Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
pepin

#241 Příspěvek od pepin »

Děkuji,nemám dalších otázek :lol: ted je jen potřeba počkat,do jakého šuplíčku v mozku to zajede,jestli do šuplíku-KOUPIT,nebo do toho druhého,fakt se bojim toho programování.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od RiMr »

pepin píše:Děkuji,nemám dalších otázek :lol: ted je jen potřeba počkat,do jakého šuplíčku v mozku to zajede,jestli do šuplíku-KOUPIT,nebo do toho druhého,fakt se bojim toho programování.

Dokázals v dřevních dobách naprogramovat video aby ti v určenou dobu něco nahrálo a případně používalo VPS? :)
Dokážeš si na mobilu nastavit profil?
DOkážeš naprogramovat nějakou složitou myčku?
Dokážeš naprogamovat automatickou pračku (pochopitelně tu NOVOU AMERICKOU AUTOMATICKOU PRAČKU MADE IN USA :) )
Dokážeš se v cizím městě dostat z bodu A do bodu B? :D :D

#243 Příspěvek od pepin »

Vcelku jo,ale občas jsem u toho něco co bylo po ruce steky v poločase rozmlátil,musel bych si uhlídat,aby v pruběhu programování turnigy,nebylo na dosah nic v hodnotě FX 30 :lol:

Ještě jedna technická--dvoje stopky tam asi nejsou?-motor a celkový letový čas ?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od RiMr »

Tož to pro tebe napípání normálního éra bude malina...

Nejhorší jsou případy, kdy se mě někdo zeptá, jak napípat třeba ty DR.
Já mu to půl hodiny popisuju a z následných "divných" dotazů zjistím, že ten člověk chce sice pípat "duálrejty woe", ale nemá ani ponětí co to je... :D
A když mu řeknu, hele, to si musíš první nastudoval, třeba u Libora Kolmana a tak podobně, tak to bezelstně řekne "hele, já vím že to tam někde je, ale mě se tam v tom hrabat nechce, tak sem si řikal, že mi to vysvětlíš..."

Normálnímu průměrně znalému modeláři naznačíš a už se chytne a jede si sám, případně se zeptá na nějaký detail. Pak jsou začátečníci, kteří neví nic, ale poctivě studují a poslouchají co jim řekneš. A za rok je dál než já kdy budu :)

Ale někdy je to fakt na ranu... :D

#245 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:...Samostatně dokoupený přijímač-třeba 6k s plným dosahem-2m větroně už beztak nevidim stojí kolik?případně,jestli dělají i nějaký opravdu malý přijímač do haláka a také za kolik.

S dodávaným VF modulem Turnigy je kompatibilních a odzkoušených několik přijímačů. Jsou zmíněny přímo na webu RiMra viz odkaz

Turnigy T9x - Volitelné příslušenství
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/13-3-volitelne-prislusenstvi

Najdeš tam i odkazy kde je koupit a tam kde je prodávají uvidíš i zrovna aktuální cenu toho kterého Rx. Žádné vysloveně extra mini přijímače do haláků k tomu nejsou tj. buď ti bude vyhovovat některý z těch co tam je zmíněn (třeba ten 6-ti kanál) nebo pokud přejdeš na jiný VF modul viz již zmíněný FrSky tak budeš mít výběr Rx viz odkaz

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2%2E4Ghz+FrSky+ACCST&idCategory=402&ParentCat=190

a k FrSky obecně ti poradí spíš mior, který s tím má zkušenost.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od TomasC »

Doufám, že bude vlákno pokračovat v konstruktivním duchu.

Vracím ho do elektroniky.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od RiMr »

To zaslouží pozornost.
Prosím uživatele a/nebo příznivce T9x, ať nereagují na nějaké obvyklé výpady, nenechte se strhnout, stejně už tu bylo všechno stokrát probráno a proflamováno! Ono to často začíná víceméně k věci, pak se to postupně přiostřuje a za chvilku jsme na smetišti :)
Proto váš prosím, mějte klapky na očích, nefilozofujte, nereagujte na nahozené provokace, často zdánlivě "dobře" zamýšlené a držte se konkrétního problému souvisejícího s T9x jako takovou. Myslím že máme co k řešení, máme dost faktických otázek, nepotřebujeme (už) žádnou ideologii.
Pochopte, že prudičům T9x ve smetišti vyhovuje.
TO my tam chodíme jak na hanbu... :wink:

#248 Příspěvek od pepin »

Jak je to s těma stopkama-jsou tam jedny,nebo dvoje?Ještě k tomu simu,na to si asi musím vyčlenit jednu pamět?a dají se používat v rámci simu ruzná nastavení a mixy nastavené na vysílači,nebo to funguje jako klasický obyčejný kříž a fungují pouze trimy?já mám na sim takovou prehistorickou plechovou krabici ze začátku simulátoru a ta umí pouze trimovat,nic víc.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od RiMr »

Stopky jsou tam jak jsem vypozoroval pouze jedny...
A ohledně mixování pro sim, ta většinou používaná USB redukce umí jen 4 kanály, takže pokud se vejdeš do čtyř kanálů, tak do simu polezou hodnoty ovlivněné tvým mixováním. A trimováním samozřejmě... Ale nějaké přepínání DR vysílačem, to ee...

#250 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:Stopky jsou tam jak jsem vypozoroval pouze jedny...
A ohledně mixování pro sim, ta většinou používaná USB redukce umí jen 4 kanály, takže pokud se vejdeš do čtyř kanálů, tak do simu polezou hodnoty ovlivněné tvým mixováním. A trimováním samozřejmě... Ale nějaké přepínání DR vysílačem, to ee...

nevim, kterou redukci presne myslis, ale moje (zatim blize neurcena) rozhodne prenasi vic nez 4 kanaly - zatahovani podvozku, odhazovani bomby funguje
pepin

#251 Příspěvek od pepin »

hotovson píše:

nevim, kterou redukci presne myslis, ale moje (zatim blize neurcena) rozhodne prenasi vic nez 4 kanaly - zatahovani podvozku, odhazovani bomby funguje

Tak nějaký tlačítka mi taky něco mohou odhazovat i na tý plechový krabici,mě šlo o to,jestli velikost výchylky mohu upravit vysílačem a nemusím kuli tomu lézt do menu simu-čehož se bojím a jsem rád,že to vubec nějak běhá.
hotovson

#252 Příspěvek od hotovson »

pepin píše:
hotovson píše:nevim, kterou redukci presne myslis, ale moje (zatim blize neurcena) rozhodne prenasi vic nez 4 kanaly - zatahovani podvozku, odhazovani bomby funguje

Tak nějaký tlačítka mi taky něco mohou odhazovat i na tý plechový krabici,mě šlo o to,jestli velikost výchylky mohu upravit vysílačem a nemusím kuli tomu lézt do menu simu-čehož se bojím a jsem rád,že to vubec nějak běhá.

jedine, co se nastavuje v simu, je prirazeni kanalu a kalibrace, vsechna nastaveni v radiu se plne projevi v simulatoru - jinymi slovy, z radia leze to, co jde do tx modulu
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od RiMr »

hotovson píše:

No a co je to za blíže neurčenou USB redukci, resp. jak tomu mám rozumět? :)
S originálním Phoenixem mi taky fungovaly i přepínače, ale ta "obvyklá" USB redukce přenáší do win pouze 4 kanály, tak mě právě zajímá jakou máš ty...

#254 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:
hotovson píše:

No a co je to za blíže neurčenou USB redukci, resp. jak tomu mám rozumět? :)
S originálním Phoenixem mi taky fungovaly i přepínače, ale ta "obvyklá" USB redukce přenáší do win pouze 4 kanály, tak mě právě zajímá jakou máš ty...

zrejme predchudce teto, mam v ni jiny pajsl, nez je videt na obrazku, neumi G5 a misto 9in1 mam na napis All-round

ctyri polohy prepinace mam uplne stejne, i cena odpovida
pepin

#255 Příspěvek od pepin »

už mi zase svítí ta kontrolka z práce a jsem ve střehu :lol: Hotovsone,mužeš si nastavit na svém turnigy třeba expo,nebo dvojí výchylky a projeví se ti to nějak na simu?Bomby jsem odhazoval na klávesnici a asi už nikdy bomby házet nebudu,ted mě trápí ty dvoji výchylky-ale taky spíš jen tak ze zajímavosti,než že bych bey toho nemohl být.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“