Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
na Himodel mají už telemetrický hack modul http://www.himodel.com/radios/FrSky_Two ... odule.html
Zdravim.
pred nedavnom mi prisiel telemetricky modul s prijimacom D8R. V popise k prijimacu sa pise ze ma vstavany napetovy senzor priamo v prijimaci (built-in batery senzor in A1) . To znamena ze ked zapojim do ktorehokolvek konektoru z prednej strany (8 kanalov) prijimacove akku tak pri poklese na nebezpecnu hodnotu napätia zacne spetne vysielat prijimac varovny signal (pipanie) ? Da sa popripade tato hodnota nejakym sposobom nastavit?
Zatial som vyskusal len sparovanie, fail safe, zmenu medzi FS a HS a kontrolu dosahu. vsetko funguje ,aj ked podla navodu sa pri jednotlivych operaciach maju rozsvecovat (blikat) ine farby diod.
Neviem este pripojit vysielacovy modul s PC. mam k tomu kablik ktory sa zapaja do COM1 . Nenasla by sa tu dobra dusa ktora by mi popisala postup ako to pripojit k PC?
Dalej som rozobral krabicku prijimaca aby som to trosku skontroloval. Trochu sa obavam toho ci budu stacit tie koliky a ich pripajkovanie k plosnemu spoju na vyssie prudy (napr. 5A) ktore beru standardne digi serva). JE vhodne pouzit pri tomto prijimaci osobitnu rozvodovu dosku alebo bude postacovat aj priame zapojenie 7 takychto serv napriamo do prijimaca? (serva BMS 620 10,6kg/6V) .
pred nedavnom mi prisiel telemetricky modul s prijimacom D8R. V popise k prijimacu sa pise ze ma vstavany napetovy senzor priamo v prijimaci (built-in batery senzor in A1) . To znamena ze ked zapojim do ktorehokolvek konektoru z prednej strany (8 kanalov) prijimacove akku tak pri poklese na nebezpecnu hodnotu napätia zacne spetne vysielat prijimac varovny signal (pipanie) ? Da sa popripade tato hodnota nejakym sposobom nastavit?
Zatial som vyskusal len sparovanie, fail safe, zmenu medzi FS a HS a kontrolu dosahu. vsetko funguje ,aj ked podla navodu sa pri jednotlivych operaciach maju rozsvecovat (blikat) ine farby diod.
Neviem este pripojit vysielacovy modul s PC. mam k tomu kablik ktory sa zapaja do COM1 . Nenasla by sa tu dobra dusa ktora by mi popisala postup ako to pripojit k PC?
Dalej som rozobral krabicku prijimaca aby som to trosku skontroloval. Trochu sa obavam toho ci budu stacit tie koliky a ich pripajkovanie k plosnemu spoju na vyssie prudy (napr. 5A) ktore beru standardne digi serva). JE vhodne pouzit pri tomto prijimaci osobitnu rozvodovu dosku alebo bude postacovat aj priame zapojenie 7 takychto serv napriamo do prijimaca? (serva BMS 620 10,6kg/6V) .
- DaveLister
Zdravim.
Automaticky to pipat nebude, musis si nastavit hodnotu pri ktere to zacne pipat prez PC.
Z toho ci nic nedelej, to je normalni. Cinan kterej psal navod asi neumel barvy
V PC musis mit COM port, pokud ho tam nemas muzes zkusit prevodnik na USB. Pres jeden z programu, ktery byl na CD pak muzes nastavovat hodnoty pri kterych zacne pipat modul ve vysilaci.
Dakujem DaveLister. Uz mi to aj pipa. zapojil som to na stvorclanok NiMh a nastavil v programe na Ch1 hodnotu 200. len teraz neviem co som vlastne nastavil. Co znamena to prve policko hned za ch1 (da sa nastavit na hodnotu 0, 1, 2, 3) a potom to posledne uplne na konci ( 0 - 254) .
Ako to mam nastavit aby mi to zacalo pipat napr. pri napäti 4,2V ?
Viem ked sa do toho nerozumiem nemal som to kupovat ale ked ma laka urobit si (niekto mi mozno urobi
vario ).
A paci sa mi ze to ma dalsie paradne funkcie (signalizacia slabych bateriek a signalizacia konca dosahu) . chcel by som to do makety vetrona.
Viem ked sa do toho nerozumiem nemal som to kupovat ale ked ma laka urobit si (niekto mi mozno urobi
A paci sa mi ze to ma dalsie paradne funkcie (signalizacia slabych bateriek a signalizacia konca dosahu) . chcel by som to do makety vetrona.
Dakujem DaveLister. Uz mi to aj pipa. zapojil som to na stvorclanok NiMh a nastavil v programe na Ch1 hodnotu 200. len teraz neviem co som vlastne nastavil. Co znamena to prve policko hned za ch1 (da sa nastavit na hodnotu 0, 1, 2, 3) a potom to posledne uplne na konci ( 0 - 254) .
vario ).
- DaveLister
StanleyP píše:Dakujem DaveLister. Uz mi to aj pipa. zapojil som to na stvorclanok NiMh a nastavil v programe na Ch1 hodnotu 200. len teraz neviem co som vlastne nastavil. Co znamena to prve policko hned za ch1 (da sa nastavit na hodnotu 0, 1, 2, 3) a potom to posledne uplne na konci ( 0 - 254) .
Viem ked sa do toho nerozumiem nemal som to kupovat ale ked ma laka urobit si (niekto mi mozno urobivario ).
Ten tvuj prijmac ma podle manualu maximalni napeti prevodniku AD1 13.2V. To znamena ze 255 odpovida tem 13,2V. Podle toho uz bys uz mel v klidu mel dopocitat kolik mas nastavit-
Ty hodnoty 0,1,2,3 jsou zrejme ruzne urovne alarmu.
mior to ma krasne popisane a vysvetlene na svojej stranke, doporucujem precitat minimalne tento clanok:
Senzory k telemetrii FrSky – 1. časť - Napäťový senzor
Senzory k telemetrii FrSky – 1. časť - Napäťový senzor
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, poradte mi, co robim zle: pokusam sa upgradnut FW vo FrSky telemetry, spustim program na notebooku, zvolim port, zvolim subor, zapnem vysielacku s modulom naswitchovanym na upgrade, program v notebooku mi precita UID z TX modulu, odkliknem "download", progres bar zobrazi 2% a stoji. Skusal som dva notebooky ( na oboch Win7), dva moduly ( v dvoch vysielackach), vysledok rovnaky 
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
-
Jen dodám, že s tím jejich originálním USB kabelem to pod Win7 chodí bez problémů. Na HC ho bohužel nemají, ale lze jej koupit na www.himodel.com
http://www.himodel.com/radios/USB_Cable_for_FrSky_Two-way_Telemetry_System.html, také tam mají ten převodník pro přijímač http://www.himodel.com/radios/FrSky_receiver_upgrade_lite.html. Je to sice investice navíc a taky to takové dva týdny trvá, než to dorazí, ale zase je to naprosto v pohodě, i na Win7.
Šiki
http://www.himodel.com/radios/USB_Cable_for_FrSky_Two-way_Telemetry_System.html, také tam mají ten převodník pro přijímač http://www.himodel.com/radios/FrSky_receiver_upgrade_lite.html. Je to sice investice navíc a taky to takové dva týdny trvá, než to dorazí, ale zase je to naprosto v pohodě, i na Win7.
Šiki