Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
UCH

#61 Příspěvek od UCH »

Nechtěl by tohle téma, potom co jste tady někteří vytvořili, moderátor smazat?
Je to ostuda všech helinářů a slušnejch modelářů..
Jak já jsem rád že v našem klubu jsou samý normální lidi :D
HK 600 GT, HK 500 GT, T-rex 600, Maketa MD 530 na sračku, Hornet X3D-nikdy víc..DX7Kdo nepadá, lítá pod svoje možnosti...tak tohle všechno je už minulost...[url=http://www.helimaniacs.cz][img]http://www.helimaniacs.cz/logo.jpg[/img][/url]
corona

#62 Příspěvek od corona »

UCH píše:Nechtěl by tohle téma, potom co jste tady někteří vytvořili, moderátor smazat?
Je to ostuda všech helinářů a slušnejch modelářů..
Jak já jsem rád že v našem klubu jsou samý normální lidi :D
Ano, smazat.

Tak sem ještě něco plácnu:
Navrhuji takové ty různé spory řešit formou souboje někde na letišti.
Stačily by dva stejné levné čínské vrtulníky, klidně jen tříkanály, aby měl šanci kdejaký začátečník.
Podvěsit je neřízenými raketami, třeba jako tito Američané slavný Volitation:

http://www.youtube.com/watch?v=wMiviJU_ ... CF739D553D

:twisted:
saint21

#63 Příspěvek od saint21 »

Modelářem jsem už hodně dlouho, ale tady co se občas děje jsem nezaznamenal nikde :cry: myslím, že je to trošku škoda času se místo dohadování nepomáhat a nebavit se k věcem, kterým je fórum určeno, ale to je jen můj názor.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
biovirus

#64 Příspěvek od biovirus »

No patrim k tem novackum co si mysleli, ze kdyz udrzi ve vzduchu koax jsou mistri. A hned na to jsem si koupil walkeru!!!! . A proto hned ze startu radim. Nekupuj si nic o cem, nejen tady pisou , ze to stoji zaprd. Ucim se na Griffinu 450 za 6200,- , ale radsi bych tu verzi s Opticem. Diky me hlouposti totiz na nej nezbylo. Dily na Griffina jsou levne a mam jich hrstku doma do zasoby. A hlavni je, ze po hodinach na simulatoru jsem Walkeru nedostal poradne do vzduchu a po kazdem treninku jsem porad neco opravoval. A to nemluve o cenach nahradnich dilu. Griffina jsem vytah z bedny nabil a hned na poprve jsem s nim vzletl, samo s krizem. Pak jeste parkrat. Nez prdlo servo a ja ohnul hridel za 130,- korun. Takze doporucije obmenit ty papirove serva co tam jsou. Ale to se doctes tady v jinem vlaknu. ja ho samo necet a neudelal to. Tedko jeste cekam na jine gyro, to taky doporucuji vymenit. No a az to budu umet tak davam na rady a budu si pomalu stavet rexe 500.
Takze moje rada.
Nez 4500,- za walkery nebo podobne kramy.
Jo a taky bych si letani neco precet. Myslel jsem si ze to jde bez toho, ale je to dulezite, je treba vedet proc to vlatne leta.

Jeste jsem si vzpomel byl jsem hrdym majitelem violation 9053 - prodal jsem ho za par kacek a jsem stastny.
zdzd

#65 Příspěvek od zdzd »

biovirus píše:Jo a taky bych si letani neco precet. Myslel jsem si ze to jde bez toho, ale je to dulezite, je treba vedet proc to vlatne leta.

http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/IRCHA.htm
caca

#66 Příspěvek od caca »

tak by me zajimalo jestli si zakladatel tohohle vlakna aspon precetl ty kecy ktery se tady vedou ale je to zabava to cist alespon si clovek udela predstavu o vrtulnikarich a jejich organech
Howking
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Howking »

Nedá mi neozvat se - sice tím vrtulnikářům možná ještě na pověsti přitížím, ale zajímalo by mě, zda nováčci u letadel jsou na začátku taky takhle na jedné straně neodbytní a na druhé straně neochotni přijmout cokoli co odporuje jejich "zkušené" představě a peněžence. Zda také u letadel každý kdo si jednou hodil házedlem je přesvědčen, že má schopnosti viset s akrobatem na vrtuli. Zda jsou tam kverulanti co na doporučení konstrukce od zkušených odpovídají, že špejle z Tesca a dárkový balící papír napnutý v ředidle rozpuštěným kanagomem je stejně dobrý jako uhlíkem vyztužený celokompozit a že jsou to vyhozené peníze. Nebo je to jen úděl vrtulnikářů, že se k nim hrnou takoví ... s patentem na rozum a posláním radit své 0.0023% expertní zkušenosti ještě blbějším, než jsou sami. Čím si takové talenty, z nichž mnozí nevládnou ani pravopisem zasloužili. A tihle zhrzení ... pak budují pověst pokročilejších jako arogantních namachrovaných frajerů.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Gattor »

presne tak, delej si predstavu. uplne vsichni do jednoho jsme hrozny hovada. ten komu se libi vrtulnik = debil.
doufam, ze je jasny, ze to myslim ironicky. opak je pochopitelne pravdou. ale vsude se najdou vyjimky.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
OPR
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od OPR »

Já si nechám od doktora napsat lázně a bude mi dobře :D
zdzd

#70 Příspěvek od zdzd »

Howking píše:zajímalo by mě, zda nováčci u letadel jsou na začátku taky takhle na jedné straně neodbytní a na druhé straně neochotni přijmout cokoli co odporuje jejich "zkušené" představě a peněžence. Zda také u letadel každý kdo si jednou hodil házedlem je přesvědčen, že má schopnosti viset s akrobatem na vrtuli. Zda jsou tam kverulanti co na doporučení konstrukce od zkušených odpovídají, že špejle z Tesca a dárkový balící papír napnutý v ředidle rozpuštěným kanagomem je stejně dobrý jako uhlíkem vyztužený celokompozit a že jsou to vyhozené peníze.

Móc dobré. To se mi líbí. Hřebíček na hlavičku.
Pegin

#71 Příspěvek od Pegin »

Mnohokrát děkuji! Toto je pro mě, jako nováčka, po všech těch příspěvcích důležitá informace.
Blade 120 SR, mSR, DX6i
pinhead

#72 Příspěvek od pinhead »

Po přečtení všeho mě napadá jedna věta. Děti nehádejte se vždyť všichni máte svoji hračku.
Dotazuji se tady pravě proto abych se něco dozvěděl a nedělal fatální chyby než si někoho ve svém okolí najdu a nechám si poradit. A to nejsem určitě jediný nováček co takhle přemýšlí ( to už sem se naučil dávno při fotografování a bojovém umění ).Takže někteří nováčkové asi takový blbci nebudou.

Od : caca
tak by me zajimalo jestli si zakladatel tohohle vlakna aspon precetl ty kecy ktery se tady vedou ale je to zabava to cist alespon si clovek udela predstavu o vrtulnikarich a jejich organech

Neboj přečetl a přesně to jsem očekával. Jsou tady slušní vrtulníkáři kteří se snaží poradit a takový co umi jenom kritizovat a neumí pořádně poradit. Pak by mě zajímalo jestli s tím umí vůbec létat, nebo aspoň roztočit vrtuli.

Od : Howking
Nedá mi neozvat se - sice tím vrtulnikářům možná ještě na pověsti přitížím, ale zajímalo by mě, zda nováčci u letadel jsou na začátku taky takhle na jedné straně neodbytní a na druhé straně neochotni přijmout cokoli co odporuje jejich "zkušené" představě a peněžence. Zda také u letadel každý kdo si jednou hodil házedlem je přesvědčen, že má schopnosti viset s akrobatem na vrtuli. Zda jsou tam kverulanti co na doporučení konstrukce od zkušených odpovídají, že špejle z Tesca a dárkový balící papír napnutý v ředidle rozpuštěným kanagomem je stejně dobrý jako uhlíkem vyztužený celokompozit a že jsou to vyhozené peníze. Nebo je to jen úděl vrtulnikářů, že se k nim hrnou takoví ... s patentem na rozum a posláním radit své 0.0023% expertní zkušenosti ještě blbějším, než jsou sami. Čím si takové talenty, z nichž mnozí nevládnou ani pravopisem zasloužili. A tihle zhrzení ... pak budují pověst pokročilejších jako arogantních namachrovaných frajerů.

Proč si myslíte že jsem sem napsal. Právě proto abych se něco dozvěděl a neposlouchal že nováčkové vůbec nic neví. A že někteří mají špatný pravopis a vy se do nich pořád navážíte, nesvědčí o vás to nejlepší. Místo toho abyste jim slušně poradil do začátku.
Penax

#73 Příspěvek od Penax »

To pinhead:
Nevim, ale pripada mi, ze si za to muzes sam. Nektere hodnotnejsi prispevky jsi preskocil a vytahl sis z toho to vlakna opravdu jenom ten nepodstatny sliz.
Nektere odpovedi je lepe preskocit a vubec se s nimi nezabyvat, natoz na ne reagovat.
pinhead

#74 Příspěvek od pinhead »

Samozřejmě že jsem si to všechno přečetl a vzal si jak z dobrých tak i z kritických rad ponaučení. Jen mě nebaví ta věčná kritika nováčků. Že něco neumí a ptají se špatně.
Penax

#75 Příspěvek od Penax »

pinhead píše:Samozřejmě že jsem si to všechno přečetl a vzal si jak z dobrých tak i z kritických rad ponaučení. Jen mě nebaví ta věčná kritika nováčků. Že něco neumí a ptají se špatně.

To chce klid, bud nad veci. Nekteri jsou hold nadlidi a maji talent od boha.
Ja osobne jsem neverici, proto asi doposud nelitam a dokud nedam na modleni, tak to tak zustane.
Jestli chces zapadnout, tak bez vyloupit banku a kup treba Kasamu.
Nemusis s tim ani umet litat, ale budes na chvili IN :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“