A ak si dalsi neelektro nechce odpalit TX tak mu ju flashnem zadarmo - ako vzdy
mozete tu niektory, ktorym som to robil, napisat? mam dojem ze sa ludia boja poslat TX , s tym ze sa im nevrati a radsej si to pokazia "sami".
coro píše:boboland píše:A ak si dalsi neelektro nechce odpalit TX tak mu ju flashnem zadarmo - ako vzdy
(mozete tu niektory, ktorym som to robil, napisat. mam dojem ze sa ludia boja poslat TX , a tym ze sa im nevrati a radsej si to pokazia "sami").
Tipujem že sa neboja Teba, ale pošty....
coro píše:Bublinkovú obálku nie, to by mohli zlomiť. Krabičku, alebo aspoň uhlíkové/oceľové výztuhy by som bral ako nutnosť...
Ale na veci to nič nemení - dobrý nápad, lebo ja som ani tak nemyslel na cenu poštovného ako na hádzanie krabíc, a fakt sa samotný plošák mechanicky len tak nepoškodí (ak je tam niečo aby nemohol zlomiť).
coro píše:Ešte mám jednu správu o poťákoch kniplov - rozobral som to, dosť som nechápal ako môžem vybrať poťák snímajúci ľavú-pravú stranu lebo za ním je plast ktorý ho tam zamyká - to s musí celé vybrať, vytiahnuť tie pliešky čo poťáky držia, vytiahnuť poťák najprv ten hore/dole, vybrať celú kolísku z ložiska, a tam sú také jazýčky/západky v plaste čo držia zaoblený kryt (ten čo vidno zvonku) čo blokuje vytiahnutie druhého poťáku...
No. Dráha poťákov je skrátená, na nejakých 60 stupňov, je to celé čierne takže to moc nevidno, ja mám jeden ktorý má menší rozsah ako je pohyb kniplu (krídelká, zrovna). Tak som si povedal že ho vymením za poťák čo je na plyne, veď tam to nevadí, skorej naopak (aby plný plyn nebol 98 percent ale 100, a vypnutý bol -100 a nie nejakých -97, je dobre keby práve tam v krajných polohách už knipel neskákal o tie jednotky percent..nie?)... No ani to nejde, je iná dĺžka hriadele a vybratia v nej.
Nakoniec som roztvoril poťáky, a vymenil odporové dráhy medzi sebou.
Všetko funguje, dokonca aj ten plyn mi teraz berie celú dráhu od kraja po kraj (keby som fakt nechcel tak kalibráciou nie až po kraj, sa to dosiahnuť dá)..
Je to detail ale ma to štvalo, nemám rád "nedokonalé" veci![]()
![]()
PetrW píše:Zdravím Vás tady všechny vespolek.
Mám tuto RC soupravu a řeším spojení vysílače s PC a použití k simulátoru RG 4,5. Prošel jsem tady všechny vlákna k této vysílačce, ale nenašel jsem odpověď na můj dotaz, nebo přehlédl. Byla to fuška, dohromady asi 200 stran v několika vláknech.
K mému dotazu: Zjistil jsem, že vysílač spojujete kabelem, našel jsem i odkazy na ebay. Než jej objednám, obsahuje tento propojovací kabel nějakou elektroniku, nebo je pouze na jednom konci USB a na druhém stereo jack 3.5 a puoze jsou propojené nějaké žíly? Popř. pokud by neobsahoval elektroniku nemáte někdo prosím schéma zapojení?
Děkuji za odpověď
PetrW píše:Zdravím Vás tady všechny vespolek.
Mám tuto RC soupravu a řeším spojení vysílače s PC a použití k simulátoru RG 4,5. Prošel jsem tady všechny vlákna k této vysílačce, ale nenašel jsem odpověď na můj dotaz, nebo přehlédl. Byla to fuška, dohromady asi 200 stran v několika vláknech.
K mému dotazu: Zjistil jsem, že vysílač spojujete kabelem, našel jsem i odkazy na ebay. Než jej objednám, obsahuje tento propojovací kabel nějakou elektroniku, nebo je pouze na jednom konci USB a na druhém stereo jack 3.5 a pouze jsou propojené nějaké žíly? Popř. pokud by neobsahoval elektroniku nemáte někdo prosím schéma zapojení?
Děkuji za odpověď
.jpg)
JASSoft píše:Má to jednu vadu na kráse - u HK mám ten převodník objednaný od 1.2. a zatím pořád jen BK