Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1336 Příspěvek od Nakadah »

Ja akorat u toho meho HK401 nastavil delay na 25 myslim, u digitalnich serv bys nastavil nulu ale ja nemam digitalni. Delay se musi doladit pak podle chovani za letu. No a Limit, to sem prepnul gyro do AVCS modu a hejbal s ocasem a ladil limit gyra tak, aby me smykatko nedojizdelo nadoraz. Limit na gyru ovlivni celkovy rozsah - zkousel sem to oblafnout zvysenim rozsahu EPA na kanalu smerovky a nic, Limit na gyru mi nastavuje max rozsah pohybu smykatka. Nak
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1337 Příspěvek od Bizon »

Delay není citlivost! Citlivost (gain) se nastavuje v rádiu. Delay souvisí s rychlostí odezvy, takže záleží hlavně na rychlosti serva. Čím rychlejší servo, tím nižší delay.

Subtrim na rudderu nedávej, u některých gyr to hodně zlobí. Páku dej co nejkolměj, a i když to nebude přesně 90° tak se nic neděje.
Kenny McCormick

#1338 Příspěvek od Kenny McCormick »

Alli25,
Asi by pomohlo, keby si napisal, s akym presne gyrom sa trapis.
Tiez ake mas k nemu servo.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1339 Příspěvek od Alli25 »

Kenny McCormick píše:Alli25,
Asi by pomohlo, keby si napisal, s akym presne gyrom sa trapis.
Tiez ake mas k nemu servo.

gyro: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=10113
servo: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5195

Gyro mam preple na digital a nastavene delay na 0

Bizon píše:Delay není citlivost! Citlivost (gain) se nastavuje v rádiu. Delay souvisí s rychlostí odezvy, takže záleží hlavně na rychlosti serva. Čím rychlejší servo, tím nižší delay.

Delay mam na 0. Myslel jsme to presne jak pises. myslel jsem to jako rychlost odezvy serva. Akorat jsem myslel, ze je to to same jako citlivost
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Kenny McCormick

#1340 Příspěvek od Kenny McCormick »

mam to iste servo a fut.401.
Nastavenie bude rovnake.

Mam tu paku na serve, ktora je nasadena na obrazku na HC, vzdialenost gulicky 7mm.
Vo vysielacke ziadny trim ani subtrim. Po zapnuti si gyro nacita neutralnu poziciu serva. Nasad paku tak, aby bola co najkolmejsie, prip. pouzi inu paku. Na gyre mam Limit na max. 140. Vo vysielacke 100, kludne mozes dat ako zaciatocnik menej, napr 75-80.
Posuvanim serva na trubke dostanes smykatko na oske do stredu, alebo este lepsie tak, aby listy na vrtulke mali maly uhol zaberu/asi 15st/, do lavej strany /chvost/.
Vo vysieacke nastav maly zisk normal, aj maly v AVCS, co som o nom cital, nema rado vysoky zisk, kmita chvost.
Treba este skontrolovat zmysel otacania vrtulniku v Tx, potom vyskusas roztocenim motoru bez hl.listov, heli drzat v ruke, ci netreba reverznut gyro. Poznas tak ze pri roztocenom vrtasi v AVCS a otocenim vrtulniku rukou do strany nekladie odpor ale pomaha otoceniu.
Neviem co mas za Tx.
Neutral serva bude treba doladit v Normal rezime gyra posuvanim serva po trubke uz v kombinacii so zavisenim vrtulniku. Tiez zisk v Tx v rezime AVCS zvysovanim zisku aby gorovalo /zasekaval chvost po otocke/ prip. znizenim aby nekmital chvost.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1341 Příspěvek od Alli25 »

Vysilacku mam dx6i. Ten Zisk to je nastaveni v menu gyro? AVCS rezim je ktery? Pod nebo nad 50%?
Kenny McCormick

#1342 Příspěvek od Kenny McCormick »

Alli25 píše:Vysilacku mam dx6i. Ten Zisk to je nastaveni v menu gyro? AVCS rezim je ktery? Pod nebo nad 50%?
nad...
Myslim ze na tej Tx je 50% vlasne 0% zisku a do oboch stran sa zvysuje.
Cize pre zaciatok 45-40% pre normal rezim a 55-60% pre AVCS /alebo HL/ rezim.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1343 Příspěvek od Alli25 »

Kenny McCormick píše:Vo vysielacke 100, kludne mozes dat ako zaciatocnik menej, napr 75-80.

To je pod kterou nabidkou? travel adjust?
Jo a kdyz mas na gyru nastaveny limit 140 tak Ti to nikde nenarazi? Ja ho musim mit lehce pod 100, aby se to nikam nevrazelo

Mam to teda na gyru zatim nastavene:
Limit 140
Delay 0
Digital zapnute
Reverz zatim vypnuty

Vysilacka:
Gyro 0 - 45, 1 - 60
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1344 Příspěvek od Bizon »

Limit prostě tak aby to nenaráželo, záleží jaké je servo a délka páky takže nemá smysl to porovnávat s ostatníma. Delay si ale trochu zvyš, protože jinak ti pravděpodobně bude zakmitávat ocas, doladíš to pak až po vyzkoušení v letu podle chování v piruetách.
A to co píše Kenny je travel adjust...
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1345 Příspěvek od Alli25 »

co jsem ted cetl navod k Futaba 401 tak by se melo zacinat s delay kolem 60 a pak to poladit podle chovani, takze to zvysim a uvidime pak.
Tu paku jsem si samozrejme neuvedomil. Kenny ma jinou (kratsi) takze mu muze 140 na limitu vyhovovat
Kenny McCormick

#1346 Příspěvek od Kenny McCormick »

tu paku skrat na 7mm, servo je velmi rychle, inak to bude kmitat, a zvysi sa tym sila serva aj vyuzijes dlhsiu drahu, jednoducho - takto lepsie pracuje a menej sa namaha.

140 na gyre mam kvoli tomu, ze ked som mal menej, bolo to prilis citlive a kmital chvost pri nizsom zisku v Tx. Ze smykatko chodi "za" dorazy, to mi nevadi, pocas letu k tomu nedojde, lieta sa v AVCS a rychlost otacania je obmedzovana rozsahom v ATV /travel adjust/. Takto mi to lepsie funguje.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1347 Příspěvek od Alli25 »

Puvodne jsem tam mel stejnou paku jako ty ale chtel jsem aby tahlo k vrtulce bylo ve vsech smerech a pozicich serva co nejvic rovne a kladlo tak co nemensi odpor. Proto jsem tam dal delsi paku a kulicku nasrouboval zevnitr.
Kenny McCormick

#1348 Příspěvek od Kenny McCormick »

tak ho daj radsej zvonku. Tych 7mm je velmi dolezitych k spravnemu fungovaniu, povedal by som priam strategicky :lol: , pokial na tej pake nemas v tej vzdialenosti dierku, tak si dovrtaj :wink:

Ten Limit na gyre mozes obmedzit na dlzku drahy podla svojej potreby, ze mne sa moje nastavenie javi dobre, to u teba platit nemusi. Pocas prevadzky si aj tak este budes doladovat a skusat, ako to funguje najlepsie. Cielom je dostat sa na co najvyssi mozny zisk gyra v Tx pred rozkmitanie chvostu, vtedy bude pracovat najlepsie. Ale treba si aj uvedomit, ze ma svoje hranice, preto su niektore gyra lepsie ako tie druhe.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1349 Příspěvek od Alli25 »

Vis co, ja kdyz sem tam mel ten kriz co tam mas ty, tak se servo muselo hodne vychylit takze bylo sikmo a pri pohybu paky vlastne ohybalo tahlo k vrtulce ve dvou osach. To mi prislo jako zbytecne namahani serva tak jsem to udelal tak, aby bylo servo vodorovne a ohybani tahla co nejmensi.
Nemohl bys to nafotit?
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1350 Příspěvek od Alli25 »

Kenny McCormick píše:Myslim ze na tej Tx je 50% vlasne 0% zisku a do oboch stran sa zvysuje.
Cize pre zaciatok 45-40% pre normal rezim a 55-60% pre AVCS /alebo HL/ rezim.

Jee pockat ted mi to docvaklo. Takze kdyz nastavim zisk 45% tak je to malo a kdyz nastavim (jen priklad) 5% tak je to velky zisk. Stejne tak od 50% nahoru, akorat ze tam je rozdil v tom, ze v tomto pasmu je gyro v AVCS.

A mym ukolem je, nastavit zisk na vysilacce na co nejvyssi hodnotu tak, aby to drzelo a nekmitalo v AVCS.
Pochopil jsem to konecne? Reknete prosm ze ano :-)
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“