Evidence letů

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Jaspet
Kontaktovat uživatele:

Evidence letů

#1 Příspěvek od Jaspet »

Ahoj všichni
V příspěvcích tady nebo na jiných modelářských fórech občas čtu, jak přesnou evidenci počtu letů/nalétaných minut a já nevím čeho všeho někteří kolegové ke svým modelům mají.
Poraďte, co se vám osvědčilo, ať nemusím vymýšlet vymyšlené. Žeby nějaká tabulka v excelu? Nebo jenom nalinkovaný sešit?
díky
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukash »

Jeden kolega používá nalinkovaný sešit. Vede si hotový letecký deník. Ale on je stará škola, je mu 68. Já nepoužívám nic.
Řešil bych to ale excelem na wm.
steno1883

#3 Příspěvek od steno1883 »

Taky jsem to nějakou dobu dělal, dokonce i s počtem nabíjení baterek a kolik jsem do nich dobil. Pak jsem po několika letech přišel na to, že jsem se zpětně nikdy na nic nepodíval a tak jsem se na to vykašlal. Dodnes mi to ani nechybí a je klid.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Peppy »

Niektore vysielace maju samostatny casovac pre kazdy model koli takymto statistikam
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
mb

#5 Příspěvek od mb »

Ja si tiež píšem do malého zošitku, ale len nabíjanie jednotlivých Lipolik a NiMH : dátum, druh batérie, veľkosť dodaného náboja.
walter2

#6 Příspěvek od walter2 »

Me se osvedcilo si psat letovy denik hlavne v pripade, ze se mi n?co nepodarilo. Zpetne si pak clovek lepe promyslel, co udelal spatne, nez kdyz jsme proste EPP slepil a letal dal bez zapsani.K tomu stejne dobre poslouzi "poznamky" ve smartphone i obycejny sesit.

Ohledne nabijeni baterek se mi libi, co jsem na fotkach videl u graupa. Na baterii, pokud se nepletu ma ctvereckovany papir a pouze udela pri nabijeni krizek po kazdem cyklu.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Nakadah »

Ja uz ani ty carky na baterkach nedelam. K cemu taky, jedna zdechne po 80ti cyklech a druha vydrzi 130. Proste litam a dobijim a litam a dobijim. Jediny dennik si vedu u auta, tak mam presne tankovani, opravy, atd. Nak
jio

#8 Příspěvek od jio »

Mám na blogspot.com neveřejný blog, kam se zapisuji své poznámky. Jsem jediný autor a čtení je povolenou pouze pro autory.

Příklad jednoho zápisu:

17. června 2009 - Chabičov poprvé, kdy lítám po zimní přestávce :-(
20°C, slunečno, 18:45 - 20:40, vítr 1-3m/s (měřeno poprvé anemometrem), čerstvě posekané "letiště" :-)

Všechny modely čekal zálet. V zimě bylo Evo na upgrade a tak jsou všechny modely znovu naprogramované.

Eagle: model je třeba dovážit a trošku potlačit motor. Pod motorem stoupá. Let 5 minut, dobito 381 mAh. Akumulátor č. 2.

Spark: 20 minutorvý let. Akumulátor č. 1. Dobito 454 mAh. Je třeba lehce potlačit motor a mírně vpředu dovážit.

ATAK: Po startu let jako by se vůbec nejednalo o zálet nově napípaného modelu. Aku Dualsky let cca 7 minut. Dobito 1,1Ah. Před koncem silný pískot po přidání plynu nízko nad horizontem, stažení plynu a po zhtrátě očního kontaktu pád. Bez následků. Příčinou pískání byl posunutý kryt motoru, který dřel o kužel.

ATAK: let až do omezení regulátorem, cca 10 minut poletování. Akumulátor Shark a po připojení na nabíječku po odpočinutí má jeden článek 3,4V. Což je dost málo! Dobito 1597 mAh.

Eagle: po dovážení vpředu se let uklidnil, a model také přestal pod plynem tak silně stoupat. Chce to ale ještě trušku dovážit a potlačit motor. 8 minut letu střídaného s plachtěním a do aku2 se dobíjelo 392mAh

Je třeba na Evo nastavit správně stopky, expa a přepínání dual rate na vypínač, ne na 3polohový přepínač.

+ fotky a nějaké další poznámky

Když jsem to začal psát, tak jsem si připadal jak trouba, ale vydržel jsem. Když mi bylo před časem po zdravotní stránce dost blbě, tak to bylo docela příjemné počtení.

Vedu to tak od srpna 2007. Zápisy řeším tak, že si na poli zapisuji na kousek papíru čísla z nabíjení a pořadí letů apod. (což jinak s přehledem zapomenu) a doba po uložení modelů to hned naplácám do blogu.
walter2

#9 Příspěvek od walter2 »

Me se osvedcilo si psat letovy denik hlavne v pripade, ze se mi n?co nepodarilo. Zpetne si pak clovek lepe promyslel, co udelal spatne, nez kdyz jsme proste EPP slepil a letal dal bez zapsani.K tomu stejne dobre poslouzi "poznamky" ve smartphone i obycejny sesit.

Ohledne nabijeni baterek se mi libi, co jsem na fotkach videl u graupa. Na baterii, pokud se nepletu ma ctvereckovany papir a pouze udela pri nabijeni krizek po kazdem cyklu.
Vety
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Vety »

Takový nějaký program do kterého by se to jenom zapisovalo asi není co ? Vety
*![>>(Vety)<<]!*
galnar
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od galnar »

Na webu něco existuje, našel jsem tohle, slouží to pro sledování nabíjení/vybíjení baterek:
http://masnik.dyndns.org/page/evidence-akumulatoru.php

V několika ohledech mě to ale nevyhovuje (asi nejvíc proto, že tam nemám možnost přidat modely a psát si u nich lety.), tak si sám dělám trochu jinou verzi - http://www.letovydenik.cz. V provozuschopným stavu to ale zatím není. Dělám to tak, aby se tam dalo najet i z terénu třeba přes mobil.
Vety
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Vety »

galnar píše:..tak si sám dělám trochu jinou verzi - http://www.letovydenik.cz. V provozuschopným stavu to ale zatím není. Dělám to tak, aby se tam dalo najet i z terénu třeba přes mobil.

Tak až to budeš mít hotový tak dej vědít :wink:
*![>>(Vety)<<]!*
zdekar

#13 Příspěvek od zdekar »

Na lipolkách jsem měl nalepený milimetrový papír (tedy jakoby se čtverečkama, ale milimetrovýma... :) ). Po každém nabití jsem si udělal tečku. Pak jsem třeba 10 nabití na to zapoměl a po čase udělal odhadem 10 teček, takže to časem ztratilo smysl. Teď už na to kašlu a jen si tak lítám a je klid. Dokud ty baterky a letadla budou letuschopný, tak budu lítat :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
galnar
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od galnar »

Pochybuju, že to někdy dodělám. :-) K tomu, aby fungovalo vkládání dat a základní přehledy, mě toho už moc na dodělání nechybí (teď zrovna se chystám dodělat vkládání modelů). Další grafy, tabulky nebo srovnání budu dodělávat postupem času jak mě co napadne. Registrovat se dá už teď, ale krom těch základních věcí tam zatím skoro nic není, funguje vpodstatě jenom počítání cyklů, letů a odlítanýho času.
Vety
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vety »

galnar píše:Pochybuju, že to někdy dodělám. :-) K tomu, aby fungovalo vkládání dat a základní přehledy, mě toho už moc na dodělání nechybí (teď zrovna se chystám dodělat vkládání modelů). Další grafy, tabulky nebo srovnání budu dodělávat postupem času jak mě co napadne. Registrovat se dá už teď, ale krom těch základních věcí tam zatím skoro nic není, funguje vpodstatě jenom počítání cyklů, letů a odlítanýho času.

Neboj..Doděláš :wink:
*![>>(Vety)<<]!*
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“