Kuna2 píše:JirkaA: Máš už nějakej nástřel rozpočtu? Měl bych možná zájem o jeden kus. kolin: Tvojí desku od Kohouta mám, díky!
Čekám co bude stát výroba desky, to se dozvím začátkem týdne. Těší mně zájem, při větším počtu se rozpustí náklady na přípravu výroby do rozumnějších částek. Gyrosenzory mám zajištěný (kluci v Číně se na rozdíl od evropských distributorů jsou ochotni bavit i v jiných násobcích než 2000 ks a za rozumné ceny).
co tam hodlas vrazit za AVR? AVR bude v pouzdre nebo smd?
František Koudelka píše:jak je narocna stavba tohohle....co je k tomu vse potreba.....vypada to jednoduse..jak se to ovlada...v heli modu nebo v leteckem modu.....
Skoč na začátek a pročti si celé tohle vlákno. Vše tu je už napsané několikrát.
Ahoj, možná dostanu vynadáno, že se ptám na něco, co už to bylo, ale zeptám se.
Tricoptera mám postaveného a zapojuji elektroniku. Nechápu zapojení zisku gyr. To mohu spojit kabely pro zisk všech čtyř gyr do jedné durinky a připojit ji do volného kanálu (např podvozek) ?
Dále v diskusi je několikrát zmínka o odpojení pinu pro BEC z regulátorů a napájet elektroniku z externího BECu. Na všech fotkách ale vidím mezi gyrem a regulátorem zapojeny všechny piny. Předpokládám, že externí BEC se zapojuje mezi accu a Rx a z gyra vedou do reglerů pouze pól mínus a signál.
Jeden z diskutujících radil zapojit zisk gyra do kanálu plynu. chtěl bych zapojit kanály v Rx podle tohoto návodu a potom mi to nevychází.
Thro (plyn): gain pre servo
Aile (křidélko): pravy motor cez gyro
Elev (VOP): lavy motor cez gyro
Ruder (SOP): zadny motor cez gyro
Mám Tx Futaba FF-9, přijímač bude pravděpodobně HDF-08RD.
V prvním příspěvku tohoto vlákna je odkaz na zapojení trikoptera , a tam je hezký schema. dohromady se zapojují jen motorový gyra, směrovkový je zvlášť.
Frsky X10S Carbon Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Johnny píše:tak jsem se konecne taky pustil do stavby.. dneska jsem si vyrobil ridici "slaboproudou" desku a zitra se vrhnu na spodni patro s regulatory tzv. "silnoproudou" část
Tak dneska pokracovani.. reglum jsem nastavil kabely k motorum (jeste je musim zatavit do smrstovacek, zatim oblepeny paskou, vyrizl obe desky z cuprextitu a pripravil prichyceni reglu. odlehcil horni desku a pripravil vypinac. zitra nevim jak budu mit cas ale chtel bych koupit roztok na odleptani medi a jeste trochu odlehcit casti obe casti desky.
Vypadá to vskutku skvěle, čistě- nikde žádné smotané kabely a tak. Pokud chceš ještě odlehčovat tak tedy osobně nevím co snesou ty desky, ale možná by se dalo ušetřit ještě na těch hliníkových nosnících ( provrtat vertikální odlehčení, ale je pravda že nevím jak to má silné stěny) každopádně to vypadá pěkně.
Prave proto jsem volil tento zpusob stavby, nelibilo se mi jak ostani maji smotane kabely okolo tyci a hroudy kabelu okolo prijimace a gyr. nevipada to hezky a kazi to dojem.. koupil jsem si kvuli tomu hrotovou pajku a nelituju, paradni pajeni a kabely jsou namiru.
Kdyz jsem to fotil tak jsem to lehce sesrouboval abych se presvedcil o pevnosti a je to pevny az dost.. Misto pro odlehceni jeste je, zatim lehce sahnu na obe desky a po zaletu odvrtam i ramena, je to profil 15x15x1 o delce 2x340mm a 1x320. pevnost je naprosto dostatecna a hmotnost vsech ramen okolo 150g. po zaletu az doufam ze uz s tim nebudu tolik triskat tak si budu moct dovolit trochu ubrat na pevnosti a odvrtat to vic. chtel bych tam vozit fotak a pozdeji i FPV tak se snazim setrit kazdy gram.
Díky za pochvalu, zatím se s tim mazlim docela dost:)) JP
stanos píše:OK, děkuji, ale nevidím tam externí BEC a na fotkách vidím z gyra do regleru zapojené všechny dutinky. Tak je to, prosím, jak ?
Zisk gyra motoru mam spajene a zapojene do jednoho kanalu - u me kanal 3 kde mam nastavenou konstatni hodnotu - prepinam prepinacem velikosti hodnot podle toho jestli chci litat klidne nebo vic divoce.
Zisk gyra serva mam na kanale zvlast- u me kanal cislo 5.
Bec na fotce zatim neni:)) tricopter je stale ve vystavbe:))
Johnny píše:.. Misto pro odlehceni jeste je, zatim lehce sahnu na obe desky a po zaletu odvrtam i ramena, je to profil 15x15x1
Ramena stačí bohatě 10x10 mm, tím ušetříš hodně hmotnosti. Na odleptávání desky bych se vykašlal, úspora hmotnosti zcela bezvýznamná. Ten vypínač zahoď, koleduješ si o potíže, ( a taky je dost těžký, mnohem více než měď na deskách) dej tam normální kvalitní konektor.
Kdyz jsem kupoval material na ramena tak jsem mel v ruce 10x10 a v druhy 15x15 a nebyl moc velky rozdil hmotnosti.. vzal jsem vetsi s tim ze budu moct vezt kabely vnitrkem a navic pevnost je tak dostatecna ze to snese i nejake odlehceni.
S tim odleptanim se jeste rozmyslim, mam v planu to strikat barva bude lepe drzet na textilu nez na medi.
Vypinac mi rozmlouvali i na Mojehobby.cz. o konektoru jsem premyslel ale tohle je pro me hezci reseni. Vypinac je na 2x16A a mám plánu ho pouzit pro jeden pol (zapojim vyvody paralelne), motory maji udavany proud 9,6A na max vykon takze tam je i rezerva. Navic plny vykon si myslim nebude potreba po celou dobu. Ale uvidim jak se to osvedsi v praxi.JP