.blog.idnes.cz/c/ ... pozde.html
bender
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bender »

Jako jestli to oslnuje nebo ne je na tom kdo to provozuje, at si pak nasledky nese sam. Druhym to muze byt jedno, stejne s tim nikdo nic neudela!

Nech si to na kole a za svym si stojim. Rikat ze ten sunt muze nekoho oslnit je nesmysl.
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

selinak píše:předem se omlouvám všem, kterým se moje osvětlení nelíbí...ale zdá se mi být TOTÁLNÍ PÍ***INA, že bych za to mohl dostat pokutu, apod!!

To není žádná PÍ***INA, ale vlastní zkušenost. Já jsem dostal litr pokutu jen za to, že jsem měl ty modré LED pásky na spodku auta a svítilo to směrem do země. Přitom ty LEDky nebyly vůbec přímo vidět tak jako jsou vidět u tebe a jen bylo odrazem od země vidět modré tlumené světlo pod spodkem auta. Přesto mě jednou v noci zastavili policajti a vyfasoval jsem litr pokutu za to, že jsem jel s nepovoleným osvětlením vozidla. Navíc mi sdělili, že modrá barva světla vůbec nesmí být použita na jakémkoli dopravním prostředku s výjimkou vozidel, které mají oprávnění mít majáky jako jsou právě policajti apod. Jen tak ze srandy jsem tehdy prohodil, že kdybych to měl na kole tak to by asi nevadilo a řekli mi, že kdyby mě s tím zastavili na kole tak bych vyfasoval pokutu tak jako tak. Takže žádná sranda, ale tvrdá realita. Možná u tebe v Boskovicích jsou poliši salámisti a nebo jsou s tebou velcí kamarádi, ale až tě s tím vymáknou jiní poliši tak se budeš asi hodně divit. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 02.03.2011 17:07, celkem upraveno 1 x.
bender
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od bender »

Jako osvetlit si podvozek modrym svetlem umi jen komik :D. Modra je tabu. Neslysel jsem jeste nikdy o nikom kdo dostal pokutu za to ze ma osvetlene kolo....moc to prozivate.
Drondys

#29 Příspěvek od Drondys »

bender píše:Jako osvetlit si podvozek modrym svetlem umi jen komik :D. Modra je tabu.

Známý se mi taky smál a sám měl zelené osvětlení podvozku, ale smích ho brzo přešel když taky vyfásnul stejnou pokutu jako já akorát, že on to vyfasoval za to zelené osvětlení. :wink:

bender píše:Neslysel jsem jeste nikdy o nikom kdo dostal pokutu za to ze ma osvetlene kolo....moc to prozivate.

To, žes to ty neslyšel neznamená, že se to nestalo a ta modrá bude policajty dost spolehlivě provokovat i když bude jenom na kole a nejspíš ani ty zelené LEDky jim moc nebudou po chuti. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 02.03.2011 17:27, celkem upraveno 1 x.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#30 Příspěvek od rampa_mckvak »

Ono je to snad zakázaný si dát na kolo ledky? Zrovna bych ještě oblepil gumy z boku a udělal je rotující. :wink: To by pak "oslňovalo" kolemjdoucí.
Co neubrzdíš neukecáš.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“