corona píše:Já viděl u V4.5 náklon desky vpravo při přidání otáček, po startu se sama srovná.Miro_CZ píše:..Ale při startu se nijak nehnou.
Není to tím, že je u těchto vrtulníků volna cyklika?
Miro_CZ píše:Ano, jen přidávám plyn (levá páčka ve směru od uživatele - při módu 2).
acmetelka píše:Zdravim,
procital jsem nekolik for a hledal informaci, jak nejak zresetovat vysilac pro me nove Colibri V4. Stalo se mi totiz hned po nekolika letech, ze po vlozeni nabite baterie do modelu vyjelo jedno servo do temer krajni polohy a odmitalo se vratit do stredu. Procetl jsem navod tam i zpatky, ale informaci jak se tohoto zbavit jsem nenasel. Postupnym zkousenim se mi podarilo dostat vysilac do rezimu, kdy na nem svitily jen tri carky, uz jsem myslel, ze je po nem.Po nejake dobe se "probral", nicmene problem se servem nezmizel.
Na nejake diskusi jsem nasel, ze stisknutim tlacitka pro zmenu modu na zadni strane u anteny se da vysilac resetovat. Mackal jsem, ale nic. Nakonec jsem ale zjistil, ze se musi zmackout dvakrat RYCHLE po sobe (nekdy potreba trikrat, stane se ze se jedno zmacknuti nepovede uplne, dokud to nepipne). Vysilac jednou pipne a lze nastavit serva do pozadovane polohy, ukazatele trimu na displeji se nehybou, ale serva ano. Takhle je mozne serva vytrimovat do stabilni polohy visu. Pak stisknout jeste jednou zminovane zadni tlacitko a vse se ulozi.
Fakt jsem nechapal, ze takova informace neni v navodu. Mnozi mozna toto vite, no ja jsem na to prisel fakt po dost dlouhe dobe, uz jsem myslel, ze pujdu reklamovat. Volal jsem i do dvou prodejen a ani jeden prodavac nevedel, ze by se dal vysilac nejak resetovat ci nastavit.
Tak letani zdar..
Metla
Keywords: servo mimo center, V4 reset, V4.5 reset, vysilac reset