Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od Milan Nes »

koukám na to tady ... a docela zajímavé, T9 se mi jeví jako super programátorská hračka takový simulátor pokročilé vysílačky :)

klobouk dolu před lidma co si to dokážou přeprogramovat a hrajou si s tim,
to obdivuju ...

jinak mi skoro přijde jak to udělal Rimr že je ideál si udělat spíš uplně vlastní forum jinde - stránky protože tohleje taková komunitní věc ...

neberte to vůbec zle, tady to prostě bude na smětišti ... i z pohledu dost lidí

a ty výkřiky jak je to ukázka budoucnosti budu upřímný, měl sem podobnou vysílačku, Eclipse, tam se taky "vše" programovalo (samozřejmě na uplně jiné úrovni) byla 100% spolehlivá ale přešel sem jinam protože sem
chtěl mít i pocitově 100% jistotu a to prostě nemůže z principu T9X
dát proto k levnému letadlu 9 ku k drahému něco jiného (Hi-tec, Futaba ...)

jo a k Pepinově poslední větě ... myslím si že vím jak to myslel
a souhlasím s ním ... pozoruju tu "zasvěcené" názory
lidí co dělají modelařinu rok a prostě radí i zcestné věci ...

proto si vážím lidí kteří vědí (Dalibor, Vágner, Abu, Pepin, Nak .... )
sám na sobě pozoruju někdy nutkání vyřvat názor a někdy sem to i udělal
a zpětně sem si uvědomil že to byla kravina ...

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
coro

#152 Příspěvek od coro »

Milan Nes píše:....sám na sobě pozoruju někdy nutkání vyřvat názor a někdy sem to i udělal
a zpětně sem si uvědomil že to byla kravina ...

Samozrejme.. a to je zle?
Nemyslím že tu sme na výsluchu alebo nejakí prednášajúci na vedeckom sympóziu - je to diskusia, toto sú názory, a k diskusii nutne patrí aj to že niekto niečo nevie alebo sa hoci aj úplne mýli..
A navyše, je to tu verejné, a platí že "čokoľvek povieš verejne, vždy sa nájde aspoň niekto čo nebude súhlasiť".
A o tom je diskusia, že mu to niekto povie, VYSVETLÍ, presvedčí ho... alebo aj nie..
Nie je úplne zle ani keď mu len povie "mýliš sa", ale to sa poniektorím ťažšie akceptuje, človek potrebuje mať tie dôvody, nejaké podklady že prečo by mal nejaký cudzí názor prijať a svoj zavrhnúť - ak pre ten svoj mal nejaký dôvod, nezahodí ho len tak...
Ale všetko je stále v poriadku - ide len o to aby to zostalo na úrovni, a slušne. A pokiaľmožno, k téme čo zadáva prvý príspevok..

Inak ešte presnejšie: Ak si ten názor čo mám, v neistote nechám pre seba, nikdy sa nedozviem či je dobrý alebo zlý..
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od RiMr »

Hledám kde teď všichni jste a ejhle... Na smetišti... :D
Kucí, tady jsem udělal videopopis úpravy vysílače, pro zbavení se toho strašlivého vytahování modulu při každém lítání na simu. Uvidíte, že když jsem to zvládnul já svýma krpatýma lopatama, vy to
:!: pochopitelně na vlastní nebezpečí :!:
případně zvládnete taky:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... va-pro-sim
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Milan Nes »

to Rimr ... supr návod :) pozdravuj papouška
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od RiMr »

Milan Nes píše:to Rimr ... supr návod :) pozdravuj papouška

Dík, pozdravovat budu, potvorrru oškubanou... :D

#156 Příspěvek od Drondys »

Skvělá práce, ostatně jako je vždy zvykem u návodů od RiMra. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od RiMr »

Už stačí, stoupne mi to do hlavy nebo do nosu... :D :D
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od jidole »

ze se na Smetisti objevi tak dulezita informace bych necekal, jeste ze to tu ctu. Díky. Zdraví spokojený majitel T9x.
EasyStar se tříďákem, Zlín 50, Tornado XX a pár deskoletů.
StrycAlois

#159 Příspěvek od StrycAlois »

jidole píše:ze se na Smetisti objevi tak dulezita informace bych necekal, jeste ze to tu ctu. Díky. Zdraví spokojený majitel T9x.

Tady informace o T9X vždy skončí na smetišti. A není to zásluha těch, co jí fandí.
Dříve jsem si vždy začal prohlížet diskusi v sekcích Elektropohon , Elektronika a až potom Ostatní a Smetiště. Teď to dělám naopak.
dokken

#160 Příspěvek od dokken »

2 RiMr

megacool videjíčko, dej si do nicku (™)...máš na to
JMalik

#161 Příspěvek od JMalik »

StrycAlois píše:
jidole píše:ze se na Smetisti objevi tak dulezita informace bych necekal, jeste ze to tu ctu. Díky. Zdraví spokojený majitel T9x.

Tady informace o T9X vždy skončí na smetišti. A není to zásluha těch, co jí fandí.
Dříve jsem si vždy začal prohlížet diskusi v sekcích Elektropohon , Elektronika a až potom Ostatní a Smetiště. Teď to dělám naopak.

Psal jsem tam (Elektronika).
Proč jste se nezapojili a zdrhli odtamtud.
Libor se ptal (a napadal tady) ty sekvence učitel - žák,..... coro tam byl..... , Ty taky. Proč jste vycouvali z těch technických parametrů a zdrhli do smetiště?
Zkrátka dojde na argumentaci a proč to vzdáte?
Konkrétně jsme se bavili o tom režimu učitel - žák, kde mě Libor napadnul za nedostatečné vysvětlení režimů. Napsal jsem mu, jestli to takhle stačí, ale nereagoval.
Tak jsem to vzal , že nepochopil ty dva zbývající režimy:
Násobení nelze použít, protože např. zadáním žáka -20 a korekcí učitele +20 na rovnovážný režim tam bude silné expo =-400, které bude neřiditelné.
S vrtulníkem flákne hned, s letadlem o pět vteřim později (změnou poměrů polarit se to nezlepší, stále zůstane nepřiměřená absolutní hodnota).
Pokud dojde na Add, tak výchylkou žáka na +100, dokáže učitel korigovat maximální stav jen na 0.
Takže Vpershing cintal nesmysly.
Pokud mě dokážete opak, rád se omluvím

:wink:
coro

#162 Příspěvek od coro »

Nikam som nevycúval, pre mňa to bolo uzavreté :
- vstup PPM (aj výstup) čo je nazývaný z historických dôvodov ako "učiteľ/žiak"
, sa používa aj na kadečo iné ako na učenie začínajúcich - dal som dva príklady: Head tracker pre FPV, čo je bežná realita, a možnosť že žiak má triviálny vysielač bez mixov a vysielač učiteľa mixuje jeho kniple napríklad ako eCCPM.
To či to je nejak prakticky použiteľné zistí až ten čo by to na niečo potreboval.
A vôbec si nerátal s možnosťou že jeden model riadia dvaja ľudia, napríklad že jeden lieta s cargom a druhý z neho hádže cukríky alebo riadi foťák, alebo nejaké delo na lodi...
A na záver, princíp že nejaký vysielač vie niečo čo podľa niekoho nie je použiteľné, mám jasnú odpoveď - stačí to nechať vypnuté.
Naposledy upravil(a) coro dne čtv 13.01.2011 0:35, celkem upraveno 1 x.
dokken

#163 Příspěvek od dokken »

Malik
kuššš...

RiMr
jen dodatek, já když kuchám vysílač, používám původní výlisek z krabice, Tx je pěkně fixován a neklouže to pod stole a mám lepší pocit, že nenakládám tomu lesu hejblat..jen takový doporučení ))
dokken

#164 Příspěvek od dokken »

Jo a konce odporu je lepší dopředu lehce pocínovat, líp se to spojí a izolaci je IMHO nejvhodnější udělat kouskem bužírky stažený z podobně tlustýho vodiče (profíci to dělaj silikonovou bužírkou, ale tu každý nemá)..
Naposledy upravil(a) dokken dne čtv 13.01.2011 1:02, celkem upraveno 1 x.
pepin

#165 Příspěvek od pepin »

dokken píše:Malik
kuššš...

RiMr
jen dodatek, já když kuchám vysílač, používám původní výlisek z krabice, Tx je pěkně fixován a neklouže to pod stole a mám lepší pocit, že nenakládám tomu lesu hejblat..jen takový doporučení ))

Naprosto s tebou souhlasím,já si také myslím,že se Rimr pustil do programování a uprav velice hrrrr a ani neuvedl v začátku,že pokud vysílač spolknete,měli by jste vyvolat zvracení a neodvratně vyhledat lékařskou péči-možná ale jen vynechal v uvodníku,jak a do kterého patřičného kontejneru se vyhazuje krabice od vysílače,tak mu to prosím odpustme,nebo někdo udělejte anketu,zda ano,či ne vyhazovat krabice od všeho,co přinesete domu :lol:
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“