to máš pěkný, známému v servisu ukradli víčko vypouštění oleje
asi ho nějakej mechanik potřeboval do svýho tak tam místo toho dal hadr :-d
VYtrácí se řemeslná zručnost a čest? Pomůže modelařina?
pepin píše:JMalik píše:Ono někdy už nejde ani o peníze, ale prostě je málo těch velmi šikovných řemeslníků.
Myslím, že každý šikovný modelář si třeba koupelnu obloží lépe než průměrný obkladač. Jde jen o to, že na tom stráví násobně delší dobu.
Na druhou stranu mi právě superšikovný obkladač loni předvedl jak se to dá taky dělat.
Když třeba tady budou padat návody na to, jak vyměnit ložiska inrunnerů, tak 90% motorů skončí neopravitelnou devastací na manuální zručnosti těch montérů. To je prostě realita. Když to budou oběžky, tak by to měl naopak zvládnout úplně každý. Realita manuální zručnosti současného stavu je ale taková, že k tomu ,aby to dobře dopadlo i u té oběžky je většinou nutná spolupráce s nápovědou.
Osobně pokud potřebuji řemeslníka na vyřešení svého osobního problému, tak mě v první řadě zajímá jestli a jak to zvládne a až nakonec cena.
Je to celkem logické,většinu šikovných nahradili ti produktivní,co nekoukají na nějakou tu chybičku,ale jedou,jen se za nima práší.Ostatně i mezi nima je většina,co jen kroutí hlavou,když se snaží splnit,co po nich nadřízení chtějí
Vidím to z té druhé strany,ty nepovedené věci dost často bez časového omezení opravuji a dost často chodím na radu k těm lemplum,co to museli zmrvit,jinak by nestíhali normohodiny.
Jo, proto jsem si objednal nábytek od firmy, co je sice dražší než ikea, ale vím, že ten nábytek neni na 3 roky, ani na 5, ani na 10 let. Dřevotříska je tam, kde má být, jinak je to masiv (upraven jak má být). No asi jako jsi psal s těma bundama, akorát že moje postel za 2 roky nevyjde z módy
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Tak to tě Honzo v pohodě uklidním,že to není zpusob,jak na to vyzrát,že jdeš k renomované firmě-k velice nadstandartní-kuchynská linka-cena 600000-raději to napíšu slovy-šetsettisíc,zájemce zaplatil pul roku dopředu zálohu 300000 a čekal,po pul roce byla hotová a byl požádán o doplatek,zaplatil a po 14 ti dnech mu přišlo oznámení,že firma klekla a že má smulu,řešit,jestli to nebyl nějaký pitomec snad nemá smysl,pitomci si kuchyn za 600000 nekupujou,právně s tím nic nešlo udělat,samozřejmě že už před doplatkem firma věděla,že nikdy žádnou kuchyn on nedostane,jen hrabala,dokud to ještě šlo.
ohledně nábytku na zakázku,mám i své zkušenosti,kamarád má poměrně zavedenou truhlářskou firmu,takže už opravdu vážim,pokud potřebuji něco drobného na míru ufiknout,jestli to budu doma pižlat na nějaké domácí cirkulárce,nebo si to nechám ufiknout na kvalitních a přesných mašinách,jenže ono je docela rozdíl,kdo ti tu tvou zakázku zrovna dělá,když jsem měl poptávku na výrobu reprobeden,rozhodl jsem se,že se základem se nebudu zabývat,když jsem dostal první kousek,kam do MDF desek napraly šrouby,až to celé potrhali,páč by bylo moc práce to předvrtat,raději jsem to nechal jen přesně nařezat,ale lepil a spojoval jsem si to sám,o zprostředkování zakázek,kdy jsem se klepal,jestli zákazníkovi nebude vadit,že ta polička je z jedné strany škráblá,ani nebudu mluvit.
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel s nepříjemným personálem (leč opravou v pořádku) mám zkušenost z nejmenováného autorizovaného servisu v Brně. Co si zvládnu udělat sám, to si dělám a jinak jedině AutoIN v HK. Málo servisům věřím, tomuhle zatím ano a nebyl s nimi jediný problém (občas se taky kouknu, co že to dělali, nebo nedělali, když na to mé znalosti stačí).