Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#1306 Příspěvek od Kenny McCormick »

ja myslim, ze Nakovi to ide tak dobre, ze ten kriz moze dat dole :wink:

Na HK tu niektori maju alergiu :lol:
ja ho nemam, nemal som, ale ktovie :?:, nikdy nehovor nikdy... Kvalita sa zlepsuje, to sa neda popriet...

Ja padla najprv dovazim izolepou s presnostou na 0,01gr tak namontujem s pre mna maximalne moznou presnou vzdialenostou na drote od ramu padiel. Potom roztocim vtas s padlami bez vsetkych listov. Pokial stale vibruje tak pridam izolepu pokus-omyl.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pns

#1307 Příspěvek od pns »

ten mega kriz bych nechal, na vis bude bez vetsich problemu a hodne uzitecnej, pokud to nebude vibrovat natolik, ze by gyro nebylo schopno udrzet ocas... az se nauci viset, kriz pujde dolu a pujdou s tim zaletet i zatacky :)
EVIL IS BACK 15.5.2012
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1308 Příspěvek od JirkaA »

Naku sundej ten kříž.. Lítáš s letadlama, reakce máš, nejseš úplnej začátečník. Mě to začalo trochu lítat až jsem se naštval a kříž sundal, helina se bez něj chová o tři řády hodněji.
OK2WY
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1309 Příspěvek od Nakadah »

Me se ten kriz ale vubec netrepe :) normalne to s nim pekne visi. Jeste pro par letu si ho tam radeji necham. Zase az tolik si neverim a nerad bych to pri pristani preklopil.

Takze pokus omyl, dobra vyzkousim. Nak
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1310 Příspěvek od Nakadah »

Jirko ja se bojim :lol: rozflakat to by me fakt mrzelo. Nak
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1311 Příspěvek od OPR »

pns píše:ten mega kriz bych nechal, na vis bude bez vetsich problemu a hodne uzitecnej, pokud to nebude vibrovat natolik, ze by gyro nebylo schopno udrzet ocas... az se nauci viset, kriz pujde dolu a pujdou s tim zaletet i zatacky :)

lidi zlatý - to už snad nemyslíte vážně ............ Dyť tohle je přeci hovadina non +ultra - tady už nejde o vibrace.

Tady jde o to že letový vlastnosti ten kříž diametrálně zhoršuje.

Si jenom představ co se děje když JEN visíš a máž tam přikurtovanej takhle obrovskej kříž. Ty hýbeš něčím menším (rotorem) abys učinil změnu na něčem daleko větším - jde o poměr sil který jen a pouze začáteníkovi učení zhorušeje. Tam jde jen o to aby kříž zamezil převrácení. A na to ti stačí kříž meníš než je průměr rotoru.

JirkaA "........ Mě to začalo trochu lítat až jsem se naštval a kříž sundal, helina se bez něj chová o tři řády hodněji........."
ano máš svatou pravdu

Kenny McCormick proti HK nemám nic naopak. Ale co nemám rád je kombinace začátečníka s ele. 50kou a k tomu ještě HK - musíš brát věci v souvislostech.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1312 Příspěvek od JirkaA »

Nakadah píše:Jirko ja se bojim :lol: rozflakat to by me fakt mrzelo. Nak

K tomu u vrťasu dřív nebo později stejně dojde, na to si zvykneš :)

Netvrdím že lítám, spíš statečně visím, ale zahození kříže mě fakt pomohlo.. Jo a taky zahození závažíček od pádel (CopterX 450) a přidání výchylek, jsem zvyklej z akrobatů na velký výchylky kdy devadesát procent letu šmrdlám páčkama pár milimetrů kolem středu, pěkně najemno. S Vrťasem v "začátečnickým" nastavení mě štvalo, že to chtělo za páčky docela dost tahat, takže jsem odhodil všechna z netu vyčtená doporučení a poladil ho trochu ostřeji. Od tý doby v pohodě, není to tak "gumový" a přestabilizovaný, reaguje to na páčky tak jak očekávám a jsem víc v klidu ;)
OK2WY
pns

#1313 Příspěvek od pns »

OPR píše:
pns píše:ten mega kriz bych nechal, na vis bude bez vetsich problemu a hodne uzitecnej, pokud to nebude vibrovat natolik, ze by gyro nebylo schopno udrzet ocas... az se nauci viset, kriz pujde dolu a pujdou s tim zaletet i zatacky :)

lidi zlatý - to už snad nemyslíte vážně ............ Dyť tohle je přeci hovadina non +ultra - tady už nejde o vibrace.

Tady jde o to že letový vlastnosti ten kříž diametrálně zhoršuje.

Si jenom představ co se děje když JEN visíš a máž tam přikurtovanej takhle obrovskej kříž. Ty hýbeš něčím menším (rotorem) abys učinil změnu na něčem daleko větším - jde o poměr sil který jen a pouze začáteníkovi učení zhorušeje. Tam jde jen o to aby kříž zamezil převrácení. A na to ti stačí kříž meníš než je průměr rotoru.

JirkaA "........ Mě to začalo trochu lítat až jsem se naštval a kříž sundal, helina se bez něj chová o tři řády hodněji........."
ano máš svatou pravdu

Kenny McCormick proti HK nemám nic naopak. Ale co nemám rád je kombinace začátečníka s ele. 50kou a k tomu ještě HK - musíš brát věci v souvislostech.

:D 8O
v cem se ti diametralne zmeni letove vlastnosti vrtulniku ve visu pro zacatecnika??

co je pro zacatecnika lepsi, kdyz je vrtulnik s velkym krizem, a pilot ma "klidnejsi" ruce, nebo kdyz vi az mu to zacne utikat a on to pusti na zem tak mu kriz nezachrani- neusadi na zem, ale pujde to pres rotorove listy??

az se nauci viset a bude si jisty ze to udrzi pujde kriz dolu, vic bych neresil... a kdyz bych chtel byt krutak, tak bych napsal, ze kriz bych sundal, az se nauci vrtulnik upilotovat "ve visu" v jakekoli pozici a z jakoli pozice kolem sebe ho dostat k sobe, ale protoze nejsem tak jsem nic nenapsal...
EVIL IS BACK 15.5.2012
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1314 Příspěvek od OPR »

pns píše: :D 8O
v cem se ti diametralne zmeni letove vlastnosti vrtulniku ve visu pro zacatecnika??......

V čem?? V principu na změnu polohy vrtulníku a následnou reakci modelu na tvuj povel ke korekci polohy. Je to paradox ale první rána bez cvičného kříže nehrozí v důsledku toho že by dotyčný měl problém usadit vrtulník nebo snad nezvládl pilotáž ......... ta rána příjde většinou proto že dotyčný nečeká tu změnu na reakci modelu pro korekci pohybu modelu tak rychlou. S křížem byl zvyklí na takovou "vláčnos" a setrvačnost kříže ..... prostě najednou je vše špatně a tak drobet narub. 8O
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1315 Příspěvek od Nakadah »

NO toz ja zkusim 6. baterku bez krize :D kdyz tak mam jeste jeden nahradni vrtulnik :roll:

Ja taky zatim jen statecne visim, ocasem k sobe. Clovek je z toho plny euforie jak to krasne jde a fik najednou baterka prazdna :D Nak
Kenny McCormick

#1316 Příspěvek od Kenny McCormick »

OPR píše:Kenny proti HK nemám nic naopak. Ale co nemám rád je kombinace začátečníka s ele. 50kou a k tomu ještě HK - musíš brát věci v souvislostech.
Ano, mne je to jasne, to aj ja, ale reagoval si na Nakovu 450-tku. Ta sla kvalitativne hore u HK, a je tym aj tym ze je mensia/lahsia menej nebezpecna. /obecne velkost 450/
Zvlast v jeho rukach, nieje zaciatocnik v pravom zmysle.

Nak, ten kriz daj dole, ked sa na to budes citit. :)
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1317 Příspěvek od OPR »

Nakadah píše:NO toz ja zkusim 6. baterku bez krize :D kdyz tak mam jeste jeden nahradni vrtulnik :roll:

Ja taky zatim jen statecne visim, ocasem k sobe. Clovek je z toho plny euforie jak to krasne jde a fik najednou baterka prazdna :D Nak

nebo si pořiď alespoň větší podvozek.

Já se učil s T500 na upravenejch ližinách z T600 - širší rozvor. A kříž jsem nikdy neměl !!! neboj - jde to ;-)
pns

#1318 Příspěvek od pns »

OPR píše: ta rána příjde většinou proto že dotyčný nečeká tu změnu na reakci modelu pro korekci pohybu modelu tak rychlou. S křížem byl zvyklí na takovou "vláčnos" a setrvačnost kříže ..... prostě najednou je vše špatně a tak drobet narub. 8O

tohle je ale u kazdeho krize a proto je dobre, kdyz uz chce sundat kriz jit tak 2hodky na sim, aby si zkusil ty rekce bez krize, aby ten prechod nebyl tak "velky"... kriz drzet dokud si sam nerekne ted uz to pujde bez nej a stejne s tim potom flakne pres rotorove listy...
EVIL IS BACK 15.5.2012
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1319 Příspěvek od OPR »

pns píše:tohle je ale u kazdeho krize a proto ........

Ne neni........ ten co měl NAK na fotce je cca to nejhorší co může bejt.
Pro něj by byl daleko lepší kříž djme tomu poloviční.

Dyť ho nemusí sundavat .......... stačí ať ho zkrátí...... ne??? :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1320 Příspěvek od Nakadah »

Kazdy si nesem svuj kriz :D co je tak hrozneho na valikosti meho krize? :D Je lehky a poctive vyrobeny :D Nak
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“