vybavení tracy od svora

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdeněk fikar

#226 Příspěvek od zdeněk fikar »

Ahoj. Potřebuji poradit. Chtěl jsem se dát do stavby uší a zjistil jsem, že žebra č.3,4,5 a 8(dle označení výrobce) jsou na horní křivce podříznutá cca o 1mm. Teď řeším jestli je udělat nová, nebo ta ostatní zbrousit. Bude mít zbroušení vliv na aerodynamiku křídla a letové vlastnosti? Díky za rady.
white
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od white »

Ahoj, já jsem měl se žebry u Tracy stejný problém, byl jsem s nimi dost nespokojen a tak jsem všechny dělal nová. Dáš-li si s tím ale práci, tak si myslím, že by to šlo zbrousit.
zdeněk fikar

#228 Příspěvek od zdeněk fikar »

Ahoj, díky za odpověď, ale žebra už jsou hotová nová a ucha slepená. Teď ještě jednu otázku: co je lepší (jednoduší) slepit křídlo a potáhnout, nebo potahovat ucho a křídlo zvlášť a potom slepit? Díky za odpověď.
JardaF

#229 Příspěvek od JardaF »

No já to dělal tak že sem napřed slepil křídla, vyvážil je a teprve potom potáhl. Měl sem celkem slušný rozdíl ve hmotnosti mezi jednotlivými křídly. Potažený křídlo se hůř vyvažuje kdežto na slepený nepotažený nalepíš závažíčko na bok žebra.
zdeněk fikar

#230 Příspěvek od zdeněk fikar »

Vyvážení křídel (pokud by byl velký rozdíl) mám v plánu až po potažení do koncových oblouků, ty plastový jsem zamítnul. Mě jde o to, že pokud potáhnu část křídla a ucho zvlášť, tak v uchu chybí první žebro a není na co potah uchytit. Tak jsem chtěl vyzvědět více zkušeností. :oops:
kroxigor

#231 Příspěvek od kroxigor »

Nejdřív slepit a teprva pak potáhnout. Jinak bys musel vymyslet jinou spojku křídla a ucha.
Já jsem nová žebra řezat nemusel všechny seděly po drobném obroušení.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
white
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od white »

Určitě nejdřív slepit a pak potáhnout. Také doporučuji před potažením vyvážit. Jinak koncové oblouky jsem také dělal z balsy, ty plastové se mi moc nelíbily.
rc pilot
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od rc pilot »

Zdarec chlapi,chtěl bych Tracyho omotorovat spalovákem a tak se ptám jestli s tímto někdo neexperimentoval,mělo by to být klasicky na čumáku.Předpokládám zpevnění přepážky na které bude lože.Jde mi spíš o to jaký motor a kolik asi budu muset dovažovat.Představu mám tak max 2ccm ASP,přiměřenou nádrž a ještě jedno servo navíc pro motor.Třeba je to jen blbej nápad tak proto se ptám na vyjádření zkušenějších.Zatím díky.
kroxigor

#234 Příspěvek od kroxigor »

co třeba tahle Hokiho Tracyna http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=322

Podle mě k větroni řev a smrad nepatří. Vibrace spalováku té konstrukci taky asi moc nepřidá.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
rc pilot
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od rc pilot »

kroxigor píše:co třeba tahle Hokiho Tracyna http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=322

Podle mě k větroni řev a smrad nepatří. Vibrace spalováku té konstrukci taky asi moc nepřidá.

Dík za odkaz, už jsem na něj koukal,má tam 1,5mvvs takže s tou 2kou asp-čkem to není až tak vedle.A s tím že k větroni smrad a řev nepatří s Tebou souhlasím ale bohužel já právě ten smrad a řev rád.A konstrukčně bych se až tak neobával,jistě že bude potřeba zpevnit předek,ale s tím se tak nějak počítá.
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

jsem též majitel TRACY a spalovák jsem umístil na pilon (Asp 2.0ccm) mno a v pohodě
bobmaximus

Re: vybavení tracy od svora

#237 Příspěvek od bobmaximus »

Zdravím majitele Tracy. Dostala se mi do rukou rozestavěná Tracy, slepená kostra křídel, trupu, VOP a SOP. Tak jsem se rozhodl, že do ní dám motor. Celé jsem si to tu několikrát pročetl, ale nemůžu za boha najít vyosení motorové přepážky u Tracy-e. Vím, že jsem to tady kdysi četl. Ale už to tady študuju po xtý a nemůžu to najít. Tak bych byl moc rád, kdyby se našel někdo tak hodný a napsal mi to znovu. Díky.
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

budeš Tracy osazovaz elektromotorem nebo spalovákem ?
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
bobmaximus

#239 Příspěvek od bobmaximus »

Elektromotorem. Omlouvám se, že jsem to neuvedl předtím. :oops:
bobmaximus

#240 Příspěvek od bobmaximus »

Nikdo nic? :?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“