Bezpádlo BeastX Microbeast

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#721 Příspěvek od ZeXx86 »

No je pravda, ze kdyz tu paku malicko pridrzuju do boku, tak se pak nevraci, ale proc to v jinych pripadech nedela ? Je to jakoby si pamatoval nejaky stred, nebere ten se kterym nabehne muj vysilac. V servo monitoru mam vse OK, sub trimy i trimy na 0. Vypnout a zapnout vse jsem zkusil par krat.
Spirit System
Kenny McCormick

#722 Příspěvek od Kenny McCormick »

mozno by pomohol reset jednotky...
a nastavit odznova.
typ prijmaca by mal zostat ulozeny aj napriek resetu..
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#723 Příspěvek od ZeXx86 »

To je zvlastni, po delsi dobe co bylo vse vypnuto, uz to chodi jak ma .. asi nejaka chvilkova nevolnost. V menu J uz to bylo na 0, nikde nic neujizdelo a mohl jsem nastavit tech 6°. Vse jsem predtim delal stejne :-B
Snad mi uz neodchazi vysilac :)
Spirit System
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#724 Příspěvek od ZeXx86 »

Jeste maly dotaz, je lepsi nastavit v menu K a L max mozne vychylky, co mechanicky heli zvladne nebo uz si to omezit nejak dle potreby ?
Dalsi dotaz je, jak daleko mate cepy na pakach u serv DS510 (pokud mate).
Ted mam cca 16mm, nevim jestli by byly vychylky dostatecne i na 13mm. Staci mi max 12° na kolektivu a na cyklice 10. Ted mi to vychazi mozna i na vic nez 14°.
Spirit System
zablabla

#725 Příspěvek od zablabla »

ZeXx86 píše:Jeste maly dotaz, je lepsi nastavit v menu K a L max mozne vychylky, co mechanicky heli zvladne nebo uz si to omezit nejak dle potreby ?
Dalsi dotaz je, jak daleko mate cepy na pakach u serv DS510 (pokud mate).
Ted mam cca 16mm, nevim jestli by byly vychylky dostatecne i na 13mm. Staci mi max 12° na kolektivu a na cyklice 10. Ted mi to vychazi mozna i na vic nez 14°.

já jsem to nastavoval tak, že:
K na požadovaný rozsah úhlu náběhu listů (t.j. +- 11 stupňů)
L co to dá ve všech polohách desly cykliky tak aby svítila modrá dioda a nikde nebyla kolize - nebylo to až tak einfach.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#726 Příspěvek od ZeXx86 »

Diky, udelal jsem to stejne a leti to pekne :)
Jen porad resim jak co nejlepe nastavit vrtulku.
Drzi perfektne na miste jak pribita, ale kdyz heli poradne zatizim, tj napr. z vetsi vysky klesam rychle dolu a pak prudce zastavim, tak vrtulka uskoci a mam strach, ze by to nemuselo pri 3D dopadnout dobre. Zkousel jsem menit parametr D vselijak, i na nejvyssi heading lock to dela, ale ne tak moc. Zisk jsem zkousel od 65 do 75% (rozsah 0-100%, kde 50% je stred) a i kdyz ve visu je ocas v poradku, tak treba pri tic tocu by to nebylo idealni. Napnul jsem trochu vic i reminek a hodil cep paky bliz aby mel vetsi rozsah a vetsi silu a vysledek je stejny.
Spirit System
zablabla

#727 Příspěvek od zablabla »

ZeXx86 píše:Jen porad resim jak co nejlepe nastavit vrtulku.

jo tok tohle byla a je pro mě taky alchymie. (Trex250)

Já se na tom učím, takže když jsem polaboroval citlivostí gyra ve visu, tak když jsem s tím začal poletovat a dopracoval se k tomu, že dokážu zarvat za kolektiv, tak mi ocas začal zakmitávat. Tak jsem snížil "zisk vrtulky v HL" ( nevím momentálně které je to menu) úplně na minimum a doladil zisk gyra. Sice se to zlepšilo, ale neodstranilo. Takže jsem bestii přitáhl dvěma stahovacími páskami a zdá se to být dobré.

Co to ale bude dělat při couvaných zatáčkách a v invertu, tak to netuším, neb tam jsem zatím nedorostl.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#728 Příspěvek od Bizon »

Heading Lock Gain dej spíš na medium, a zvyš co nejvíc normální zisk. Fakt co to jde, těsně před kmitání. Je taky potřeba mít heli relativně bez vibrací (i když mám dojem že Beastu vibrace až tak nevadí). Pak bych doladil Pot3 podle zasekávání ocasu po rychle piruetě, když ocas ještě dojíždí=přidat, když odskakuje=ubrat.

Jestli to takhle nebude chodit tak je problém na 98% někde jinde. Může to být tuhou mechanikou vrtulky, pomalým/slabým servem , nebo poklesem otáček motoru... Sám jsem měl na heli všechny tyto 3 neduhy, a teď jak je postupně odstraňuju tak se vrtulka začíná chovat už skoro ideálně. Po půlroce vlastnictví Beasta přicházím na to, jak moc má dobré gyro=)
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#729 Příspěvek od ZeXx86 »

Bizon píše:Heading Lock Gain dej spíš na medium, a zvyš co nejvíc normální zisk. Fakt co to jde, těsně před kmitání. Je taky potřeba mít heli relativně bez vibrací (i když mám dojem že Beastu vibrace až tak nevadí). Pak bych doladil Pot3 podle zasekávání ocasu po rychle piruetě, když ocas ještě dojíždí=přidat, když odskakuje=ubrat.

Jestli to takhle nebude chodit tak je problém na 98% někde jinde. Může to být tuhou mechanikou vrtulky, pomalým/slabým servem , nebo poklesem otáček motoru... Sám jsem měl na heli všechny tyto 3 neduhy, a teď jak je postupně odstraňuju tak se vrtulka začíná chovat už skoro ideálně. Po půlroce vlastnictví Beasta přicházím na to, jak moc má dobré gyro=)

Mechanika chodi uplne volne a u tech otacek se mi nezda ze by klesaly, tj. nevim jak to zjistit, kdyz listy delaji hodne hluku kdy motor vubec neslysim.
Ale kdovi, treba to delaji prave ty listy hl. rotoru, zabiraji dost divne (nejsou bezpadlove), jakoby se spozdenim, i kdyz se listy otoci na spravny uhel, tak se chytnou az za urcity cas (pri vetsi zatezi) a pak zacnou "prdet" :) I ten motor to muze delat, mam plyn omezeny kvuli tomu ze toci strasne moc (je 1900kV) a 12T pastorek. Ale nikdy se pri tic tocu nedusil, to chodi naopak hodne rychle jakoby nic nestalo v ceste. Otacky mam odhadem 2600rpm
Napadlo me jeste dat gyro do normal modu a zkusit jestli se zacne heli otacet, pokud ano, tak to chce posunout "stred" vrtulky tahlem nebo posunutim serva. Treba nema dost prostoru na jedne strane aby pouzila stejnou protisilu.
Spirit System
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#730 Příspěvek od ZeXx86 »

Vypl jsem headlock, dal gyro na normal a heli se zacala otacet rychlosti cca 45°/s do leva (ocas do prava), tj. tam kde to pri zaberu ulitava. Zkusim to vic vystredit a mohlo by to byt ok ;)
Spirit System
mravecm1

#731 Příspěvek od mravecm1 »

Zdravim... Dufam, ze mi niekto bude vediet pomoct.

Mam Microbeast V2 osadeny v TREX 450 PRO a tam je to bez problemov. Ale teraz som sa rozhodol, ze ho na skusku dam do TREX 700N, len zo zvedavosti, lebo doteraz som tam mal Align 3G a chcel som vidiet, aky je v tom rozdiel. Dnes som bol 700vku testnut s microbeastom a bola to katastrofa :( . Zacal som ho velmi opatrne dvihat zo zeme, ale nestihol sa ani poriadne odlepit od zeme a uz sa naklanal dolava, tak som to hned zase polozil. Takto som to zopakoval viac krat a stale to iste.
Nakoniec sa mi ho podarilo odlepit od zeme, ale co ma to stalo nervov :?
Aj ked uz bol vo vzduchu, stale ho to tahalo dolava a cele to bolo akesi nestabilne.
Presne takto si predstavujem bezpadlovy vrtulnik bez elektronickej stabilizacie.
Zmysel pohybu serv aj smer senzorov cykliky mam na 100% nastavene spravne, tam urcite problem neni. Doska cykliky je samozrejme v rovine a stopa listov takisto OK.

Nema niekto podobnu skusenost s beastom na 700vke ?
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#732 Příspěvek od ZeXx86 »

mravecm1 píše:Zdravim... Dufam, ze mi niekto bude vediet pomoct.

Mam Microbeast V2 osadeny v TREX 450 PRO a tam je to bez problemov. Ale teraz som sa rozhodol, ze ho na skusku dam do TREX 700N, len zo zvedavosti, lebo doteraz som tam mal Align 3G a chcel som vidiet, aky je v tom rozdiel. Dnes som bol 700vku testnut s microbeastom a bola to katastrofa :( . Zacal som ho velmi opatrne dvihat zo zeme, ale nestihol sa ani poriadne odlepit od zeme a uz sa naklanal dolava, tak som to hned zase polozil. Takto som to zopakoval viac krat a stale to iste.
Nakoniec sa mi ho podarilo odlepit od zeme, ale co ma to stalo nervov :?
Aj ked uz bol vo vzduchu, stale ho to tahalo dolava a cele to bolo akesi nestabilne.
Presne takto si predstavujem bezpadlovy vrtulnik bez elektronickej stabilizacie.
Zmysel pohybu serv aj smer senzorov cykliky mam na 100% nastavene spravne, tam urcite problem neni. Doska cykliky je samozrejme v rovine a stopa listov takisto OK.

Nema niekto podobnu skusenost s beastom na 700vke ?

Podle me to budou vibrace, pokud je vse v nastaveni v pohode.
Pokud vse vypada dobre pri vypnutem motoru, pak bych zkusil odmontovat listy a roztocit to. Pokud nebude cyklika stabilne drzet nebo se serva nejak cukat, bude problem nejspis ve vibracich.
Spirit System
mravecm1

#733 Příspěvek od mravecm1 »

Na zemi s vypnutym motorom je vsetko OK. Ale ked manualne naklanam vrtulnik, tak reakcie cykliky su podstatne mensie ako pri ALIGN 3G, ale to je mozno u Beasta normalne :? .
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od pkotatko »

Nastavoval jsem Bestii kolegovi do KDS450 a chovalo se to naprosto stejně jak popisuješ. Naštěstí jen v ruce. Byly to vibrace.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#735 Příspěvek od ZeXx86 »

mravecm1 píše:Na zemi s vypnutym motorom je vsetko OK. Ale ked manualne naklanam vrtulnik, tak reakcie cykliky su podstatne mensie ako pri ALIGN 3G, ale to je mozno u Beasta normalne :? .

To naklapeni si nastavis v menu L pokud se nemylim - urcite si prosel cele nastaveni a nastavil adekvatne pro danou heli ? Rozdil mezi 450 tam urcite bude a pokud nema dostatecny prostor pro korekci, tak by to mohlo byt i timhle. Me se cyklika naklapi na max mozny mechanicky limit.
Pokud ale myslis reakci rychlost naklapeni, tak to se nastavuje zase jinak a je to normalni - podle toho to lita napr. agresivneji nebo jako autobus.
Spirit System
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“