vybavení tracy od svora

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenda_84

#211 Příspěvek od Jenda_84 »

Už jsem na to koukal. Dám do toho ten 2217. Je tomu tvému asi nejpodobnější a odpadá problém s vedením kabeláže. Díky za radu. teď už snad vím všechno, co ke stavbě potřebuju :!:
kroxigor

#212 Příspěvek od kroxigor »

Možná bych dal serva hned za kabinku pod náběžnou hranu křídla, ne až k odtokovce jak to je na plánku. Ušetřilo by se ještě na hmotnosti na ocase.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Dr_Akula

#213 Příspěvek od Dr_Akula »

Zdravim vespolek majitele Tracy. Dostal jsem darem Tracy. Byla uz postavena, ale ne zrovna kvalitne, takze se po nejakych 15 letech vracim k modelarine, ve ktere mi tezce ujel vlak. Mimo Tracy jsem byl obdarovan jeste nejakym materialem, mimo jine i motorem turnigy 2826 1350 oV a regulatorem turnigy 18A basic. Myslite, ze je realne tento motor zabudovat do trupu Tracy ve verzi vetron? Pokud ano, tak s jakou vrtuli a cim napajet? Ve skladovych zasobach mam pouze NiMH accupack 4,8 V, tak jestli poridit jeste dalsi NiMH pro pohon nebo koupit Lixx. Diky
Dr_Akula

#214 Příspěvek od Dr_Akula »

Zdravim vespolek majitele Tracy. Dostal jsem darem Tracy. Byla uz postavena, ale ne zrovna kvalitne, takze se po nejakych 15 letech vracim k modelarine, ve ktere mi tezce ujel vlak. Mimo Tracy jsem byl obdarovan jeste nejakym materialem, mimo jine i motorem turnigy 2826 1350 oV a regulatorem turnigy 18A basic. Myslite, ze je realne tento motor zabudovat do trupu Tracy ve verzi vetron? Pokud ano, tak s jakou vrtuli a cim napajet? Ve skladovych zasobach mam pouze NiMH accupack 4,8 V, tak jestli poridit jeste dalsi NiMH pro pohon nebo koupit Lixx. Diky
kroxigor

#215 Příspěvek od kroxigor »

Jestli to je tenhle motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4908

tak ten je hodně slabej. S vrtulí 8x4 na dvoučlánek lipo to bude stoupat hoooodně líně. Vzhledem k tomu že Tracy je kilovej "autobus".

I když i já měl podobné nápady, ale nakonec jsem stejně musel dát silnější motor.

Takhle to vypadá když se do Tracy nacpe slabá AC 400ka motor
http://www.youtube.com/watch?v=-5taxlZpFIY

No a takhle to lítá s 2836kou
http://www.youtube.com/watch?v=P3GdBcf2aSU
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Dr_Akula

#216 Příspěvek od Dr_Akula »

Je to on. No nic sezenu tedy asi 2830, ale jak jsem koukal, bude to chtit i lepsi regulator. Otazkou ale zustava, jestli pujde 2830 nacpat do uzsiho vetronoveho trupu. Netusim o kolik je uzsi oproti verzi Tracy-E.
kroxigor

#217 Příspěvek od kroxigor »

Vnitřní šířka trupu v místě motorové přepážky je 37mm.
Jo a serva jsou u Tracy-e narozdíl od Tracy pod křídlem v místě náběžné hrany.
U Tracy-e je v kabině motor regl. baterie a přijímač.

Možná by stálo za úvahu dát motor na pylon a baterku do těžiště pod křídlo.
Tím by odpadla nutnost kuchat čumák a dalo by se lítat s i bez motoru.
Dr_Akula

#218 Příspěvek od Dr_Akula »

Tak pylon bude asi nejjednodussi reseni. U vetrone je vnitrni sirka necele tri.centimetry, tudiz bez sance. Spis to vidim na opravu a uschopneni k letani a vzhledem ke stale snizenym cenam si zajedu ke Svobodovi do Lovosic pro elektro verzi a bude. Diky za rady
kroxigor

#219 Příspěvek od kroxigor »

nemáš zač
tam by se leda vešla ta zapouzdřená AC400 co jsem měl na začátku, ale to bylo takové ploužidlo. Nahoru jsem lezl skoro minutu. Viz. to první video.

Ještě tu mám jedno video s původním pohonem
http://www.youtube.com/watch?v=N1oVk8NX_Fo
were
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od were »

Ja se take primlouvam za verzi pylon - nebude potreba rezat a vyztuzovat cumak ani predelavat serva. Mam vetronovou verzi a o pylonu take uvazuji - akorat ze vetsinou ted s Tracy letam na svahu (driv jsem hodne i gumicukoval) a tak ten motor az tak nepotrebuji.
Udelat pylon ktery se bude prigumovavat spolecne s kridlem a baterku ulozit pod kridlo do trupu, do teziste (pripadne posunout tak aby dovazila pylon) se mi zda jako nejelegantnejsi reseni
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kroxigor

#221 Příspěvek od kroxigor »

Já bych ten pylon dal mezi půlky křídla na spojky. Drželo by to pěkně na místě. Než pod gumama :wink:
Dr_Akula

#222 Příspěvek od Dr_Akula »

Chlapi, vy mi delate samou radost. Zajimava je varianta pylonu mezi kridly, jen nevim, jak se s tim poperu po tak dlouhe pauze nemodelareni. To bude laborovani. Ale s chuti do toho. Diky za inspiraci... :)
zdeněk fikar

#223 Příspěvek od zdeněk fikar »

Já jsem ještě poslední žebra na uších postavil rovně a nalepil něco jako vinglety.Jen jsem na uši musel použít delší nosníky.Rozpětí se zvětšilo na 2100mm.A jak to s touhle úpravou letá:Parádně.

Nazdar Tracynáři. Asi před rokem a půl jsem si koupil Tracy, ale omylem větroně a teď jsem se pustil do stavby s úmyslem elektro. Pan Svoboda plán TRACY E nabízí za 100,-Kč a poštovné 160,-Kč (proti stovce nemám námitek, ale poštovné 160,- 8O ). Mohl by mi někdo poskytnout za mírnou úplatu použitý plán?. Dále mě zaujaly ty vinglety (plastové oblouky jsem zavrhnul hned), bylo by možné foto?
geo
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od geo »

Já Ti ho poskytnu klíďo bezúplatně. Přijdi si pro něj a pak mi ho vrať :wink: . Ovšem to platí pokud jsi schopen se pro něj stavit v Praze - nemáš bydliště zaznamenaný, tak nevím odkud vítr fouká :lol:
geo
zdeněk fikar

#225 Příspěvek od zdeněk fikar »

Geo díky za nabídku, ve čtvrtek bych měl jet do Prahy praděpodobně odpoledne, upřesním na SZ.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“