Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od bekmen »

...přesně jak píše sigi123 - jako setová vysílačka pro jeden, nebo 2 jednoduché modely (kde není třeba nic nastavovat) Cadet dostačuje, ale pokud víš, že u lítání zůstaneš - stejně budeš potřebovat víc...
Přelepení mechanických trimů páskou je pro začátečníky dobrá věc (pokud máš ale třeba už 2 éra, musíš to přelepovat - což tě začně prudit a stejně si koupíš "něco lepšího".
Napájení Cadeta je na 8 AA baterek (tužkovky) které se pochopitelně dávají do vysílačky (na zadní straně) - a Cadet má i napájecí konektor (nemusíš baterky z vysílačky při nabíjení vyndavat - což je určitě +).
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
sigi123

rc

#122 Příspěvek od sigi123 »

Obyčejné tužkovky jsou za 40-50 minut vybité,a nedaj se nabíjet!!!Hlavně ne v radiu! Nabíjecí s vyšší kapacitou jsou celkem drahé.Používal jsem v podobném radiu z HC přímo lipol které jsou k tomu určené.Prodávaj se i u nás.

http://www.airheli-shop.cz/katalog/148- ... 11v/?str=1
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od bekmen »

...pokud tužkovky, tak pochopitelně doporučuji použít Eneloopky (ty mají výdrž dostatečnou a minimální samovybíjení). Obyč. tužkovky nebrat!
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
sigi123

rc

#124 Příspěvek od sigi123 »

To ano,jen u dost typů vysílačů je problem je tam dostat.Jsou o něco tlustší než klasické tužkovky.Chce to si vzít radio s sebou a vyzkoušet.A navíc tyto obyčejná radia maj dost velkou spotřebu.Proto kdo může,respektive dovolí to napájecí napětí cpe tam lipolky.Stačí připájet dva kablíky s konektorem na kontakty v radiu,ani se nemusí rozdělávat.Ovšem chce to jinou nabíječku,i v případě těch eneloopů.Opravdu se nedoporučuje nabíjet články v radiu.Ani já si to ve futabě nedovolím když jsem zjistil jakou mají teplotu.Na lipolky stačí i takováto levná nabíječka s balancerem.

http://www.karmarmodel.estranky.cz/clan ... 300eq.html

Možná někdo řekne že to jsou pořád za něco peníze.Ale každý si musí uvědomit že modelařina je drahá,a kdoto nemá jako hračku kterou po rozbití zahodí,musí počítat s další investicí.To jen že čtu od nováčků ty nadšené články a pak se každý divý co to stojí.I ten kdo začíná s nejlevnějším setem musí počítat do začátku s průměrem 10tis. kč.Už jen baterky,kdoby tři hodiny nabíjel a 15 min. lítal?I baterky něco stojej,chce to mít aspon tři.A je třeba plno dalších věcí do začátků.I určité znalosti :wink: .
kesi
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od kesi »

Mě baterky do modelu zatím stačej dvě a obyč. alkalické tužkovky GP do vysílačky taky. DX6i už mám víc jak 11 měsíců (někde jsem tu psal blbě 10) a měnil jsem baterie až nedávno.
Nabíječku a zdroj mám viz. tahle stránka: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=195 a jsem zatím na 100% spokojen.

:wink:
intel40

#126 Příspěvek od intel40 »

bekmen píše:...přesně jak píše sigi123 - jako setová vysílačka pro jeden, nebo 2 jednoduché modely (kde není třeba nic nastavovat) Cadet dostačuje, ale pokud víš, že u lítání zůstaneš - stejně budeš potřebovat víc...
Přelepení mechanických trimů páskou je pro začátečníky dobrá věc (pokud máš ale třeba už 2 éra, musíš to přelepovat - což tě začně prudit a stejně si koupíš "něco lepšího".
Napájení Cadeta je na 8 AA baterek (tužkovky) které se pochopitelně dávají do vysílačky (na zadní straně) - a Cadet má i napájecí konektor (nemusíš baterky z vysílačky při nabíjení vyndavat - což je určitě +).

napajeni vysilace je me jasny 8x AA ale co napajeni prijimace v letadle ???
jak je to tam reseny ? napaji se extra vzlast z baterek a nebo se to k necemu pripojuje napr. k regulatoru ?

jinak bych se zatim asi spokojil stim Cadetem, druhy model zatim neplanuju, nemam zatim ani prvni a nevim jak me to pujde a jak me to chytne ,vetsich financnich investic bych se proto zatim radeji zdrzel
krom toho mam okolo jeste hromadu jinych zajmu ktere take neco stoji
cili penez "nazbit" moc neni
prozatim budu vdecny za Cadeta stim ze by se to treba pozdeji dalo cely prodat nekomu pokud bych zatouzil prejit na vyssi stupinek
slo me predevsim o to aby to melo nejaky dosah a aby to nebylo po mechanicke strance nejaky "vyklatko" ktrery by se muselo pred kazdym
startem neustle dostelovavat . nejaky mixi apod. me zatim jako uplneho
zacatecnika taky netrapy, mozna ze budu rad kdyz to hned nerozbuji pri prvnil letu
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od bekmen »

:lol: - napájení přijímače neřeš - ten je napájen přes regulátor přímo z baterie pro pohon modelu - prve jsem "záludnost" tvé otázky nepochopil :oops:
Eneloopky se do Cadeta vejdou - vyzkoušeno - dobíjení přes konektor ve vysílačce taky funguje - pokud to na nabíječce nenecháš 2 dny, tak by ani teplota neměla dělat problémy.
Je to set (za super peníze) - čili tomu také odpovídá kvalita. Pro naučení plně dostačující a pokud to při učení nezničíš, tak i poměrně dobře dále prodejný (když to pořídíš za 3.500,- - a pak ve slušném stavu prodáš za 2.000,- tak "tratíš" v modelařině zanedbatelných 1.500,-). Pokud tě to nechytne, tak jsi o moc nepřišel - pokud chytne, tak jsi se za 1.500,- naučil lítat...
Jinak pro kolegu který začíná jsem k Betě pořizoval ještě baterku 2200 mAh, Eneoopky do rádia a nabíječku se zdrojem. Lítá s Cadetem a zatím mu plně dostačuje...
Až budeš začínat, sežeň si k sobě někoho zkušenějšího, případně se ozvi - v Praze jsem cca 2x v týdnu. Je to tak jistější a levnější...
intel40

#128 Příspěvek od intel40 »

bekmen píše::lol: - napájení přijímače neřeš - ten je napájen přes regulátor přímo z baterie pro pohon modelu - prve jsem "záludnost" tvé otázky nepochopil :oops:
Eneloopky se do Cadeta vejdou - vyzkoušeno - dobíjení přes konektor ve vysílačce taky funguje - pokud to na nabíječce nenecháš 2 dny, tak by ani teplota neměla dělat problémy.
Je to set (za super peníze) - čili tomu také odpovídá kvalita. Pro naučení plně dostačující a pokud to při učení nezničíš, tak i poměrně dobře dále prodejný (když to pořídíš za 3.500,- - a pak ve slušném stavu prodáš za 2.000,- tak "tratíš" v modelařině zanedbatelných 1.500,-). Pokud tě to nechytne, tak jsi o moc nepřišel - pokud chytne, tak jsi se za 1.500,- naučil lítat...
Jinak pro kolegu který začíná jsem k Betě pořizoval ještě baterku 2200 mAh, Eneoopky do rádia a nabíječku se zdrojem. Lítá s Cadetem a zatím mu plně dostačuje...
Až budeš začínat, sežeň si k sobě někoho zkušenějšího, případně se ozvi - v Praze jsem cca 2x v týdnu. Je to tak jistější a levnější...

Dekuju za nabidku
tak to jsem chtel slyset ze se prijimac napaji z regulatoru
jinak by to byla zbytacna starost a dalsi zates pro letadlo navic
o te sylnejsi baterce jsem uz uvazoval a nejakou lespi nabijecku
bych chtel taky ta co je u toho prej nestoji za nic
asi se podivam tady v bazaru jesli by se nedalo neco sehnat
muzes doporucit nejaky dobry tip nabijecky , opet budu asi zejmena dbat na pomer cena / kvalita ;-)
dekuju Martin
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od bekmen »

intel40

#130 Příspěvek od intel40 »

no tak to je tak presne to co sem si rikal ze bych potreboval , ta nabijecka vypada docela dobre a ted kdyz je dolar asi na 19cti ani ne tak je to slusna cena ty baterky ,bych asi bral i dva kusy

no vcera jsem si zakladal ucet na PayPay ale nejak me blblo overeni karty
mam PS tak jeste pockam 3 dni jesli neco neprijde
a pak bych se na nekoho pripadne obratil ;-)

PS
jeste by me zajimal tenhle ten futral

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4134
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od bekmen »

...ten zdroj pochopitelně můžeš na HC koupit taky - já ho kupoval tady vzhledem k váze a poštovnému a výměně šňůry za "evropskou"- tady jsem si ho koupil na prodejně u Pecky - bez čekání...
intel40

#132 Příspěvek od intel40 »

bekmen píše:...ten zdroj pochopitelně můžeš na HC koupit taky - já ho kupoval tady vzhledem k váze a poštovnému a výměně šňůry za "evropskou"- tady jsem si ho koupil na prodejně u Pecky - bez čekání...

ja sem se seknul von dava 15 V blbe sem se podival
a 12 V sem tam nevydel proto jsem to pak odebral
intel40

zdroj

#133 Příspěvek od intel40 »

tak uz sem nasel i 12V out
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=6256

stou koncovkou bych si hlavu nelamal to se da predelat za par korun
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od bekmen »

15 V nevadí - ta nabíječka umí 11 - 17V
intel40

#135 Příspěvek od intel40 »

jeste mam prosimte jeden takovej dotaz , ty stim treba budes mit nejakou zkusenost, kolik si HK uctuje rekneme za 1 KG postovniho do CR ?
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“