Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Relax

#616 Příspěvek od Relax »

S těma gelovkama příšel kolega, jezdíme na jeden fajn plácek ale auto je 250metrů dál a nabíjení se komplikuje. řešili jsme to těma dvěma malýma gelovkama z alarmu, ty ale vydrží tak 3-4 nabití a spíš soft.

Prý sežene něco většího s kapacitou alespoň nějakých 18Ah - nástřelem toto :

http://www.motoobchod.cz/baterie-a-nabi ... 20l-bs-gel

Váhu tam nepíšou ale asi nebude k neunesení do 200 až 300 metrů. Od baráku mám nejbližší heliporty 100 a 200 metrů, dopoledne tam nikdo nechodí. Zatím mám k Trexovi 450 dvě baterky, možná bude jednodušší jednu koupit a s ničím se netahat..... Je fakt že na simu mám po třech 5minutovkách zatím zcela dost :-) a musím dát aspoň krátkou pauzu. Koncentrace citelně poleví a začínají chyby které by v reálu byly na servis .......
kure87
Kontaktovat uživatele:

#617 Příspěvek od kure87 »

Osobně budu tento problém řešit zapomoci 3x http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=10913 hezky paraelně a připojit k nabíječce, vyjde to podobně jako gelovka a bude to lehčí.
Kenny McCormick

#618 Příspěvek od Kenny McCormick »

o gelovkach som nieco cital v sekcii elektronika, vytiahnut z nich mozes tak 50-60%, viac nie, inak hrozi poskodenie. Pri ucinnosti nabijaca 80% z tej gelovky nabijes 4 packy. Cize ked uz pre dvoch, tak poriadnu /aspon 70Ah/
Osobne lietam vonku 6 bateriek za 1 hodinu /5min. let/, tak to zbalim a idem prec. Cize mam 6 bateriek :lol: Z nabijanim z auta sa nezdrzujem, pretoze viac casu denne nemam. Keby bolo viac casu, kupim 2-3 nanotechy, priebezne dobijam v aute 5 az 8C a lietam v podstate kolko chcem. Vlastne mam dva nanotechy na ceste, vyskusam konecne... :D K nim mam dva nove 30C a dva starsie 25C so 40 cyklami, este snad po zime nieco vydrzia. Dalsie styri som po sezone vyradil, uz nepodavaju vykon a stratili na kapacite /vydrzali 75-100 cyklov/.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#619 Příspěvek od pkotatko »

Nosič by sice nebyl až takový problém :wink: ale zjistil jsem že při ceně baterek to nemá smysl řešit. Do Pročka mám 6 paků a do Kasamy dva. Další dva až tři ještě přikoupím. Nabiju doma a na plac sebou nic netahám. A to mám na place 220V. Víc letů stejně nedám.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Howking
Kontaktovat uživatele:

#620 Příspěvek od Howking »

kure87 píše:Osobně budu tento problém řešit zapomoci 3x http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=10913 hezky paraelně a připojit k nabíječce, vyjde to podobně jako gelovka a bude to lehčí.
- to je sice hezké - a co životnost - za rok budeš vyhazovat - gelovka ti vydrží deset let.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#621 Příspěvek od JirkaA »

Howking píše: to je sice hezké - a co životnost - za rok budeš vyhazovat - gelovka ti vydrží deset let.

Mohu tě ubezpečit, že hluboce vybíjená gelovka odejde do roka taky.
OK2WY
Kenny McCormick

#622 Příspěvek od Kenny McCormick »

mozno aj dva, ked bude nabijat 3S, nebude z toho tahat velky prud. Ale to je asi tak vsetko. A nastavit na nabijaci vypnutie pri poklese napetia, aby to zdrojova lipol prezila v zdravi. Kapacita bude podobna tej gelovke uvedenej vyssie...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
kure87
Kontaktovat uživatele:

#623 Příspěvek od kure87 »

Hawk: Životnost je otázka, pokud ale bud mít nastavené odpojení při poklesu napětí tak by nemusela být zas tak velký problém, jak dlouho ti vydrží jedna lipolka a kolik na ni uděláš cyklů? Jinak nabíjet z toho budu 3S 2200mAh do Rexe 450tky případně do Combat letadel 3S 1350mAh, maximální proud bude 6A víc nepřežija nebíječka.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od Howking »

No počítej s tím, že rozumně můžeš tuhle značku (nenanotech) provozovat tak 150 cyklů - pak půjde rychle do kytek a to za předpokladu, že nepůjdeš pod 75% kapacity. S gelovkou stejně rozumně provozovanou (nepodbijenou) uděláš i 2000 cyklů (při nejhorším možném provozu 300 minimálně).
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Troll

#625 Příspěvek od Troll »

Gelovka je pro krmení nabíječe neprosto nevhodná.Vyhozené peníze. Kdo neveří, ať to zkusí :D .
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#626 Příspěvek od Bizon »

Na nabíjení je potřeba trakční baterka, ty jsou stavěné na hluboké cyklování... Ale ta Li-polka nemusí být špatný nápad, při nabíjení se ždíme míň než při lítání, mohla by vydržet víc cyklů...
Troll

#627 Příspěvek od Troll »

No, já teda nevím,školy sice nějaké mám, ale asi ne dost, nebylo by lepší než přemýšlet o gelovkách a podobných komplikacích zakoupit dalších několik pohonných baterek? Vyjde to levněji a komfort nepoovnatelný. Není třeba nic nikam vláčet, nic dalšího nabíjet a jenom létat . :D
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od JirkaA »

Troll píše:No, já teda nevím,školy sice nějaké mám, ale asi ne dost, nebylo by lepší než přemýšlet o gelovkách a podobných komplikacích zakoupit dalších několik pohonných baterek? Vyjde to levněji a komfort nepoovnatelný. Není třeba nic nikam vláčet, nic dalšího nabíjet a jenom létat . :D

Nebylo. Opatruj několik baterek do každýho typu éra nebo vrtule co lítáš.. LiPolky ti odejdou za podobný čas nezávisle na tom, jestli fachčí nebo leží v šupleti. A dnešní hodněC technologie umožňují opravdu rychlý nabíjení..
Kolikrát ani nenabíjim doma, hodím to do auta, na letišti prvně zapnu nabíječku na trakční 100Ah baterku a než vytáhnu z auta židličku, vercajk, pozdravím kluky, je nabito a letím.. Podruhý nabito dřív, než odlítají ostatní.. Celou loňskou sezónu jsem odlítal v podstatě tak, že jsem ani nevytáhl baterky z letadel.. Třeba v Ionovi mám šestičlánek pod křídlem, mohlo by mi šos políbit, abych kvůli výměně baterky kuchal půl letadla a preparoval ven baterku, která je tam docela na knop. V Extře to samé, tam se zase dost blbě páčí baterka zpod spojovací trubky křídla a umístění milimetr jinak je cejtit na těžišti. To ji tam raději nechám, přes rok jí dám počoudit a na další sezónu novou, čerstvou s nízkým odporem.. VYjde nastejno, jestli vyhodím jednu baterku po roce nebo dvě po dvou.. Trakční olovňák po návratu z letiště píchnu na automatickou nabíječku, takže je další den kdykoli připraveno k odjezdu.
OK2WY
Troll

#629 Příspěvek od Troll »

Já jsem přesvědčen že v tomto případě zcela jistě bylo. :) . Bavíme se tady totiž o baterkách do Trexe 450 a nošení nabíjecí baterky nějakých 200-300 m. To bych rád víděl jak nosíš ten trakční akumulátor.
Kuna2

#630 Příspěvek od Kuna2 »

Troll píše:Já jsem přesvědčen že v tomto případě zcela jistě bylo. :) . Bavíme se tady totiž o baterkách do Trexe 450 a nošení nabíjecí baterky nějakých 200-300 m. To bych rád víděl jak nosíš ten trakční akumulátor.
Nosím s 450kou 26 Ah 12 V gelovku a tři pohonný baterky. Jsem schopnej dát třeba 12 baterek za odpoledne. Tak gelovka stačí na dobití asi 10 baterek, takže to pěkně vychází. 3 baterky a gelovka je za 3 tisíce, 12 baterek by bylo za 6. Je to pravda 6 kilo navíc, ale to se dá i těch 300 m odnýst. Navíc mám do dalších různých modelů celkem 5 druhů baterek, a stačí mi od každýho dva tři a ona jedna gelovka a můžu lítat s jakýmkoliv modelem celej den. Jinak podle tebe bych měl doma mít aspoň padesát baterek abych si zalítal.
Každej máme nároky a podmínky trochu jiný a tak každýmu sedí něco jinýho, nejde to tak jednoduše srovnávat (já uvádím můj příklad modelů do 1 kg a z toho vyplývající kapacity baterek v modelech a hmotnost pro mě dostačující gelovky)
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“