jidole píše:Zkus toto http://www.rc-modely-modylek.cz/Navody-a-PDF-plany/RC-Powers-Extra-300.html Lítal jsem s tím a dokud jsem to nerozbil, bylo to super. Teda super na nauceni se litat s timto typem letadla. Bezne jsem lital s 3s 1300mAh, ale letelo to i s 2200mAh i kdyz uz to bylo celkem dost tezky.
jidole píše:Zkus toto http://www.rc-modely-modylek.cz/Navody-a-PDF-plany/RC-Powers-Extra-300.html Lítal jsem s tím a dokud jsem to nerozbil, bylo to super. Teda super na nauceni se litat s timto typem letadla. Bezne jsem lital s 3s 1300mAh, ale letelo to i s 2200mAh i kdyz uz to bylo celkem dost tezky.
Zajímalo by mě čím jsi to osadil. Vypadá pěkně a chtěl bych zkusit i něco jiného než větroně.
Jakou tloušťku desek jsi použil? Docela se mi to éro líbí ale na plánku jsem tloušky neviděl
Koukni se na moje modely pokud se ti líbí modrá Extra můžu ti poslat plánek celé je to postavené z 3mm depronu a létá to velmi dobře venku ale musí být bezvětří na model potřebuješ 1 desku depronu 65Kč a dával jsem tam 4 m uhlíku 120kč abych jej vystužil pro létání venku ale není to žadný model pro začátek to spíše postav hornoplošníka z depronu vychází to lehké a levné a na učení lepší. Už jsi z něcím létal ???
Lítám s EasyStarem ,sice žádná 3D ,ale myslím na začátečníka dobrý.Ještě jsem to nerozmlátil...ale chtěl bych něco postavit sám.Ale nemám představu když něco postavím čím to osadit,takže bych potřeboval něco jako "tohle postav a osaď to tímhle".Nějakej hornoploch z depronu tak do 80cm rozpětí?
FG Baja 2WD DX3S Land Rover Defender EasyStar s křidýlkama
motor tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=5354 serva můžeš použít akorát tak dobře nedrží středy ale na začatek stačí
regl tan dej 18A a baterky 800 mA 3 članky měl jsem jej komplet z EPP 10mm v křídle uhlíkovou trubičku 4mm letako to dobřě pak jsem jej prodal z depronu je to lehčí a obratnější
rando píše:Lítám s EasyStarem ,sice žádná 3D ,ale myslím na začátečníka dobrý.Ještě jsem to nerozmlátil...ale chtěl bych něco postavit sám.Ale nemám představu když něco postavím čím to osadit,takže bych potřeboval něco jako "tohle postav a osaď to tímhle".Nějakej hornoploch z depronu tak do 80cm rozpětí?
Komplet stavbu bych ještě vynechal , dost se přimlouvám za to, aby jsi koupil nějaké EPPéčko akrobata, třeba jen nepotištěného, můžeš si to nastříkat, nabarvit...., ale ještě to nevymýšlej od začátku.
Vyřezat to z EPP vyžaduje mít vetší kus EPP, vyřezat toho podle šablon víc a podělit se s kamarády. Když to postavíš z deskového depronu, není to jako druhé letadlo po ES to nejvhodnější.
Já jsem tedy také jen začátečník.
Do startu mi byla doporučena Beta 1400 od Pelikána. Sestavení trvalo 15 minut (plus přes noc zaschnout lepidlo). Druhý den jsem asi hodinu nebo dvě studoval návod k vysílači, pak jsem to zapojil a letěl. Doopravdy letěl, nespadl.
Abych nebyl off-topic. Něco podobného, na co se ptá OP, jsem si doma vyřezal z Depronu (resp něčeho podobného).
Jmenuje se to F3X, rozpětí cca 800mm, hmotnost 247g včetně aku.
Motor Turnigy 2204-14T (19g)
Regulátor Turnigy Plush 10A (9g)
Serva 3x HXT900 (3x9g)
APC vrtule 8x4-E (možná ještě namontuju nějakou obyčejnější, tato je dost velká a těžká. Navíc mi tahá 9A, což se poněkud nebezpečně blíží limitům regulátoru)
Táhla jsem zvrzal, koupil jsem 1,2mm drát což je zbytečně moc tlustý.
Baterka 2S 1000mAh.
Díky za názor. Já s tou hmotností hodně laboroval, stále jsem počítal a držel jsem se celkem dole, ale ve finále je to nějaký těžký.
Redukční dieta:
Táhla 1,2mm -> 0,8mm = -6,5g
Serva HXT900 -> HXT500 = -12g
Aku 1000mAh -> 360mAh = -45g
Tak to jsem na 184g. To je slušné.
Říká se, že každý gram je znát, ale mně to přijde, že 130g-150g je nedosažitelná hodnota. Vždyť jen samotné díly bez lepidla, bez ničeho vážily 90g. Jo, použil jsem XPS desku 5mm tloušťky, protože 3mm se mi zdála strašně tenoučká. Nicméně při jeho použití je to dalších mínus 36g. Což bychom byli na 148g.
Vyndáním přijímače z krabičky dalších -5. Použití ultralehkých koleček -5.
Ještě tam nemusí být robustní APC vrtule, ale nějaká obyčejná. -5 gramů.
Čili dohrabat se na 133g reálné je, ale je to masakr.
Ono v principu mi šlo o to, zbastlit na koleně nějaký výtvor. Vyzkoušet si to, osahat si to, přilepit si prsty, roztrhat trup vrtákem, když mi sjel při zvětšování vyztužovací díry v balze (um, nemám balzu, ale plastovou destičku), potrhat si XPS desku při srážení hran v místě budoucích kloubů kormidel. Nebudu zklamán, když to bude létat mizerně nebo když to rozbiju. Cílem je si to vyzkoušet, poučit se z chyb a při příštím samodomo modelu to udělat lépe.
Taktéž od toho neočekávám, že v současném stavu z toho bude 3D akrobat. Tah tak zhruba stačí na to, aby to neztratilo rychlost při kolmici.
Každopádně díky za rady. Ty výchylky si určitě na první let omezím. Ještě někde jsem četl, že se doporučují dost velké exponenciály. Mám vysílač DX7, čili tam něco vykouzlit jde.
Pokud toto vlákno po zkušebním letu ještě najdu, tak napíšu, jak jsem dopadl.
Ještě jednou díky.