pepin píše:Docela mě děsíte,chtěl bych nějakou objednat,ale vím prd jaká to má být,prioritně bych ji chtěl odzkoušet s dodávaným přijímačem a případně přejít na frsky.Teoreticky by asi bylo nejlepší,kdyby mi ji objednal Rimr, pořešil vše,co bude potřeba k programování podle jeho videí a rovnou pořešil i připojení k simu-tady pořád tápu,pochopil jsem,že za cca 100kč,to bude fungovat jako klasický kříž,ale žádné velké vyskakování a předpokládám,že pro ukládání modelu do paměti počítače budu možná potřebovat tu dražší propojku,pak bych šel rovnou touto cestou,pokud v tom nebude nijak dramatický nárust ceny.
FlySky vyrábí různé varianty, které se prodávají pod různými názvy a mají i různé drobné odlišnosti. Pro tebe bude nejvhodnější se domluvit s
RiMrem (napiš mu
SZ) a když už se rozhodneš tak kupovat tu verzi, kterou má
RiMr prověřenou, tedy
Turnigy 9X z Hobbykingu viz odkaz
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8991
Je třeba počítat s tím, že je tam jen velmi zřídka skladem tj. většinu doby je vyprodaná. Z toho důvodu bude potřeba buď si koupit a zaplatit předem a až to naskladní tak ji z HK pošlou nebo čekat až se to objeví skladem, ale to může trvat i pár měsíců, protože když nasklaďňují tak mají přednost již zaplacené objednávky a teprve když po jejich vyřízení něco zbude tak se objeví T9X na Hobbykingu z hlediska skladu v plusu, ale někdy se naskladněním pokryje jen menšina těch už zaplacených čekajících objednávek a tak se to na webu vůbec neobjeví jako naskladněné.
Prostě poptávka po Turnigy 9X dlouhodobě převyšuje nabídku. Čongové totálně nestíhají. Kladné je na tom to, že pokud se ji rozhodneš zbavit nebude žádný problém ji prodat s minimální ztrátou nebo dokonce se ziskem.
RiMr bude mít i odkazy na kabel k simu i na programátor, který se používá pro flashowání FW a také pro stahování nastavení z Tx do PC, protože to se dělá přes ten programátor.
Někde už jsem viděl zmínky o úpravě Turnigy 9X ve smyslu zabudování podpory pro SD karty a po této úpravě by mělo být možné zálohovat nastavení v TX na běžnou SD kartu jejíž obsah si pak můžeš zkopírovat třeba na PC. Nevím ovšem v jakém stádiu rozpracovanosti je tato úprava. Snad se ozve někdo kdo o tom ví něco víc a má s tím i zkušenost.
Pokud hodláš přejít na VF modul
FrSky a jde ti o již dříve zmiňovanou zabudovanou telemetrii pak si k
Turnigy 9X pořiď toto combo, které obsahuje
FrSky VF modul + přijímač obojí se zabudovanou podporou telemetrie.
FrSky DF 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Module & RX (V2)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14355
Alternativní firmware
ER9X obsahuje zabudovanou podporu telemetrie. Bližší informace k tomu budeš muset prodiskutovat s
mior (opět viz
SZ), který s tím má zkušenost.