Parabolica mám asi 2 roky, takže něco sepsat můžu.
Možná se to na první pohled tak nezdá, ale je to dost hodné letadlo. Po startu z ruky drží směr, pokud neletíš na minimálce nemá snahu padat po křídle... Zároveň je ale dost akrobatický. Oproti EG Pro uděláš mnohem rychlejší výkrut. Lopingy na zádech nahoru i dolu nejsou problém. Má tenký profil, takže je i dost rychlý. S původním pohonem jsem z toho vytáhl zhruba 70km/h. (původním pohonem myslím ten, co jsem si původně dal do stavebnice... né ten co je v RTF verzi

)
Lítat se s tím dá buď rychle nebo si jen tak pomalu plachtit. Výhoda je i plastický kryt v přední části - pokud narazíš do země, tak se předek tolik nepomačká
Teď pár nevýhod:
- nejde do toho dát motor s průměrem větším než 28mm
- křídla k trupu drží na kouscích elaporu (nikdy se mi ale nestalo, aby to při normálním letu povolilo - jen při srážce ve vzduchu). Normálním letem myslím i akrobacii a lopinky na vše strany
- kvůli tomu uchycení bych nezkoušel manévry jako prudký let dolu a těsně nad zemí prudce přitáhnout výškovku. Myslím že by to nevydrželo, ale na druhou stranu tohle by nevydržela asi většina letadel včetně toho EG Pro
(na takovéto manévry by to chtělo kompozitový hotliner)
Trochu více zde:
http://rchouby.g6.cz/index.php?cl=3/parabolic