Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
saint21

#406 Příspěvek od saint21 »

helllo píše:
SAINT: dekuju, je to uprava...me to totiz dela pri pomalem letu vpred, ze se vrtas klepe, udajne tato uprava by to mela odstranit..

Nemáš za co v pohodě. Tak to mně vtulníček teda nevybruje takže to tam dávát nebudu.

Zkoušel jsi tu úpravu co jsi tam hodil? Je fakt,že to občas bouchne a rozhodi helinu, ale zase se mne nechce nějak moc do toho zasahovat i když by v tom neměl být problem.
Spíš bych uvítal nějaké zlepšení podovozku! Sice jsem omotal vzpěry provázkem a zalil vteřínovým lepidlem,ale teď se prozměnu rozlomily lyžiny :(
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Jind005
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od Jind005 »

Zdravim nadsenci :-)
Chtel bych si nechat poradit. Vzdycky jsem prahnul k vrtulnickum ovsem nikdy jsem nemel odvahu se poustet do nejakych velkych skladanek :-) Cili vzdy jsem mel mikro vrtulnicky na indoor(Picooz) no a naposledy pred rokem 4kanal vrtulnicek z ebaye. http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=GYRO%204ch%20Mini%20radio&_dmpt=Radio_Control_Vehicles&_fcid=56&_jgr=1&_localstpos=&_stpos=&gbr=1
Byl skvelej za ty penize. Vsem se mi podarilo mu znicit hlavu rotoru a bohuzel nikdy nemuzu najit nahradni dily na neho :-) A tak zacinam uvazovat tak pomalu o nahrade. Po tom zniceni jsem pul roku nelital a zase me to nejak bere :-) Cili bych se rad zeptal jestli ma cenu se hecnou a investovat do neceho takoveho jako resite napr. tady "solo pro" atd.. Nebo se na to vykaslat a koupit novejsi model toho levneho chinana a zase chvili politat :-) Blade msr je vcelku dost drahy na to ze to je mikro vrtulnik na poblbnuti v byte :-) Kdybych mel moznost snim litat nekde v telocvicne tak pro ne ale takhle mi to prijde zbytecne drahe :-)

Diky, doufam ze jsem vam moc nezasfinil todle vlakno
corona

#408 Příspěvek od corona »

Jind005 píše:....ma cenu se hecnou a investovat do neceho takoveho jako resite napr. tady "solo pro"...o

Já V4.5 chci na lítání na dvoře, ev. občas někde ve velkých místnostech.
Stejným způsobem už 3 měsíce provozuju upravenou V4.
Obě verze se dají sehnat za cca 2000,- v kufru.
saint21

#409 Příspěvek od saint21 »

Já osobně bych se na toho číňana vykašlal(ne, že by ostatní byli od jinud :o) kup colibri a nebo blade ať si můžes bez problému koupit náhradní díly a můžeš litat dál po nehodě, která jistě nastane a hlavně s jednorotorem je vetší sranda než stím co jsi měl. Náhradni díly koupiš na každém rohu a nebo přes internet do třech dnů je máš vetšinou doma bez problému.
DX9
Jind005
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od Jind005 »

jj dik za odpovedi.. taky jsem si rikal ze kdyz uz budu kupovat neco dalsiho tak to bude neco lepsiho jako ten blade :-) ale od te doby jsem si udelal hodne zavazku a s penezma to je tezke :-) Bude treba koupit auto atd.. tak jsem spise chtel radu neco ve smyslu skvely vrtulnicek za nejaky mensi peniz. podobny bladu s nahradnima dilama :-) Ale vim ze chci moc :-)

Ted jsem na netu se docetl ze ten muj chinan je vlastne kopie tohodle: http://www.hobbytron.com/MiniBeltCPV24CHRTFElectricRCHelicopter.html Tak zaciam hledat jestli nekde nenajdu tu hlavu rotoru na todle a zkusit to opravit..
saint21

#411 Příspěvek od saint21 »

To budeš mit asi dost honičku pokuď nenajdeš shodu s něčím co se tady prodává.
DX9
icek

#412 Příspěvek od icek »

helllo píše:Abych furt nedaval jen otazky, tady je video navod na zkraceni stab.tycky (aby neskrtala o kabinku a ocas pri prudkych zmenach smeru) :

http://www.youtube.com/watch?v=pTtYT8bgcGI

Nesmírně nudné a dlouhé video, které by se dalo natočit max do 30 sekund, ale to je jedno :D mě spíše zaujal ten podvozek s výstuhou mezi lyžinami, to by mě zajímalo....
helllo

#413 Příspěvek od helllo »

icek píše:
helllo píše:Abych furt nedaval jen otazky, tady je video navod na zkraceni stab.tycky (aby neskrtala o kabinku a ocas pri prudkych zmenach smeru) :

http://www.youtube.com/watch?v=pTtYT8bgcGI

Nesmírně nudné a dlouhé video, které by se dalo natočit max do 30 sekund, ale to je jedno :D mě spíše zaujal ten podvozek s výstuhou mezi lyžinami, to by mě zajímalo....

:D jo ja vim, to jsem netocil ja, jen jsem to nasel
saint21

#414 Příspěvek od saint21 »

Taky jsem si těch vzpěr všiml,ale vypadáto jako kdyby to bylo dělaný s továrny a ne na koleni.
DX9
helllo

#415 Příspěvek od helllo »

Tenhle vrtasek je fakt skvelej, litam v obyvaku na plny vychylky a je to parada, daj se s nim delat psi kusy :D Mam z nej radost, predtim jsem lital s easycopterem V6 koaxial a to jsem si skoro vubec nezalital, porad jsem trimoval nebo resil nejakej problem, tohle je nebe a dudy.
Taky dost vydrzi, mel jsem par fakt ostrejch narazu a nikdy nic neupadlo :D
Zacina me to moooc bavit :D Uz se tesim na ven, az bude pocasi
saint21

#416 Příspěvek od saint21 »

Šla by elektronika z Blade msr do colibri? Já osobně myslím, že ano,ale uplně jistej si nejsem. Jde my hlavně o to abych to mohl spárovat s DX7. Nevíte někdo jak to je? Díky za odpověd.
DX9
hlemyzd

Problém s bočením

#417 Příspěvek od hlemyzd »

Ahoj,
pořídil jsem si tento minivrtulník, úspěšně jsem vytrimoval ovládání a naučil se s ním bezpečně viset. S klopením a kloněním nemám problémy, ale jakmile se pokusím o bočení vlevo nebo vpravo, tak se vrtulník nezačne otáčet jen kolem své svislé osy, ale zároveň se pohybuje v horizontální rovině (má tendenci opisovat kruh). Je to chyba pilota, nebo vrtulníku? Prosím, poraďte, co mám dělat. Díky.
helllo

Re: Problém s bočením

#418 Příspěvek od helllo »

hlemyzd píše:ale jakmile se pokusím o bočení vlevo nebo vpravo, tak se vrtulník nezačne otáčet jen kolem své svislé osy, ale zároveň se pohybuje v horizontální rovině (má tendenci opisovat kruh). Je to chyba pilota, nebo vrtulníku? Prosím, poraďte, co mám dělat. Díky.

to je vlastnost tohohle vrtase, ja kdyz chci udelat otocku tak davam soucasne kloneni. pak se otaci na miste.
helllo

#419 Příspěvek od helllo »

saint21 píše:
helllo píše:
SAINT: dekuju, je to uprava...me to totiz dela pri pomalem letu vpred, ze se vrtas klepe, udajne tato uprava by to mela odstranit..

Nemáš za co v pohodě. Tak to mně vtulníček teda nevybruje takže to tam dávát nebudu.

Zkoušel jsi tu úpravu co jsi tam hodil? Je fakt,že to občas bouchne a rozhodi helinu, ale zase se mne nechce nějak moc do toho zasahovat i když by v tom neměl být problem.
Spíš bych uvítal nějaké zlepšení podovozku! Sice jsem omotal vzpěry provázkem a zalil vteřínovým lepidlem,ale teď se prozměnu rozlomily lyžiny :(

jeste jsem to nezkousel, ale chystam se na to v nejblizsi dobe...potrebuju nekde sehnat ty sroubovaci zavazicka. Pak dam vedet, jak se mi to povedlo
icek

závažíčka na stabilizátoru, rotorová hlava

#420 Příspěvek od icek »

helllo píše:
saint21 píše:
helllo píše:

jeste jsem to nezkousel, ale chystam se na to v nejblizsi dobe...potrebuju nekde sehnat ty sroubovaci zavazicka. Pak dam vedet, jak se mi to povedlo

Já to řešil odštípnutím konců se závažíčky a přidělal jsem na to niple od kola (uštípnul jsem ale hlavičku kvůli hmotnosti, bohužel nemám váhu, takže vše jen odhadem). Viz foto, vrtulníček letá stejně a už při plné výchylce není problém. Na fotkách je taky rotorová hlava, kde se mě ulomil jeden kolíček co drží list, takže jsem odlomil i druhý provrtal a dal skz tyčku od WD40, drží jak "nějaká" víra :D. Podvozek už jsem zničil druhý, budu to řešit jako tady http://blog.rc-fever.com/tag/nine-eagles-solo-pro/
Moje fotky úprav tadyhttp://picasaweb.google.com/ickovo/Colibri#
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“