AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#481 Příspěvek od sakulajda »

Miloush

Děkovačka

#482 Příspěvek od Miloush »

Děkuji všem za rady :-)

Nakonec jsem to přes audio port opravdu vzdal a koupil raději ten USB kablík s redukcí. S ním mi AeroFly jede bez problémů - hlavně i díky RiMrově stránce s video-návody (ono je těžké kalibrovat vysílačku v PC, když vidíte, že na obrazovce Vám to "nic nedělá" nebo "dělá blbosti", ale jednoznačně pohyby ovladačů neodpovídají grafickému zobrazení). Když už jsem to kalibroval asi popáté, tak jsem si přehrál RiMrovo video a zjistil jsem, že je tam pro neznalého opravdu super rada :idea: "nevšímejte si věcí, co vám to dělá na obrazovce, zkrátka jen vymezte mezní polohy" (nebo něco v tom smyslu) - možná je to maličkost, ale velmi mi to pomohlo a děkuji.
Miloush

#483 Příspěvek od Miloush »

RiMr píše:Dal jsem na svoje stránky updatovaný popis úprav, tak třeba to někomu přijde vhod:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/floater ... upravy-v1/

No tak zrovna tenhle návod mám naštudovaný do detailu a kromě laminace a ořezu unašeče jsem si říkal, že ho kompletně obšlehnu 8) a laminaci nahradím skelnou páskou (proti oděru) a uhlíkovými tyčinkami (vyztužení). Ty aktuální dodatečný komenty mne trochu rozhodily.

Jak jste na tom Vy ostatní zkušení - zvláště mi jde o broušení magnetů a také fixaci křidélek floatera právě pomocí magnetů v křídlech.

Doplnění k přilepení serv už bylo někde v diskuzi a plánoval jsem ho také, nicméně chválím a děkuji RiMrovi, že se to snaží udržet na jednom místě.

Díky
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od RiMr »

S těma magnetama je to tak...
Netvrdím že to je zbytečnost, ale konkrétně u nového a průměrně létaného Floatera (EasyStara) tam křídlo drží výborně, řekl bych že u Floatera víc, je to víc nafest, ten ES se mi zdá že se "vyžvejká" dřív. Nedávno jsem na jednom rok intenzivně lítaném a domláceném až hrůza Floaterovi bez magnetů měnil motor a při záletu jsem vyzkoušel co to dalo, různé kopané prvky dolů nosem na plný plyn, odtlačené přemety střídané s kladnými několikrát po sobě, zkrátka jsem se ty křídla snažil vymlátit... :) Po přistání šly trochu docvaknout k sobě, ale kolik to bylo, dva milimetry? A při ráně že to křídlo odpochoduje to stejně žádný mahnet neudrží... Ale, neberte to tak že to je hotovka, třeba zrovna vám ty magnety pomůžou, určitě tam ničemu neuškodí, naopak! Je to na vás :)
A s tím rozpadáním magnetů po broušení, netuším jestli to tak je, jestli to platí vždy... Prostě mi to někdo napsal, tak jsem to hlásil :)

Mimochodem doufám že ten popis "záletu" po výměně motoru nečte majitel... Když tak, Petře, aspoň máš jistotu že tam není nic navolno... :D

#485 Příspěvek od Surgical »

Ad rozpadání magnetů.....

Wikipedie k tomu píše: "... Velice snadno korodují, proto je potřeba u nich provést povrchovou úpravu nejčastěji niklováním, zinkováním nebo pryskyřicí....."

Takže bych věřil, že když takový magnet opiluju, tedy zbavím povrchové ochranné vrstvičky, může se opravdu rychle rozpadnout na směs oxidů, neboli zrezavět, ale hlavně ZKORODOVAT :)
jarous

#486 Příspěvek od jarous »

muzu mit dotazek dodelavate pantiky na axn davam jednoho do kupy a zda se mi ze chodi pekne ale aby to neulitlo
Surgical

#487 Příspěvek od Surgical »

IMHO není třeba křidélka odřezávat a následně zavěšovat na panty, výchylky nejsou nijak extrémní, aby EPO praskalo, naopak, pokud nezavětruješ vzniklou fuku, může být výsledek co do účinnosti křidélek zcela kontraproduktivní.
Není ale od věci odpojit křidélka (a ostatně i výškovku a směrovku) od táhel a pořádně řízené plochy "rozcvičit", rozhodně se tím hodně uleví nijak nepředimenzovaným servům Floatera.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od kesi »

Přečetl bych si pro jistotu ještě edit od uživatele RiMra: http://picasaweb.google.com/RiMr71/Floa ... 3424058626
cinan

#489 Příspěvek od cinan »

používate nekdo baterky Flightmax 2200 v AXN ?
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od sakulajda »

cinan píše:používate nekdo baterky Flightmax 2200 v AXN ?

používám tyto - spokojenost
ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 20C
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6306
Dareba

#491 Příspěvek od Dareba »

Já je používám,
proč?
cinan

#492 Příspěvek od cinan »

na muj první let s AXN sem pouzil tyto baterky a
zdalo se my ze jsou dost tezke.Predtim sem jeste
objednal z HK dalsi 3 kusy(byly za cca7 dolacu jedna)
Tak proto se ptam.On foukal trochu vitr a nejak se mu
nechtelo stoupat.
tony26

#493 Příspěvek od tony26 »

cinan píše:na muj první let s AXN sem pouzil tyto baterky a
nechtelo stoupat.

hm .. AXN a nechtelo se stoupat ? AXN je silne 'premotorovany' .. ten leti nahoru i ve vertikale :-)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od RiMr »

tony26 píše:
cinan píše:na muj první let s AXN sem pouzil tyto baterky a
nechtelo stoupat.

hm .. AXN a nechtelo se stoupat ? AXN je silne 'premotorovany' .. ten leti nahoru i ve vertikale :-)

Taky se mi to nezdá... Jaké accu?
Nebyly to jen dvoučlánky?

#495 Příspěvek od cinan »

ne jsou to 3s 2200 flighmaxi
asi foukal vic vitr
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“