Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1126 Příspěvek od Celeron »

olisoft píše:Cau Jirko, ak mas objednane dlhodobo BK veci, tak cca po tyzdni sa Ti pri objednavke objavi moznost: Processing [Modify Items / Credits]

tam mozes potom vyhodit vec z objednavky, postovne sa Ti ale neznizi (aj keby balik potom bol v nizsom postovnom).

Oli, objednano 14.1. a stale jen Processsing bez modify. :(
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1127 Příspěvek od Celeron »

Teda to je fofr!!! 14.2. objednano, 19.2. v Praze na celnici. Pak ze drzej Novej rok. :) Tak jsem zvedavej, jak to tam bude dlouho lezet... :(
Jirka
Drondys

#1128 Příspěvek od Drondys »

Celeron píše:Teda to je fofr!!! 14.2. objednano, 19.2. v Praze na celnici. Pak ze drzej Novej rok. :) Tak jsem zvedavej, jak to tam bude dlouho lezet... :(
Jirka

Nový rok měli od 31.01.2011 do 14.02.2011 a navíc v Hobbykingu měli jen omezený provoz a ne zcela bez provozu viz odkaz na moji dřívější reakci v tomto tématu, ve které jsem to citoval v překladu z jejich webu. :wink:
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od Werret007 »

Hezký den přeji, tak se musím pochlubit, sice to není z HC ale z Ebaye.
Objednal jsme si motor 14.2.2011 a 22.2.2011 byl doma. I s fakturou :lol: . Fičák jako blázen, jinak čekám ještě drobnost z Ebaye a na tu čekám od 7.1.2011 a do dneška nic :? .
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1130 Příspěvek od Celeron »

Celeron píše:Teda to je fofr!!! 14.2. objednano, 19.2. v Praze na celnici. Pak ze drzej Novej rok. :) Tak jsem zvedavej, jak to tam bude dlouho lezet... :(
Jirka

No to je neuveritelny. Ten samy den co to prislo z HC tak mi poslali ze stodvacitky doporucenej dopis s pozadavky na dolozeni. Ten HC funguje rychlejc nez nektery mistni eshopy. :lol:
Jirka
Drondys

#1131 Příspěvek od Drondys »

Werret007 píše:Hezký den přeji, tak se musím pochlubit, sice to není z HC ale z Ebaye. Objednal jsme si motor 14.2.2011 a 22.2.2011 byl doma. I s fakturou :lol: . Fičák jako blázen, jinak čekám ještě drobnost z Ebaye a na tu čekám od 7.1.2011 a do dneška nic :?

Já měl věc z eBaye doma za dva dny. Bylo to z Anglie a i když to šlo jen obyč. poštou Royal Mail tak to bylo dost rychlé, ale i z Hongkongu to teď chodí celkem rychle asi se po těch svátcích hodně snaží. Zrovna včera 22.2.2011 mi přišla věc z Hongkongu objednaná a zaplacená na eBay 16.2.2011. :wink:
Drondys

#1132 Příspěvek od Drondys »

Celeron píše:No to je neuveritelny. Ten samy den co to prislo z HC tak mi poslali ze stodvacitky doporucenej dopis s pozadavky na dolozeni. Ten HC funguje rychlejc nez nektery mistni eshopy. :lol:
Jirka

Ono to není jenom o Hobbykingu, ale i Hongkong poště, která jak to tak vypadá teď po svátcích taky najíždí na zrychlený režim. Zřejmě se teď snaží dohnat to co se během svátků trochu zameškalo a udělat si tak u zákazníků lepší dojem :wink:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1133 Příspěvek od Celeron »

Drondys píše:
Werret007 píše:Hezký den přeji, tak se musím pochlubit, sice to není z HC ale z Ebaye. Objednal jsme si motor 14.2.2011 a 22.2.2011 byl doma. I s fakturou :lol: . Fičák jako blázen, jinak čekám ještě drobnost z Ebaye a na tu čekám od 7.1.2011 a do dneška nic :?

Já měl věc z eBaye doma za dva dny. Bylo to z Anglie a i když to šlo jen obyč. poštou Royal Mail tak to bylo dost rychlé, ale i z Hongkongu to teď chodí celkem rychle asi se po těch svátcích hodně snaží. Zrovna včera 22.2.2011 mi přišla věc z Hongkongu objednaná a zaplacená na eBay 16.2.2011. :wink:

Dva dny z Anglie neni zadnej fofr. Kdyz neco objednas u Farnela v Pardubicich do 9 hodin, tak to prijde z centralniho skladu z Anglie nasledujici den az k tobe domu, vyjimecne do 48 hodin. To nechapu, Ceska posta obyc balik na vzdalenost 9 km obcas nezvladne ani za 4 dny...
Jirka
krtek2k

#1134 Příspěvek od krtek2k »

Tak jak vám chodí hong-kong post z HobbyCity? Už tam mám 6 dní shipped.
Od 19.2. a furt nic, ani to nenaskočilo na sledování.
Neptám se na swisspost a neptám se na jiný shopy.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1135 Příspěvek od sharkcom »

Poslední balík mi na sledování zásilky na České poště vůbec neukázal co se s ním děje! Až mi bylo divný, že už týden letí z HK do CZ tak jsem se podíval na sledování přímo na HK post a tam jsem se dozvěděl, že adresát nebyl zastižen na dodací adrese... Volám na poštu, jo, leží tady balík, pošták co k vám jezdí je nemocnej a ten co ho zaskakuje to nenašel... :!: :!:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#1136 Příspěvek od LV »

Celeron píše: Ceska posta obyc balik na vzdalenost 9 km obcas nezvladne ani za 4 dny...
Jirka

Pošli to jedničkou a tam je to garantované, že to príde na druhý deň :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Vašek1948
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od Vašek1948 »

krtek2k píše:Tak jak vám chodí hong-kong post z HobbyCity? Už tam mám 6 dní shipped.
Od 19.2. a furt nic, ani to nenaskočilo na sledování.
Neptám se na swisspost a neptám se na jiný shopy.

Zda tam máš jen shipped a žádný číslo, tak jsi na tom jako já, jenže já to tam mám od 28.1. Tak nevím zda se dočkám. Musím vydržet tech 45 dní, jak uvádí max. dobu a pak to budu muset zkusit shánět. Zatím všech 15 objednávek došlo, tak doufám...
Drondys

#1138 Příspěvek od Drondys »

Celeron píše:Dva dny z Anglie neni zadnej fofr... Kdyz neco objednas u Farnela v Pardubicich do 9 hodin, tak to prijde z centralniho skladu z Anglie nasledujici den az k tobe domu, vyjimecne do 48 hodin. To nechapu, Ceska posta obyc balik na vzdalenost 9 km obcas nezvladne ani za 4 dny...
Jirka

Z mého pohledu to fofr rozhodně je zejména když se jedná o doručení nejlevnější poštou typu Royal Mail, protože třeba loni mi to z Anglie přes Royal Mail šlo i víc než týden. Takže dva dny je výrazný pokrok a ukrutné zrychlení. :wink: :D Nepleťme si doručení přes expresní spediční služby, které využívají někteří prodejci což je opravdu rychlejší než u běžné nejlevnější pošty typu Royal Mail.
Drondys

#1139 Příspěvek od Drondys »

LV píše:
Celeron píše:Ceska posta obyc balik na vzdalenost 9 km obcas nezvladne ani za 4 dny...
Jirka

Pošli to jedničkou a tam je to garantované, že to príde na druhý deň :wink:

Česká pošta nemá v nabídce služeb dělení na první/druhou třídu tak jako to má Slovenská pošta a má i jiné podmínky. :wink:

Co máš na mysli pod pojmem "Pošli to jedničkou" u České pošty ???

U služby pod názvem Cenný balík si lze u České pošty za příplatek +12 Kč zaplatit doplňkovou službu Pilné, která zaručuje dodání ve lhůtě dvou pracovních dnů ode dne podání.

U služby pod názvem Obchodní balík Česká pošta garantuje dodání nejpozději následující pracovní den po dni podání. Ovšem pro balíky větších nebo nepravidelných rozměrů (neskladné) si České pošta vyhrazuje dodání až do dvou pracovních dnů po dni podání.

Dále Česká pošta poskytuje službu EMS (EXPRESS MAIL SERVICE), u které garantuje dodáním následující den po dni podání za předpokladu, že je tím následujícím dnem pracovní den nebo sobota. V neděli a ve svátky Česká pošta doručuje EMS jen ve vybraných městech ČR, ale nepatří tam všechna města viz příloha č. 1. k EMS.

http://www.ceskaposta.cz/assets/nastroje/ostatni_sluzby.pdf

Například Nový Bydžov, který má uveden jako bydliště Celeron tam v seznamu není a ani žádné jiné město ve vzdálenosti 9 km od něj tj. vzdálenost, kterou Celeron zmiňoval.

Jako poslední zmíním ještě službu České pošty pod názvem Kurýrní služba kde jsou garantovány následující doby dodání:

- v Praze je garantována doba dodání do 2 hodin,
- ve středních Čechách do 4 hodin,
- v ostatních českých okresech do 6 hodin,
- v moravských okresech do 8 hodin.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pát 25.02.2011 10:47, celkem upraveno 3 x.
krtek2k

#1140 Příspěvek od krtek2k »

Někdy v období 2008 - 2010 jsem měl dvě doručení EMS i v neděli.
Jsem z Děčína a pošťačka s EMSkou přijela ve felicii z Ústí nad Labem.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“