Programování RC soupravy HobbyKing T6
Turnigy 9x
Kurdyna. Diky moc chlape
Preji hezky zbytek dne 
Turnigy 9x
V te elektronice se moc nevyznam, ale lital jsem se 4 kanalovym vrtasem, mam betu 1400 a Filipa 600 Sport. Jsem zacatecnik, ale vyse zminene era zvladnu ukocirovat
mam z toho trosku strach....uvidime. Zvazoval jsem, zda koupit simulator...
Turnigy 9x
Muzu se zeptat, ve kterem simulatoru jsi mel Jetigera? pokud rozumim dobre tomu, ze jsi ho mel na packach ( simulatoru ) ?
Pujcil mi ho kamarad - tak sem si zasimuloval v realu
http://www.youtube.com/watch?v=iBAtmWJIWIc
Original je z vyroby hrozne tezky na cumak. Nepomohla ani 1100ka baterka a snad 30g olova vzadu. Uberes plyn, sklopi to cumak a jde k zemi jak sutr. Nak
Original je z vyroby hrozne tezky na cumak. Nepomohla ani 1100ka baterka a snad 30g olova vzadu. Uberes plyn, sklopi to cumak a jde k zemi jak sutr. Nak
Turnigy 9x
Chlapi, dnes mi dosel vysilac Turnigy 9x. Mam provedeno sparovani, zapojenu baterii, serva v prijimaci, pri pohybu kniplu se serva pohybuji, jen dmychadlo se nerozjede. Nevite, kde muze byt problem?
Pipa regulator kdyz zapojis baterku? Kdyz jo, tak vypni model. Vypni vysilac. Zapni vysilac. Dej plny plyn. Zapoj model, pockej az regulator 2x rychle pipne za sebou (pip-pip). Stahni plyn na nulu. Pak by mel regl 3x pipnout pokud mas 3S LiPol. Pokud jenom 2S tak pipne 2x. Potom by se mel rozjet.
Esi regl nepipa a nic nedela, tak zkontrolus jestli mas dobre zapojeny servokablik v prijimaci. Otocenim konektoru si prehodis zem a signal, zvlastni je, ze pres to nekdy napajeni proudi do serv a ona chodi. Nak
Esi regl nepipa a nic nedela, tak zkontrolus jestli mas dobre zapojeny servokablik v prijimaci. Otocenim konektoru si prehodis zem a signal, zvlastni je, ze pres to nekdy napajeni proudi do serv a ona chodi. Nak
Nakadah píše:Pipa regulator kdyz zapojis baterku? Kdyz jo, tak vypni model. Vypni vysilac. Zapni vysilac. Dej plny plyn. Zapoj model, pockej az regulator 2x rychle pipne za sebou (pip-pip). Stahni plyn na nulu. Pak by mel regl 3x pipnout pokud mas 3S LiPol. Pokud jenom 2S tak pipne 2x. Potom by se mel rozjet.
Při tomto pokusu pevně drž éro, protože pokud by bylo něco podělaný, tak by mohl régl zabrat a pak by se ti to mohlo nepěkně pomlátit.
Ještě předtím než tohle budeš zkoušet si bez připojené baterky důkladně zkontroluj zapojení vodičů mezi réglem a motorem. Bývají tam zasunovací konektory, tak jestli některý není povysunutý. Pokud bude vše připojeno a při tom zmíněném testu to nebude točit, tak zkus prohodit libovolné dva ze tří vodičů vedoucích od réglu do motoru (POZOR: před prohazováním vodičů odpojit baterii a neprohazovat vodiče od baterie do réglu, ale ty vedoucí od réglu do motoru).
Jetiger
Nakadah píše:Pujcil mi ho kamarad - tak sem si zasimuloval v realu
Ahoj, muzu te poprosit, chtel jsem se zeptat, jak velke vychylky jsi mel nastaveny na airelon a elevon? Mel jsi maximalni? A kridelka jsi ovladal na kniplu od plynu? A kridelka jako vyskovku na druhem kniplu? Diky moc
Maximum co slo + sem si dal 65% dvojity vychylky. Kdyby neco. Ale stejne sem lital na plne 100% (je mozno nastavit 120%) a porad sem mel brutalne pritazenou vyskovku, abych ho udrzel rovne. Cim pomaleji letel tim vic sel nosem dolu, jak rychlost klesla pod urcitou hranici, tak pri plne pritazene vyskovce jde proste po cumaku dolu - na videu si to videl. Chce to hodit teziste poradne dozadu, jinak to lita slusne dle meho nazoru. Nak
Jetiger
Ty jsi z Metylovic? Tam mám rodinu
V takové osade rodinnych domu rikaji tomu Metylovičky
Ja bydlim v Kopřivnici
tak to je radeji taky nastavm na 100%. nekdo tady psal, ze nechat nastaveny na 100% muze mit fatalni nasledky pro ero
Ale asi neletal s Jetigerem
Mam baterii 2200mah, snazim se ji dat co nejdal dozadu trupu, abych dosahl teziste. Stejne jej mam takovych 10mm vepredu
Chtelo by ji posunout jeste vice...nebo pouzit 1300mah, kterou mam doma s tou je teziste o.k... mam z toho trosku vitr, lita to jako raketa. Nechtel bych to zapichnout do zeme... Doufam, ze s tim nemusim litat stale na plne bomby! Na pul plynu to leti? nebo uz pada k zemi? 
Re: Jetiger
arnie69 píše:je radeji taky nastavm na 100%. nekdo tady psal, ze nechat nastaveny na 100% muze mit fatalni nasledky pro eroAle asi neletal s Jetigerem
To nesouvisí s Jetigerem, ale se servama obecně. Je třeba si uvědomit, že ty hodnoty na mixech se např. při plném přitažení a současně plné výchylce křidélek sečtou a pokud to půjde "za roh" a nebude to jinde omezeno tak v konečném důsledku do serva půjde mnohem větší hodnota pro výchylku než bude zdrávo, což může mít za následek mechanické poškození serva a co může vzápětí potom za letu následovat ve smyslu fatálních následků ti snad ani nemusím vysvětlovat.
Ano Metylovice, pod Metylovickami litam (hrozny zplacanec ruznych baraku). Mel sem tam pro ten let na videu 3S 1500mAh. K tomu to olovo na trysce dmychadla - baterka co nejvic dozadu to slo a stejne to bylo tezke na predek. Pak sem si pucil 1100mAh 3S - porad moc tezky na predek. Asi se soudruhum neco nepovedlo.
Jinak HKT6A je sice levny radio, ale ani s tim dmychadlem zadny znamky ruseni nebo tak. A to je to jen ten nejjednodussi system GFSK. To 35MHz Schulze nemel v dmychadlove mirage sanci, ruseni, kopani, ztrata rizeni. Nak
Jinak HKT6A je sice levny radio, ale ani s tim dmychadlem zadny znamky ruseni nebo tak. A to je to jen ten nejjednodussi system GFSK. To 35MHz Schulze nemel v dmychadlove mirage sanci, ruseni, kopani, ztrata rizeni. Nak