Easy Glider a stříďák (zkušenosti)

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
georg
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od georg »

:D
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
wroum

#17 Příspěvek od wroum »

mak píše:
wroum píše:
mak píše:
wroum píše:
Abu píše:Myslim ze by do toho sel ten Číňan BM2410 prodava to Bel v setu s reglem pod oznacenim P100 za lidovou cenu. http://www.bel-shop.eu/detail329.html
K tomu sklopku 9x6 a triclanek Lipol, treba taky od Bela 2100 nebo 1500.
Je to takova hodne ekonomicka varianta, ale do EG bude stacit a urcite lepsi nez puvodni pohon.

RadekC s tim takhle lita na Tocny a je to nekolikanasobne lepsi nez jakakoliv plechovka.

to určitě je ale bavime se tu o pohonu vetrone ne akrobata každopadne jeto otom co kdo preferuje kolega ma střidak a je spokojenej a o tom to je ne ?

vsak ano, kdyby tim mel pohanet akrobata, tak by musel mit tak do 0,5kg, coz EG nema. Do EG je to IMHO minimalni vykon pohonu, kterej ma smysl (kdyz upgrade, tak at to ma smysl a ne ze vymenim jednu mizernou plechovku za jinou, jen o neco malo mene mizernou). sice to s plechovkou taky vyleze nahoru, ale ten stridak je proste vykonejsi a ses nahore vyrazne rychlejc (tak 3x) a o uspore vahy pri pouziti lipol a tim padem lepsich vlastnostech uz ani nemluvim...

to jo ale jeto vetron klidek pohoda plachtení a ne hr a zase hr mezi mana mne ten glidr litá i s mizernou plechovkou pod 45 stupni nahoru takže si nestežuji a na to vařádení a šílení mam mustamnga nebo samokřídlo ke blbnu do bezvedomi

RadekC mel v uplne prvnim EGE dodavanej pohon. nahoru se to skrabalo veeeeelmi pozvolna a pak mu ulit....koupil novyho a mel tam nejdriv original (ale protoze mezitim lital akrobata tak mu to prislo extremne liny) pak tam mel 480 a bylo to lepsi, nikoliv dobry ale lepsi urcite. a pak tam dal ten set od Belu a uz to bylo dobry a IMHO optimalni - zadnej extrem, ale plazi se to nahoru vyrazne lepe. nicmene o stoupani pod uhlem 45 stupnu si to muze nechat fakt zdat a to ten motor ma minimalne 2x vetsi vykon nez ten originalni a tak 1,8x vetsi nez s tou 480....
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

Čop píše: že wroum je tak trochu úchyl :D :D :D .

Ale houby, ti pravi uchylove se jmenujou Honza Uhlik, Martin Simek a tak podobne... a ti maj v tech svejch "vetronich" mozna i 24valce. Kdo to nevidel letet, neuveri. Ja vydrzim hodne, ale tohle mi vyrazilo dech, az mi bylo toho modelu lito. Jen pro ilustraci - regl na 120A to nevydrzel, tak v Jeti vyrobili special na 160, ten uz to prezil 8)

Proste se tady bavime o rozdilech mezi Oktavkou, Fabii a Fordem Focus a pritom kolem jezdej lidi v Lotusech, Ferrari a Porsche (ikdyz jich moc neni)

No ale to uz jsem offtopic, sorry, uz mlcim.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
janch

Re: Easy Glider a stříďák (zkušenosti)

#19 Příspěvek od janch »

Megu 16/15/třeba 7 podle baterek
mak

#20 Příspěvek od mak »

wroum píše:
mak píše:
wroum píše:
mak píše:
wroum píše:
Abu píše:Myslim ze by do toho sel ten Číňan BM2410 prodava to Bel v setu s reglem pod oznacenim P100 za lidovou cenu. http://www.bel-shop.eu/detail329.html
Je to takova hodne ekonomicka varianta, ale do EG bude stacit a urcite lepsi nez puvodni pohon.

RadekC s tim takhle lita na Tocny a je to nekolikanasobne lepsi nez jakakoliv plechovka.

to určitě je ale bavime se tu o pohonu vetrone ne akrobata každopadne jeto otom co kdo preferuje kolega ma střidak a je spokojenej a o tom to je ne ?

vsak ano, kdyby tim mel pohanet akrobata, tak by musel mit tak do 0,5kg, coz EG nema. Do EG je to IMHO minimalni vykon pohonu, kterej ma smysl (kdyz upgrade, tak at to ma smysl a ne ze vymenim jednu mizernou plechovku za jinou, jen o neco malo mene mizernou). sice to s plechovkou taky vyleze nahoru, ale ten stridak je proste vykonejsi a ses nahore vyrazne rychlejc (tak 3x) a o uspore vahy pri pouziti lipol a tim padem lepsich vlastnostech uz ani nemluvim...

to jo ale jeto vetron klidek pohoda plachtení a ne hr a zase hr mezi mana mne ten glidr litá i s mizernou plechovkou pod 45 stupni nahoru takže si nestežuji a na to vařádení a šílení mam mustamnga nebo samokřídlo ke blbnu do bezvedomi

RadekC mel v uplne prvnim EGE dodavanej pohon. nahoru se to skrabalo veeeeelmi pozvolna a pak mu ulit....koupil novyho a mel tam nejdriv original (ale protoze mezitim lital akrobata tak mu to prislo extremne liny) pak tam mel 480 a bylo to lepsi, nikoliv dobry ale lepsi urcite. a pak tam dal ten set od Belu a uz to bylo dobry a IMHO optimalni - zadnej extrem, ale plazi se to nahoru vyrazne lepe. nicmene o stoupani pod uhlem 45 stupnu si to muze nechat fakt zdat a to ten motor ma minimalne 2x vetsi vykon nez ten originalni a tak 1,8x vetsi nez s tou 480....

480 ka vrtule 250/200 a 3 článek lipol delaji divi pánové
Optima III (oprava)Mistrál (AXI 2820/10)P51-D Mustang (EPP, motor AXI 2814/12)přestavba STÍN I samok
wroum

#21 Příspěvek od wroum »

mak píše:
wroum píše:
mak píše:
wroum píše:
mak píše:
wroum píše:

480 ka vrtule 250/200 a 3 článek lipol delaji divi pánové

ja nerikam ze ne, ale ten stridak na tom bude porad lepe a presto to nebude stoupat pod 45 stupnema.
mak

#22 Příspěvek od mak »

tam zaleží jaké tam máš lopaty to dela taky hodně
Optima III (oprava)Mistrál (AXI 2820/10)P51-D Mustang (EPP, motor AXI 2814/12)přestavba STÍN I samok
Ján Martinusík

Re: Easy Glider a stříďák (zkušenosti)

#23 Příspěvek od Ján Martinusík »

PAFUK píše:Zdravím, mám Easyho a chtěl bych do něj dát stříďák a tak sem se chtěl zeptat, má li někdo zkušenost a nedoporučil by mi nějaký motor + regulátor + vrtuli (sklop)+ baterku
díky

Víš co? Já by jsem doporučil střiďák python 60 www.cemech.cz
a Regl Xreg 10A www.topmodelcz.cz
kvalitní motor a regl, rozumná cena, kolem 1500kc

jestli nemas na axik :D ale ten python 60- to je fakt výkon
Swift II na AC motor
E-Větroň ET-Elektra na Mega mini 7E (fakt síla!!!)
Kluzák Tracy (svor), Cessna na AC
Hornet na 300, Blade, Inferno II AC
Ján Martinusík

#24 Příspěvek od Ján Martinusík »

Baterky, mozna 1000-ovky lipoly

Jak poznas Blade, tak mi ten python 60 s lipolama e tech 17002S se správnou vrtulí táhne kolmo k nebi. Sklopnou vrtuli ti nefíím poradit, lítam venkovní akra
Swift II na AC motor
Ján Martinusík

#25 Příspěvek od Ján Martinusík »

Baterky, podle toho, jak se vejdou, a kolik snese
Swift II na AC motor
PAFUK
Kontaktovat uživatele:

Informace

#26 Příspěvek od PAFUK »

Děkuji za rady , je to fajn se prostě moct poradit ze skušenýma (dík)
misak

Axi 2217/12

#27 Příspěvek od misak »

Ahoj, já právě lítám nového Easy glidera. Řešil jsem úplně stejnou otázku (najdeš tady na tohle téma něco v jiném fóru) a po dlouhém rozmýšlení do něj osadil motor AXi 2217/12 se sklopnou vrtulí Graupner 10/6. Jako aku používám E-TECH 7,4V 2250mAh (dvoučlánek). Regl mám od MGM, ale jelikož jsem dostal výhodnou nabídku, tak ten není nový a je zbytečně "silný". K AXI 2217/12 stačí 30A. V této sestavě to létá přesně podle mých představ. Stoupá to nádherně, hotliner to sice není - stoupavý výkrut to neudělá, ale na druhou stranu to do toho nemá až tak daleko a je to konec koknců "glider", ne?. Každopádně nějakou lehčí akrobacii si s ním lze nádherně vychutnat...Nezkoušel jsem jak dlouho to vydrží na motoru, zatím jsem se snažil baterky "šetřit" a plachtil, když to šlo, bez motoru, vydržel jsem na na obloze skoro 45 min... Za sebe můžu doporučit....
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“