ale kdyz myslite, ze je to "ale no tak...", pak urcite reagujete ve spravnem vlaknu: Heli a vaše nehody
Heli a vaše nehody
a nebo je to pogumovana krykta loziska a az lozisku hrabne, tak se kulicky rozleti do vsech stran (pokud uz se tak nestalo) - nejlepe ve vzduchu pochopitelne. dokud bych na to nemrknul, urcite bych s tim nelital.
ale kdyz myslite, ze je to "ale no tak...", pak urcite reagujete ve spravnem vlaknu: Heli a vaše nehody
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně že jsem to zkouknul, než jsem s tím lítal. Je vidět že kuličky sedejí v drážce a vypadnout jen tak nemůžou. Výměna je naplánovaná, protože se určitě brzo zasere prachem, ale pár letů to jěště určitě snese...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Gattor píše:a nebo je to pogumovana krykta loziska a az lozisku hrabne, tak se kulicky rozleti do vsech stran (pokud uz se tak nestalo) - nejlepe ve vzduchu pochopitelne. dokud bych na to nemrknul, urcite bych s tim nelital.
Myslíš že prachovka nějak mechanicky drží kuličky? Viděl jsi někdy kuličkový ložisko?
OK2WY
Kenny McCormick píše:vies jaka je vonku zima ???psena píše:Proc nelitas venku covece??![]()
![]()
![]()
Ja viem, ale sem tam mi prepne a neodolam
http://www.tibordvorsky.com/?p=938
JirkaA píše:Gattor píše:a nebo je to pogumovana krykta loziska a az lozisku hrabne, tak se kulicky rozleti do vsech stran (pokud uz se tak nestalo) - nejlepe ve vzduchu pochopitelne. dokud bych na to nemrknul, urcite bych s tim nelital.
Myslíš že prachovka nějak mechanicky drží kuličky? Viděl jsi někdy kuličkový ložisko?
pokud vim, tak "krouzek" nebyl blize popsan. jestli je onen krouzek klec tak tam uz taky kulicky nemusi byt. presne tohle se mi stalo u auta. nejdriv jsem videl vypadly nejaky krouzek. trvalo to asi 20 minut jizdy, nez se lozisko rozpadlo uplne. ona ta klec totiz muze jeste smadlat v lozisku a vylamou se jeji identifikacni prvky. pro lepsi prestavu jsem nasel tento link:
http://www.rcarakovnik.cz/loziska.htm
videl si nekdy jak se kulickovy lozisko rozpada?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
- Kenny McCormick
Tibor
Si vecsi blazon ako ja. A mozno nie, len mas mrazuvzdornejsie prsty
Davam tej zime /bolsevikovi/ tyzden, maximalne dva... A tak idem von lietat, uz to nevydrzim
Zatial nemozem nic ine, len si v miestnosti cas od casu zavisiet na par minut meter od hlavy
Gamer, psena,
Dik za potvrdenie, ze je to prachovka. Vonku startujem z travy, tak to iste par /desiatok/ letov vydrzi. Vymena je naplanovana. Prinajhorsom budem mat v tejto teme opet o com pisat
Si vecsi blazon ako ja. A mozno nie, len mas mrazuvzdornejsie prsty
Davam tej zime /bolsevikovi/ tyzden, maximalne dva... A tak idem von lietat, uz to nevydrzim
Zatial nemozem nic ine, len si v miestnosti cas od casu zavisiet na par minut meter od hlavy
Gamer, psena,
Dik za potvrdenie, ze je to prachovka. Vonku startujem z travy, tak to iste par /desiatok/ letov vydrzi. Vymena je naplanovana. Prinajhorsom budem mat v tejto teme opet o com pisat
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
tak fajn, taky se s vami podelim o svuj zazitek...
pri pilovani viseni cumakem k sobe s TR250 jsem si nalitla tak blizko, ze jsem si rozsekla prst na leve ruce.. vitr mi fouknul a bylo to
na funkci to nema vliv
ani to moc nebolelo, heli se spravila a uz zase lita
chybami se clovek uci a bolestivymi obvzlast 
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
airkid píše:tak fajn, taky se s vami podelim o svuj zazitek...pri pilovani viseni cumakem k sobe s TR250 jsem si nalitla tak blizko, ze jsem si rozsekla prst na leve ruce.. vitr mi fouknul a bylo to
na funkci to nema vliv
ani to moc nebolelo, heli se spravila a uz zase lita
chybami se clovek uci a bolestivymi obvzlast
Jeej, Ty si dáma? (pani, slečna)
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Sice to není úplně o ráně s heli, ale podělím se s vámi o moje neštěstí.
Sobota odpoledne. Nabíjím baterky na druhý den. Najednou koukám a ono se to nenabíjí. Odešel zdroj. Je 30A a trošku jsem mu dával za uši při nabíjení 6S/4000mAh baterek. No nic, hurá do práce půjčit si jiný. Vyřešeno. Ten původní se přes týden opraví.
Nabíjím dál, silové baterky jsou nabity a pokračuji přijímačovým dvoučlánkem LiPol nabíjeným proudem 1A. V tom vypnuli elektriku. No nic, řikám si, za chvilku ji zase zapnou. Odpojil jsem nabíječku od baterek a čekal. Za pár minut zase proud přišel až k nám domu. Zapnul jsem zdroj, nabíječku a ta je mrtvá.
Ten výpadek proudu při nabíjení nějak nerozdejchala.
Mě nestačí mít sklad ND na dvě heli, takový že by se obchodník měsíc nemusel stydět. Prostě potřebuji ještě minimálně dvě nabíječky a dva zdroje. Pro jistotu že budu moci jít lítat
Chjo
Sobota odpoledne. Nabíjím baterky na druhý den. Najednou koukám a ono se to nenabíjí. Odešel zdroj. Je 30A a trošku jsem mu dával za uši při nabíjení 6S/4000mAh baterek. No nic, hurá do práce půjčit si jiný. Vyřešeno. Ten původní se přes týden opraví.
Nabíjím dál, silové baterky jsou nabity a pokračuji přijímačovým dvoučlánkem LiPol nabíjeným proudem 1A. V tom vypnuli elektriku. No nic, řikám si, za chvilku ji zase zapnou. Odpojil jsem nabíječku od baterek a čekal. Za pár minut zase proud přišel až k nám domu. Zapnul jsem zdroj, nabíječku a ta je mrtvá.
Mě nestačí mít sklad ND na dvě heli, takový že by se obchodník měsíc nemusel stydět. Prostě potřebuji ještě minimálně dvě nabíječky a dva zdroje. Pro jistotu že budu moci jít lítat
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mě se něco podobnýho přihodilo když sem omylem trochu kopnul do zdroje mám tedy jen 5A ale jak sem s nim cuknul tak v zápětí zhořel jeden odpor a nabíječka to jakože přežila nic méně ted mě zlobí tim že i když jí zapojim na jakejkoli zdroj tak nechce dát víc jak 4A někdy když nabíjim 4s tak nepřeleze přez 2,5A když dám víc tak pohasne zdroj a restartuje se no aspon mi funguje trochu.Ono se jednou všecko odporoučí do křemíkovýho nebe.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Mě odešly dva spínané zdroje, origo Graupnery 20A a 30A. Dvacítka totálně vyhořela, třicítka je na tom trochu líp ale Hnízdil pořád ještě čeká na nějaký součástky. Celý loňský léto jsem byl v háji, nabíjel nouzově z upraveného 300W zdroje z PC ( kterej dá ale max 2A ) na dvou starších nabíječích. Alternativně dvě gelovky do celkových 14A tak na čtyři nabití a doma je došťouchat, pakárna.
Viník ??? - nabíječ Hyperion EOS DUO610i. Reklamace se zasláním pžes Hořejšíhio do Dánska. Čekal jsem 3 měsíce, neopravili ho a vrátili peníze. za 6tisíc jsem nástupce 615i už radši nebral a koupil Raytronic C60 za 2/3 ceny hyperionu s tím že má taky dva porty, stejné funkce plus větší displej co ukazuje současně oba porty. Zatím jenom pochvala. Na ven a bez auta by možná byla dobrá nějaká větší gelovka.
Viník ??? - nabíječ Hyperion EOS DUO610i. Reklamace se zasláním pžes Hořejšíhio do Dánska. Čekal jsem 3 měsíce, neopravili ho a vrátili peníze. za 6tisíc jsem nástupce 615i už radši nebral a koupil Raytronic C60 za 2/3 ceny hyperionu s tím že má taky dva porty, stejné funkce plus větší displej co ukazuje současně oba porty. Zatím jenom pochvala. Na ven a bez auta by možná byla dobrá nějaká větší gelovka.
- Kenny McCormick