Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Turnigy

#316 Příspěvek od Drondys »

arnie69 píše:Chlapi, vcera mi tady nekdo radil, kde tady na foru najdu navod, jak najdu nastaveni mixů pro jetigera, ale ted to za boha nemuzu najit, muzete mi pomoct?

viz odkaz http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30431&start=72
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od RiMr »

Kdybys to nerozlousknul, tak dej vědět...

#318 Příspěvek od Drondys »

Gattor píše:poradte prosim, nemam s letadly zkusenosti. poridil jsem Flycat a ta ma 3 serva (zatim jsem nastavoval pouze 2server Toro 900). 2 na kridlech a 3 elevon v zadu. jak to nastavit, aby pri zataceni se pohybovala serva pritichudne na kridlech a zaroven dalsi kanal ovladal elevon (zadni servo)? kdyz tam pouziju mix ELEVON pro Toro, pak nedokazu na zadny kanal dat prave to zadni servo. dekuji.

Mrkni na web k RiMrovi viz odkaz
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/19-7-modelove-situace-a-mixy

a tam na video návod popsaný jako Ailerons, flaperons s tím, že vynecháš to nastavení flaperonů. Jedno křidélko budeš mít na kanálu 1, druhé na kanálu 6, výškovka bude na kanálu 2. Podle toho návodu se tedy můžeš inspirovat s tím, že si to poupravíš dle svého.
Drondys

#319 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Kdybys to nerozlousknul, tak dej vědět...

Ono by možná bylo stejně dobrý až budeš mít zase chvilku tak udělat do té sekce Modelové situace a mixy na tvém webu přeci jen ten video návod na mix pro samokřídla. Některým začátečníkům s T9X to může pomoci, protože jim to třeba podle těch slovních popisů moc nejde. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od RiMr »

Mám to v plánu, je toho moc :)
Teď dodělávám video HW změna módu CZ i ENG (jestli se tomu u mě dá říkat ENG), úpravu pro sim ENG a taky dělám křídlo...
A musím říct, že když "lezu" po zkušenostech s Er9x do stand. FW, tak mám pocit že mám svázané ruce... :)
Ale udělám to, je to jednoduchý mix...

#321 Příspěvek od pepin »

RiMr píše:... a já jsem prý magor že chci z hecu na T9x dělat nějakou extra škatulu... :D :D

Pepine, můžeme se domluvit na víkend, šlo by to v sobotu, v neděli přijede návštěva z Moravy. Akorát bysme museli pobyt doma omezit na minimum bo je dcera a manželka nemocná, nějaký bycil je schvátil. Kdyby pobíhaly v mínus deseti po poli tak se jim to nestane... :D
Má být letové počasí, tak bysme šli polétat, co?

Vubec dopředu nic nevim a navíc zítra přijde muj zlomový mezník v tom co člověk vydrží,od krejčího jsem to uspěšně a cílevědomě dotáhl k zítřejšímu prvotnímu nasazení stavařské helmy na hlavu na hrubé stavbě,kde vytvrzení materiálu bude jednoznačně závislé na momentální teplotě pod nulou,o nemrznoucích směsích jsem se po dnešní debatě neodvážil ani ceknout :lol: Ale aspon si odpočinu zase od těch debilu,co jim vadí ta černá tečka v rohu a jsou ochotni těch 10 milionu za ten byt dát až ta tečka zmizí,přitom stačí máchnout rukou a ta moucha uletí.Mimochodem,pokud k tobě pojedu,nehodila by se ti na něco truhlářská dýha-ořech,mám tu pozustatky z doby,kdy jsem dělal reprobedny.případně nějakou kuži-po ruce bych měl přírodní hnědou-určitě supr na lemování okraju kabin historiku.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od RiMr »

Šak uvidíš, budu doma, dej vědět.

No a dýhu samozřejmě beru, zrovna příští týden budeme dělat s tchánem nástavby na jeho rybářský kutr :)
A kousek kůže se taky sejde, víš, já tak nějak upotřebím skoro všecko :D
Taky to tak u mě v pokoji vypadá, rači si sebou vem tu helmu... :D

#323 Příspěvek od pepin »

RiMr píše:Šak uvidíš, budu doma, dej vědět.

No a dýhu samozřejmě beru, zrovna příští týden budeme dělat s tchánem nástavby na jeho rybářský kutr :)
A kousek kůže se taky sejde, víš, já tak nějak upotřebím skoro všecko :D
Taky to tak u mě v pokoji vypadá, rači si sebou vem tu helmu... :D

Ty bláho,já tedle tejden přitáhnul domu kopírku z jednoho bytu,co jsem předělával a měl jsem ji vyhodit ve zběrném dvoře,musel mi s tím to odvláčet pomoct synek,ledva jsem otevřel kufr od auta,hned se do mě pustil,že si dělám prdel :lol: jak jsme to dovláčeli domu,okamžitě si to fotili,páč takovou krávu nikdy neviděli,no a pak jsme čekali,co na to moje drahá polovička,až se vrátí domu,no to byl koncert,takhle srovnanej jsem nebyl dlouho,málem jí šlehlo :lol: řvala jako protržená,že pokud to do druhého dne nezmizí,tak to vyhodí z balkonu,což byla samozřejmě blbost,páč by s tím sotva vubec hnula na zemi,natož to vubec unesla a navíc do dveří od balkonu se to vubec nevejde :lol: Já tvrdím jedno,až umřu,bude potřeba tak,jako tak,kontejner,tak at je aspon zaplněnej :lol:
pepin

#324 Příspěvek od pepin »

Snad se mi to tam podařilo napchat,na jedné fotce jsou dvoje bedny,ty větší jsou ty co jsem dělal,ty menší mám od itala,co to u nás začal svého času vyrábět,docela jsem to odchytil v prvopočátku,ted už je docela zavedenej a a ty mé byly spíš v ceně pouze reproduktoru,nežli nějakého výdělku,Jinak to jezírko je bezva,sedíš v paneláku na balkoně a kapři ti žerou z ruky :lol: Akorát ted už to takl nějak neprožívám a moc neopečovávám a jak mrzne,trošku mi to přimrzá,ale co jsem alespon dnes koukal,ještě tak nějak ty rybky tam plavou,jen ty kurvy holuby,celej balkon mám zesranej,jak se naučili lítat na koupačku a napití,ale každý jaro odchováváme sýkorky a to je opravdu hezký,pokud to stihneš a seděj na kandelábru před výletem :wink: Z holubu,je ale šílenej bordel a všechno posraný.

http://pepin65.rajce.idnes.cz/dfyha/
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od RiMr »

Pepine, ty tam máš teda vymoženosti :D
Už ti tam chybí akorát heliport uprostřed... :D :D
____

Doplnil jsem do staršího článku video popisující změnu HW módu T9x:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... mena-modu/
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od TERAZKY »

Vážne som si prvý moment myslel, že to je rezidencia niekde v emirátoch... :D

Veľmi vkusný balkónik...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

kalibrace

#327 Příspěvek od michal.valis »

Prosím o pomoc. Nahrál jsem originál FW (původní byl z vadné série) a nyní v zobrazení výchylek na displeji nemám hodnoty ve středu. Trimy a Sub trimy mám na nule. Tuším, že je nutno udělat kalibraci výchylek, ale nevím kde.
arnie69

Turnigy 9x

#328 Příspěvek od arnie69 »

RiMr píše:Kdybys to nerozlousknul, tak dej vědět...

Bohužel jsem to nerozlousknul.... Hybe se mi to opacne, nez jak ukazuje na videu :-( Model jsem vyresetoval, leve kridelko na kanale 1. Prave na kanale 2. Vejdu do prog. mix, nastavim podle videa, jemu se hybou obe zaroven, ale me se hybe kazde jinak :-( Nevim, kde muzu delat chybu :-( Delam to podle nej a nesedi to :-D budu rad za kazdou radu. nemuzu mit nejak prehozeny kabliky v prijimaci? Chtel bych mit na pravem kniplu jen plyn a na levem kniplu kridelka + let nahoru, dolu. jedna se o nastaveni na Jetigera!
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od RiMr »

Tak jo, já si poposednu abych na to viděl :)
Takže Jetiger:
- motor
- křidélka (s funkcí i výškovky prostě Delta)

Máš řízenou směrovku?
Jaký přijímač používáš?
Jaký mód používáš? Předpokládám Mode1?

Sedí to?

Turnigy 9x

#330 Příspěvek od arnie69 »

Ovladan je motor, kridelka + kridelka fce. vyskovky , jak jsi psal. Smerovku to nema! Mam MODE 1. :-) Jsem moc rad, ze je nekdo ochoten poradit :-) A pouzivam prijimac, co byl u radia Turnigy 9x je to 9 kanálový prijimac.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“