Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9x

#346 Příspěvek od RiMr »

arnie69 píše:Diky, mas super stranky :-) Nechci vytahovat ten modul z radia :-( takze mi nezbyde, nez koupit vysilac, ktery budu pouzivat na simulator :-(

Chlapi nebuďte zdechlí... :D
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... va-pro-sim
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od Sarah »

Tahle uprava s odporem mi zabrala asi 2min prace a fakt funguje suprove..
Navic sem i zabudoval podsvetleni displaye pomoci EL panelu, na zvlastni spinac, podle nakyho navodu z netu a funguje taky dobre. :)
hotovson

Re: Turnigy 9x

#348 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:Chlapi nebuďte zdechlí... :D

jak by to delali driv, kdyz jim dneska nepomuze ani google :roll:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#349 Příspěvek od RiMr »

Já mám na to osvětlení podsvícení od Bobolanda a netrpělivě čekám na návod :) a na to, jestli to půjde řídit Er9x :)
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od Gattor »

RiMr píše:
Gattor píše:poradte prosim, nemam s letadly zkusenosti. poridil jsem Flycat a ta ma 3 serva (zatim jsem nastavoval pouze 2server Toro 900). 2 na kridlech a 3 elevon v zadu. jak to nastavit, aby pri zataceni se pohybovala serva pritichudne na kridlech a zaroven dalsi kanal ovladal elevon (zadni servo)? kdyz tam pouziju mix ELEVON pro Toro, pak nedokazu na zadny kanal dat prave to zadni servo. dekuji.

No jo kamaráde, ale musíš říct co máš za rádio a kolikakanálový přijímač tam máš. Podle toho ti pak nějaký příslušný futabista graupnerista turnigista aurorista optimista multiplista poradí :wink:

EDIT: počkej já jsem jelito, ona to bude asi T9x, že :)
Jaký tam máš přijímač? Používáš stand. FW?

:)) jojo, je to T9x. prijimac 6ti kanal HK T6A V2. predpokladam, ze by 3kanal nestacil, takze jsem tam frknul 6ti kanal. (promin, ale co je FW?)
diky za pomoc.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od RiMr »

FW (firmware) tam budeš mít asi standardní :wink:

No a mají ti ty křidélka nějak reagovat na přitažení, nebo jsou to prostě jen křidélka a z éra se nám pak tedy stává obyč. stroj s řízeným motorem, křidélky s kanálem každým zvlášť a výškovkou?

#352 Příspěvek od Drondys »

Gattor píše:poradte prosim, nemam s letadly zkusenosti. poridil jsem Flycat a ta ma 3 serva (zatim jsem nastavoval pouze 2server Toro 900). 2 na kridlech a 3 elevon v zadu. jak to nastavit, aby pri zataceni se pohybovala serva pritichudne na kridlech a zaroven dalsi kanal ovladal elevon (zadni servo)? kdyz tam pouziju mix ELEVON pro Toro, pak nedokazu na zadny kanal dat prave to zadni servo. dekuji.

Gattore zatím si nedělej starosti s FW a raději mrkni na web k RiMrovi viz viz odkaz a tam na video návod popsaný jako Ailerons, flaperons s tím, že vynecháš to nastavení flaperonů. Jedno křidélko budeš mít na kanálu 1, druhé na kanálu 6, výškovka bude na kanálu 2. Podle toho návodu se tedy můžeš inspirovat s tím, že si to poupravíš dle svého.

Jen se toho neboj a zkus to podle toho video návodu nastavit s tím, že vynecháš to nastavení flaperonů. Máš to tam všechno názorně ukázané včetně povídaní k tomu viz zvuk v tom videu. To snad zvládneš. :wink:
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od Gattor »

RiMr píše:FW (firmware) tam budeš mít asi standardní :wink:

No a mají ti ty křidélka nějak reagovat na přitažení, nebo jsou to prostě jen křidélka a z éra se nám pak tedy stává obyč. stroj s řízeným motorem, křidélky s kanálem každým zvlášť a výškovkou?

firmware (sorry, casteji pouzivam FW spise pro zkratku firewallu) je vychozi, jak bylo dodano. nemam kabel a zadne podstatne chyby, ktere by me trapily jsem v instalovanou verzi neobjevil. takze jsem ani po upgrade nepatral.
promin, ja asi vypadam jak debil, ale ja opravdu nevim ani co je spravne. u Tora vim, ze se vse deje na 2 servech, tj. elevon resi kridelka (jestli se tomu tak rika), ale tady by asi nemely, protoze je tam primo servo na elevon. zeby tedy obycejny stroj bez smerovky? :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Drondys

#354 Příspěvek od Drondys »

Gattor píše:...promin, ja asi vypadam jak debil, ale ja opravdu nevim ani co je spravne...

Už ses díval na to video na webu u RiMra viz výše odkaz, který jsem ti tu už dal ???
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od Gattor »

Drondys píše:

Gattore zatím si nedělej starosti s FW a raději mrkni na web k RiMrovi viz viz odkaz a tam na video návod popsaný jako Ailerons, flaperons s tím, že vynecháš to nastavení flaperonů. Jedno křidélko budeš mít na kanálu 1, druhé na kanálu 6, výškovka bude na kanálu 2. Podle toho návodu se tedy můžeš inspirovat s tím, že si to poupravíš dle svého.

Jen se toho neboj a zkus to podle toho video návodu nastavit s tím, že vynecháš to nastavení flaperonů. Máš to tam všechno názorně ukázané včetně povídaní k tomu viz zvuk v tom videu. To snad zvládneš. :wink:

ok, dekuji za rady. mrknu na to, priznavam, ze jsem se drive ptal, nez hledal, protoze jsem letadlo akorat dostavel a mel jsem uz dost, nez hledat jeste info. cekal jsem, ze to bude jednoduche, ale i s pomoci manualu jsem skoncil dost brzo. urcite to dam s tema ukazkama dohromady, diky za pomoc se zapojenim do kanalu a kdybych jeste tapal napisu.

ZATIM TEDY NECHCI OTRAVOVAT, a nutit vas k dalsim odpovedim. uz si snad poradim. mockrat dekuji.
Drondys

#356 Příspěvek od Drondys »

Gattor píše:ok, dekuji za rady. mrknu na to, priznavam, ze jsem se drive ptal, nez hledal, protoze jsem letadlo akorat dostavel a mel jsem uz dost, nez hledat jeste info. cekal jsem, ze to bude jednoduche, ale i s pomoci manualu jsem skoncil dost brzo. urcite to dam s tema ukazkama dohromady, diky za pomoc se zapojenim do kanalu a kdybych jeste tapal napisu.

ZATIM TEDY NECHCI OTRAVOVAT, a nutit vas k dalsim odpovedim. uz si snad poradim. mockrat dekuji.

Není třeba nijak zvlášť hledat. Ten odkaz vede přímo na tu stránku a tam je to hned to první video shora. Od toho RiMr dělal ty video návody, aby se nemuselo pořád znovu a znovu dokola vysvětlovat to co lze udělat podle nich. Nejdřív to vyzkoušej podle toho videa a pokud ti to nepůjde nebo pokud ti nebude něco jasné apod. tak se tady klidně ptej.
Lubor

#357 Příspěvek od Lubor »

RiMr píše:Já mám na to osvětlení podsvícení od Bobolanda a netrpělivě čekám na návod :) a na to, jestli to půjde řídit Er9x :)

Mas to reseno pomoci LED diod a rozptylovaci vrstvy nebo celoplosnym EL panelem?
EDIT: Jo a podle info z WEBu by to v ER9X melo jit ovladat
T8FG
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#358 Příspěvek od RiMr »

Lubor píše:
RiMr píše:Já mám na to osvětlení podsvícení od Bobolanda a netrpělivě čekám na návod :) a na to, jestli to půjde řídit Er9x :)

Mas to reseno pomoci LED diod a rozptylovaci vrstvy nebo celoplosnym EL panelem?
EDIT: Jo a podle info z WEBu by to v ER9X melo jit ovladat

No já vím že to jde ovládat, Er9x mám už docela prolezlé :) ale otázka je KAM a JAK to připojit, aby to šlo ovládat pomocí FW...

Podsvícení je z (PSP) Playstationu Portable.

#359 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:No já vím že to jde ovládat, Er9x mám už docela prolezlé :) ale otázka je KAM a JAK to připojit, aby to šlo ovládat pomocí FW...

Podsvícení je z (PSP) Playstationu Portable.

Boboland o tom psal v diskusi viz odkaz a tam k tomu dal i odkaz na návod. Ten odkaz na návod je sice už neplatný, ale podle toho co tam zmiňuje to stejně neměl udělané pro SW ovládání, ale natvrdo přes vypínač.

...napajanie priamo z baterie - za vypinacom a zapinanie pakovym spinacom. nechcel som software ovladanie aby bolo na mne kedy to pojde a kedy nie = jednoducho prepnem a hotovo...

Nějaké zapojení podsvícení pro ER9X popisuje s_mack v diskusi viz odkaz, ale myslím, že to je pouze k tomu podsvícení co se prodává pro T9X na plošňáku s integrovaným programátorem za $40. Možná ta SW podpora pro podsvícení LCD v ER9X počítá s nějakou elektronikou, která je na tom prodávaném kitu.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#360 Příspěvek od RiMr »

Děkuju za info Drondys!
Napíšu autorovi Er9x, už jsem kontaktoval, jestli mi dá nějaké info.

Zpět na „Turnigy T9x“