Nominální napájecí napětí motoru je 8,4V s maximem 35A po dobu 30s (maximalni povoleny prikon je tedy cca 300W). Konstrukcne se jedna o stejnosmerny 5-ti lamelovy motor s 10-ti zavity. Magnety jsou klasicke feritove (neodymove ma az rada VM20xx/xx), telo motoru se sklada ze tri casti ktere jsou triskove obrabene. Hridel je kalena o prumeru 5mm. Motor ma umozeno menit predstih, staci pouzet povolit dva sroubky a pootocit zadnim celem (soucasne i s prednim celem). Bohuzel v prachu doby zmizela originalni nalepka se stupnici, takze jsem si v CADu vyrobil novou. V radosti jsem vyrobil stupnici delenou po 1°, jenze jsem zapomel, ze dilky vzdalene od sebe 0,314mm jaksi pujdou videt samostatne pouze cvicenym okem
Musim jeste podotknout, ze motor se protaci dosti ztuha - pritlak pruzin na uhliky je velmi silny. Proto ty celkem vysoke proudy pri behu naprazdno - ovsem pri vetsich otackach pak proud klesa (vyzkouseno s 3S LiPol)
Mereni mi zabralo ponekud vice casu nez obvykle, rozhodl jsem se i vyzkouset rozdily pri zmene predstihu. Takze vice tabulka i vcetne parametru motoru:
Motor je takova o malinko vetsi a tezsi nahrada 600-ky, ovsem s ponekud vyssi ucinnosti. Vyrobce uvadi ze nejvyssi ucinnosti 74% dosahuje pri proudu 16A, coz se mi i potvrdilo. Samozrejme velky vliv na ucinnost ma i nastaveni predstihu. Bohuzel bez originalni nalepky, nemuzu vyzkouset doporuceni vyrobce, ktere v casopise RC Modely uvadel v testu tohoto motoru RNDr. Zdenek Hubacek, CSc. Takto to vypada, ze predstih 15° bude rekneme univerzalni. Nicmene pro primy pohon se ten motor hodi leda do rychlejsi lodi kde nevadi vaha. Kdyby snad nekdo chtel pouzit tuhle "vykopavku" do letadla tak jedine s prevodovkou. Ono tah 800g s 8" vrtuli a 2S LiPol zase neni tak spatny, ale hadam ze pokud by se motor provozoval na maximum, tak se to rychle podepise na komutatoru a uhlicich.
V soucasnosti pro ten motor nemam vyuziti, ale mam asi slabost pro stejnosmerne motory
PS: kdyby se nekdo divil nazvu regulatoru, tak se jedna o pouhy impulzni regulator osazeny vykonnymi MOSFETy. Bohuzel nic jineho nez JETI JES020 nemam a ten se vypina pri 23A.