Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
pakozdy

#736 Příspěvek od pakozdy »

kadora píše:pre ARIJ
teraz si ma domotal ved predsa kk dosku mozes
pripojit ku WMP len treba zdvihnut referencne napatie procesora na
2.5 V napalit software upraveny pre WMP a prirodzene už nezapajat gyra.
alebo sa mylim?

mne to je tiez divne - vsade sa pise ze je to nahrada. preto ma zaujimal realny rozdiel
error414
Kontaktovat uživatele:

#737 Příspěvek od error414 »

pakozdy píše:
alebo sa mylim?

mne to je tiez divne - vsade sa pise ze je to nahrada. preto ma zaujimal realny rozdiel

co je WMP?
Logo 600 + spirit
krtek2k

#738 Příspěvek od krtek2k »

wii motion plus, takový přídavek k ovladači na nintendo, obsahuje 3-osý MEMS gyroskop, prodává se za 20dolarů. Taky jsou ke koupi jeho kopie kolem 10dolarů , ale těm bych se radši vyhnul , rozdíl 180Kč není tak krvavý.
Obrázek
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pakozdy

#739 Příspěvek od pakozdy »

ale su s tymto aj realne skusenosti ?
arij
Kontaktovat uživatele:

#740 Příspěvek od arij »

alebo sa mylim?

ved som Ti napísal..... ale s len s WMP nie, lebo tie sa nahrádzaju za snímače z bežných gyr ktoré sa montujú buď do KKdosky, Arduino.....
tým bolo myslené, že ich musíš dať do nejakej dosky s procesorom....

myslel som, že chceš použiť čisto len WMP snímače, tak ako sa použivajú gyra, sme sa neporozumeli

osobné skúsenosti nie a pochybujem, že to tu má niekto tak aj sprave, jedine
čo som čital na zahr. fórach tam poväčšine chvália
kadora
Kontaktovat uživatele:

#741 Příspěvek od kadora »

kk kontroller s WMP som akurat dokončil ale musim ešte dorobit
t-copter aby som to mal v čom odskusat.
WPM som použil orginal NINTENDO da sa kupit za 23 EUR v SR.
Pred tym som sa ulakomil na WMP klon z Dealextrem za 10 usd
objednal som pre istotu 4 ks ale nejde ani jeden asi je to inač
zapojene.
Mam už postaveny velky t-copter ten riadim kk kontrolerom
s gyrami vykuchanymi so 401 takže rozdiel budem moct porovnat.
Poslal by som aj nejake foto ale neviem ako sa to tu dava.
Lietat velmi stabilny copter je nuda ale urobit kontroler s perfektne
riadenou stabilitou je vyzva.
arij
Kontaktovat uživatele:

#742 Příspěvek od arij »

no tak dúfam, že sa potom podelíš s info, bude to z prvej ruky :)
foto priamo z PC sem nedáš, musíš ich mať niekde na nete a sem len dáš potom odkaz medzi znaky [img]a[/img], no nie vždy to zobere, tak ostane len ten odkaz z adresou a kto chce si naň klikne a kukne si to
m111

při pádu odpadnuli gyra

#743 Příspěvek od m111 »

Tak se nám dnes povedlo zrušit tři motory a desku. Používali jsme vysílač 35MHz a minule jsme mu ušlápli anténu. Tak jsme napájeli nový kabel v přené délce, vše se zdálo, že funguje, ale jak jsme vylítli nad nás tak se +copter otočil úplně na záda a dopadl svačinkovou krabičkou na zem. Dostalo to ránu na všechny motory, že se tři netočí. Jeden to asi přežil, deska byla ohnuta a na zemi ještě svítila. Při rozebíráni jsme zjistili, že chybí dvě gyra, úplně upadli. Tak jsme se je vydali hledat na místo havárie a našli jsme je. A jak je máme, tak koukáme že nemají žádne kontakty, ze spoda je jen černý povrch se 4 vytlačenými místy. A teď si lámeme hlavu, jak to tam napájet, protože nejdou vidět žádné kontakty ani plíšky, prostě nic. Tak teď nevíme co dál. Vidíme, že tady stavíte komplet desku. Vypadá krásně, posíláme velkou pochvalu. A chceme se zeptat, jestli nevíte, jak by to šlo opravit, nebo jestli nemáš JirkoA navíc dvě gyra. Další řešení co nás napadá tak koupit Wii Motion plus a použít to. Děkujeme za Vaše názory a rady !
error414
Kontaktovat uživatele:

Re: při pádu odpadnuli gyra

#744 Příspěvek od error414 »

m111 píše:Tak se nám dnes povedlo zrušit tři motory a desku. Používali jsme vysílač 35MHz a minule jsme mu ušlápli anténu. Tak jsme napájeli nový kabel v přené délce, vše se zdálo, že funguje, ale jak jsme vylítli nad nás tak se +copter otočil úplně na záda a dopadl svačinkovou krabičkou na zem. Dostalo to ránu na všechny motory, že se tři netočí. Jeden to asi přežil, deska byla ohnuta a na zemi ještě svítila. Při rozebíráni jsme zjistili, že chybí dvě gyra, úplně upadli. Tak jsme se je vydali hledat na místo havárie a našli jsme je. A jak je máme, tak koukáme že nemají žádne kontakty, ze spoda je jen černý povrch se 4 vytlačenými místy. A teď si lámeme hlavu, jak to tam napájet, protože nejdou vidět žádné kontakty ani plíšky, prostě nic. Tak teď nevíme co dál. Vidíme, že tady stavíte komplet desku. Vypadá krásně, posíláme velkou pochvalu. A chceme se zeptat, jestli nevíte, jak by to šlo opravit, nebo jestli nemáš JirkoA navíc dvě gyra. Další řešení co nás napadá tak koupit Wii Motion plus a použít to. Děkujeme za Vaše názory a rady !

pokud tam nejsou pajeci plosky z gyra tak bych rekl ze se to vyrvalo z desky,. Kdyz jsem se dival na upravu desky pri pouziti WMP tak si myslim ze nejlepsi cesta je koupit desku od JirkyA.
Logo 600 + spirit
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: při pádu odpadnuli gyra

#745 Příspěvek od JirkaA »

m111 píše:Tak se nám dnes povedlo zrušit tři motory a desku. Používali jsme vysílač 35MHz a minule jsme mu ušlápli anténu. Tak jsme napájeli nový kabel v přené délce, vše se zdálo, že funguje, ale jak jsme vylítli nad nás tak se +copter otočil úplně na záda a dopadl svačinkovou krabičkou na zem. Dostalo to ránu na všechny motory, že se tři netočí. Jeden to asi přežil, deska byla ohnuta a na zemi ještě svítila. Při rozebíráni jsme zjistili, že chybí dvě gyra, úplně upadli. Tak jsme se je vydali hledat na místo havárie a našli jsme je. A jak je máme, tak koukáme že nemají žádne kontakty, ze spoda je jen černý povrch se 4 vytlačenými místy. A teď si lámeme hlavu, jak to tam napájet, protože nejdou vidět žádné kontakty ani plíšky, prostě nic. Tak teď nevíme co dál. Vidíme, že tady stavíte komplet desku. Vypadá krásně, posíláme velkou pochvalu. A chceme se zeptat, jestli nevíte, jak by to šlo opravit, nebo jestli nemáš JirkoA navíc dvě gyra. Další řešení co nás napadá tak koupit Wii Motion plus a použít to. Děkujeme za Vaše názory a rady !

Gyra aktuálně navíc nemám, ale je zřejmé, že dojde k další objednávce abych uspokojil poptávku, ale to bude chvíli trvat. Ovšem bacha, trafopájkou ani mikropájkou je nezapájíš, minimální použitelná technologie je pájecí pasta plus horkovzduch. Mají pájecí plošky zdola, ty se asi nárazem uškubly od substrátu a zůstaly na pájeném spoji na desce. Můžu případně pomoci s tím co umím, ale pokud je na desce nějaká další rána typu mikrotrhliny ve spoji nebo něco podobného, nemusí být oprava stopro úspěšná.
OK2WY
error414
Kontaktovat uživatele:

#746 Příspěvek od error414 »

tak jsem si dneska hral s deskou od JirkyA, dalo me to pekneu fusku tam pres arduino nahrat firmware a zprovoznit to.

nejvetsi problem jsem mel paradoxne s nastartovanim, ale uz to funguje. na vystupu motoru jsem mel jen servo a arduino ktere cetlo pwm pulsy a gyruje to a reaguje to na rizeni. az me prijdou veci z HK tak vyzkousim naostro.

abych se do toho softu zacal vrtat tak se zda ze budu muset opustit arduino platformu a naucit se C++ pro AVR. :(
Logo 600 + spirit
m111

při pádu odpadnuli gyra

#747 Příspěvek od m111 »

Díky moc za rady. Takže to budeme řešit novou deskou ....
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#748 Příspěvek od JirkaA »

Dneska jsem poslal SZ všem, kteří vyjádřili zájem. Pokud se tak nestalo, uteklo mi to v dlooouhé historii vlákna a prosím o připomenutí.
OK2WY
MX12

#749 Příspěvek od MX12 »

JirkaA píše:Dneska jsem poslal SZ všem, kteří vyjádřili zájem. Pokud se tak nestalo, uteklo mi to v dlooouhé historii vlákna a prosím o připomenutí.

Ahoj Jirko poslal jsem SZ a objednal 1ks Quadro X copter.
Dotaz: jaká je rozteč otvorů pro připevnění (45 mm)??
Dík MX12
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#750 Příspěvek od JirkaA »

Rozteč je 45mm.
OK2WY
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“