Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1321 Příspěvek od OPR »

O tom že je poctivě vyrobený neváhám ani vteřinu - to mi věř.

"Špatného" je na něm pouze jeho velikost. Jde o to že rotorem který má menší průměr se snažíš pohnout nebo změnit směr něčím co má daleko větší "průměr" a to zásadně zasahuje do příjemnosti pilotáže a vůbec samotného principu. Hoooodně vzdáleně to připomíná páku a její funkci - ale prosím neber to vůbec doslova ono nakonec oboje funguje doooocle jinak :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1322 Příspěvek od Nakadah »

No logicky smysl to ma. Predstavim si paku s cepem na konci kolmym na tu paku. Budu se snazit za cep pootocit paku, ale cim delsi ta paka bude tim hur to pujde :) Kdyz me se to nechce zkracovat, ja ty pingpongove micky zafixoval stahovacimi paskami a ty pojistil CA lepidlem :D Nak
pns

#1323 Příspěvek od pns »

nech to jak to mas... lidickove jsou tu "papeztejsi nez papez" mel jsem 3 krize na 250, 1. byl takovej ten mrdka, velkej ale mekkej- nic neochranil, 2. mrnous, tuhej - nic neochranil, 3.velkej, tuhej, ktery sel i pres hl. rotor, bylo to nejtupejsi na rizeni, ale takovy rozdil to opravdu nebyl! a hlavne byl k uzitku...
EVIL IS BACK 15.5.2012
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1324 Příspěvek od OPR »

Na tohle téma končim ........ pardon za nesmyslný OT o papežích.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1325 Příspěvek od 00Ja »

Taky jsem mel samo-domo kriz, delka tycek byla 90cm. Zadnej velkej rozdil jsem pri jeho sundani nepozoroval, natoz aby me napadlo to rozbit z prekvapeni jak rychle to najednou reaguje- nic takovyho se nedelo. Samozrejme to bylo bez krize lip ovladatelny, ale toho jsem si stejne nevsimnul, protoze jsem mel pri prvnim startu bez krize kolena jeste rozklepanejsi nez pri prvnim startu vubec :)
bflame
Kontaktovat uživatele:

#1326 Příspěvek od bflame »

Opr teraz ta asi nastvem, ja som mal kriz z uhlikovych trubiek 6mm na 450-ke este asi o 30 cisel vecsi ako ma NAK, a bez nich by som dnes este ani nevisel.
A ked som ich dal dole tak sa vis sice ukludnil ale ze by nejak uplne zasadne (ako tvrdis ty) to povedat nemozem.
A vibracie boli minimalne az by som povedal ze ziadne.
A este jedna vec zaciatocnikom budem vzdy radit nech si daju kriz.
A dalsie A uz prosim nepiste o tom krizi dufam ze som posledny.

Edit:00Ja ma predbehol
DX7s + Phoenix protos 500
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1327 Příspěvek od 00Ja »

O kousicek jsem te predbehnul :)
Ja jen dodam, ze taky patrim k tem, kdo zacatecnikum radi zacinat s krizem a nikdy jinak.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1328 Příspěvek od OPR »

Pánové, doopravdu už naposledy, a ač jsem už prve psal že na tohle téma končím, znovu mi to nedá se proti Vám ohradit.

Prosím, čtěte pozorně a dejte si dohromady to co jsem tu psal.

Vyjadřeoval jsem se ve smyslu že příliš veliký cvičný kříž je pro dotyčného přítěží nikoli užitkem a že jeho velikost neuvádim pro srandu králíků či Vaší.
O tom že by začátečník měl začít výuku bez kříže jsem nenapsal ani řádku.
Psal jsem jen o správné velikosti kerá by něměl být větší nežli průměr NR.

Toť vše.
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#1329 Příspěvek od Standapass »

OPR: Máš naprostou pravdu. Kříž nemí jistota ale pomůcka proti zničení heli.
HTC evo3d
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#1330 Příspěvek od zdendys »

OPR píše:Vyjadřoval jsem se ve smyslu že příliš veliký cvičný kříž je pro dotyčného přítěží nikoli užitkem.....
O tom že by začátečník měl začít výuku bez kříže jsem nenapsal ani řádku....
Toť vše.

Fakta.
Mám velký kříž.
Tak teď nevím, mám to zkoušet z křížem, který mi bude přítěží, z čehož mi vyplývá, že mám zkoušet bez kříže,
přece se nebudu učit z něčím, co mi není užitkem ale přítěží, a z toho mi plyne, že je lépe začít výuku bez kříže.
Kapku jsem se do toho zamotal :? ...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Screwball671

#1331 Příspěvek od Screwball671 »

Kříž stačí mít velkej tak, jak jej prodávaj tj. 30cm, tyčky na 450ku. Větší je zbytečný. Důvody použití jsou, že brání převržení heliny při kontaktu se zemí a tlumí nárazy. Tyto dvě funkce bohatě využije začátečník, který neumí ještě citlivě pracovat s řízením kolektivu a cykliky, takže často s helinou mlátí vo zem. V praxi vám to ušetří mnoho peněz a času při opravách, pokud už začnete lítat a cvičit některé obraty, tak skutečně do jisté míry ztěžuje řízení nebo spíše obratnost, ale není to nijak zásadní. Někdy se i postupně tyčky zkracujou tak, jak se lepší pilot. Takže kříž na začátek ano a v pravou chvíli ho přestat používat.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1332 Příspěvek od Nakadah »

Zdendo nekdy se muzem domluvit, sejdem se a spachame krizovou cestu :D kazdy si donese svuj kriz. O vikendu mam v planu v HKcku vyviset zase par baterek. Respektive vyvisim dve a muzu jit nabijet. Tentokrat soupnu do HKcka EGT logger a chci vedet nejaky udaje primo z letu. Nak
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1333 Příspěvek od 00Ja »

Metrovej kriz je samozrejme nesmysl (coz jsem pochopil taky az dyl), ale spis nez na jeho velikost bych se soustredil na jeho tuhost.
Ted doporucuju cca 40cm kriz, nejlip z drevenych list. Ale cokoliv jinyho dostatecne pevnyho je taky v pohode.
Pro prvotni soupani je dobry, aby mel na koncich neco kulatyho, aby kriz nezakopaval. Pak je dobry, kdyz se trenuje tak, aby byl ve vzduchu celej kriz.
Ale je mi jasny, ze neexistuje jen jeden spravnej zpusob a jen jedna spravna metodika.

Doufam, ze souhlasi i OPR :)
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#1334 Příspěvek od zdendys »

Naku, Naku, nedělej si srandu z velice vážného křížového problému.
Po tom, co jsem po příspěvku výše obdržel SZ od nejmenovaného, sleduju, že opravdu některým pochopit nadsázku a ironii dělá problém.
Je to smutné...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1335 Příspěvek od Alli25 »

Panove prosim vas, postoupil jsem do dalsiho levelu :-) Konecne jsem si v hlave srovnal nastaveni kolektivu a prosim o dalsi nasup informaci:-) Tentokrat o gyru.

Chapu to tak, ze DELAY je citlivost a LIMIT urcuje jak moc bude vychylovat servo.
Trosku jsem si hral a sledoval, co prinese potoceni temato "sroubkama" Zatim co delay je docela jasne, limit me mate, protoze pokud ho mam naplno, servo jde zhruba do obou stran stejne, ale jakmile ho zmensim na minimum, jako bych tim ubral jen na jedne strane. Na jednu stranu se rozsah viditelne zmensil, ale na druhou to vypada skoro stejne. To je tak dobre nebo mam zase nekde chybu? Podotykam, ze takhle je to s defaultnim nastavenim na vysilacce :-)

A kdyz jsem si sumiroval, jak bych to pak mel mechanicky nastavovat tak jsem zjistil, ze subtrim u ruddle musim dat na 50, abych dal do kolmice paku serva (neni to moc?).

Nemohli byste mi zase v bodech napsat, jak gyro spravne mechanicky nastavit, jak psal na strane 186 AdamProg o kolektivu? To mi hodne pomohlo
Diky
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“