Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
baui

#1231 Příspěvek od baui »

Zdravíčko, tak by mi tenhle týden měl dojít z HK 450TT Pro. Chtěl bych se ale zeptat, které konkrétní díly se vyplatí hned za čerstva vyhodit a vyměnit za origo T-Rex 450 Pro?
Na jistotu počítám s hnacím a volnoběžným kolem a lupením, ale rád bych věděl třeba která ložiska a pod.
Díky :)
Tom
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1232 Příspěvek od Howking »

baui píše:Na jistotu počítám s hnacím a volnoběžným kolem a lupením, ale rád bych věděl třeba která ložiska a pod.
Díky :)
- vyměň desku cykliky.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
DaveLister

#1233 Příspěvek od DaveLister »

Ozubena kola u HKcek maji vetsinou ne uplne kulaty tvar. Kdyz das motor kousek dal od kola tak, aby to nebylo moc natesno ani v tom nejtesnejsim miste tak jediny komu to muze uskodit jsou ty kola. Pri moc rychlem rozbehu se mi parkrat stalo ze litaly zuby, ale pokud budes mit dobry soft-start tak se toho nemusis bat.
Loziska klidne nech, pokud nebude nejake mit vuli. Obcas je budes zkontroluj jesli se tam neudelala vule a jesli jde volne..

Rozhodne bych vymenil hlavni osu a pricnou osu, HKcka nebejvaj uplne dokonale rovny a zpusobuje to vibrace.
baui

#1234 Příspěvek od baui »

Díky za rady. O těch osách už jsem taky někde četl.
Docela často jsem právě narazil na stížnost, že "ložiska" mívají vůle a vyplácí se jen hned po vyndání z krabice povyměňovat, aby se nevymílaly i ty ostatní. Jen jsem se zatím nikde nedočetl, o která konkrétní se jednalo...
Nevíte, jak to vypadá v Pro verzi s ocasní trubkou - pořád dodávají pokřivené kusy?
Tom
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1235 Příspěvek od Digis »

baui píše:Díky za rady. O těch osách už jsem taky někde četl.
Docela často jsem právě narazil na stížnost, že "ložiska" mívají vůle a vyplácí se jen hned po vyndání z krabice povyměňovat, aby se nevymílaly i ty ostatní. Jen jsem se zatím nikde nedočetl, o která konkrétní se jednalo...
Nevíte, jak to vypadá v Pro verzi s ocasní trubkou - pořád dodávají pokřivené kusy?

Nevím odkud máš tyhle informace, já jsem koupil v listopadu HK450Pro a všechno perfektně pasovalo, nic nebylo ohnutýho, dodal jsem elektroniku a lítal.

Já fakt tomu nerozumím, někomu se dostane do ruky špatnej kus a už se z toho dělá celosvětovej problém. Máme v týmu 3 pročka a každej kdo viděl to HK neřekl ani slovo kritiky, naopak se divil, že to nemá žádný vůle a zpracování je kvalitní na to, že to jde z východu.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1236 Příspěvek od Bizon »

Přesně tak, na HK PRO nejsou žádné sériové vady které by způsobovaly okamžitý pád stroje z oblohy. Zezačátku bych klidně lítal všechno HK, a pak sám uvidíš jestli začne něco odcházet.

Je to asi trochu o štěstí, ale já jsem křivé hřídele nikdy neměl, a ozubené kola se dala použít taky vždycky.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1237 Příspěvek od JirkaA »

HK450Pro TT - poznatky: vyhodil jsem cykliku, číňan při lisování dodrbal ložisko takže v několika bodech citelně drhlo, nicméně další náhradní za 8 USD chodí naprosto v pohodě, bez vůlí. Otřepené výřezy kostry, ono nelze předpokládat, že číňan za ty peníze bude používat nějakej super ostrej vercajk a potom to ještě ohraňovat, ale to není nic co by nezvládl jehlovej pilník a člověk si na tom užije aspoň trošku modelařiny ;). Výřezy horizontálního a vertikálního "stabilizátoru" byly ublemtaný od lepidla, kterým to zřejmě lepí k sobě při frézování (dělám to taky tak, ale aspoň to po sobě opucuju). Použité dvojky šroubky působí low-cost dojmem, patrně by to chtělo i palcový imbus neb metrický v tom vaklá. Jiné výhrady jsem zatím neobjevil, hřídele vypadají OK i když je to asi docela bláto ocel. Stejně se po prvním ťukanci vymění za originál..
Když se to něčím rozumným osadí, nevidím důvod proč by to mělo být výrazně horší než Trex. Samozřejmě kdybych do toho v podstatě všechno neměl v šupleti, vyšel by kit Trexe na docela podobný peníze.
OK2WY
baui

#1238 Příspěvek od baui »

Digis píše:Nevím odkud máš tyhle informace...

Určitě mi nejde o to nějak zbytečně plašit. Zajímá mě to hlavně protože stížností na to, že se někomu dostal do ruky špatný kus je v poměru s Align originály samozřejmě víc. Tak se informuju předem, abych pak nebyl jeden z těch zbytečných stěžovatelů :)
Ono na tom za pár pádů stejně bude víc Align dílů už jen kvůli snadné dostupnosti.
Tom
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1239 Příspěvek od Howking »

Mi se dobrý kus zatím do ruky nedostal, ale možná že dnes už je to jinde - poslední HK-čko jsem dával dohromady jednou modeláři před třičtvrtě rokem.
youtube.com/heyingosl
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1240 Příspěvek od Bizon »

Howking píše:Mi se dobrý kus zatím do ruky nedostal, ale možná že dnes už je to jinde - poslední HK-čko jsem dával dohromady jednou modeláři před třičtvrtě rokem.

Které HK to bylo? Jestli mi na HK něco vadí tak to není kvalita, ale počet verzí, ve kterém se začátečník prostě nemůže orientovat...
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1241 Příspěvek od Howking »

Bizon píše:Které HK to bylo?
- to fakt nevím, vždy si mě někdo najde na netu a ukecá mě, abych mu to zletuschopnil a já dobrák nikdy nedokážu odmítnout.
youtube.com/heyingosl
baui

#1242 Příspěvek od baui »

Dnes to došlo a za ty peníze si opravdu není na co stěžovat. Bočnice bude potřeba ohranit, ale jinak nevidím problém.
Jediná věc co se mi opravdu nelíbí jsou setová pádla. Výlisky jsou to příšerné a vážit je radši ani nebudu. Stejně ale nepočítám s tím, že bych je kdy chtěl použít jinak než jako výplň pytle na odpadky :D
Tom
Petricius
Kontaktovat uživatele:

Treningovy kriz

#1243 Příspěvek od Petricius »

Ahoj, na sklonku minuleho roku jsem se rozhodl, vyzkouset taky vrtulnik. Zatim letam letadla. Nekdy v listopadu jsem koupil HK 450 Pro verzi. Behem Vanoc sestavil, ale doposud jsem nenasel ani odvahu roztocit rotor s listama, natoz to zkusi zaviset. Na simu se mi to casto porad plete s zrizenim letadla. :(

Jak velky treningovy kriz pouzivate na 450?
janac.marek

#1244 Příspěvek od janac.marek »

Odporúčam nepoužívať žiadny.
Ja som prvý vis spravil bez neho.

Hlavne trénuj sim a ak zvládneš niekoľko pristáti, tak je ok.
Len si uvedom, že to proste nesmieš tresnúť o zem.

A vzlietnuť ani neskúšaj, pokiaľ nedokážeš na simu visieť nosom k sebe.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#1245 Příspěvek od Petricius »

Ja na to letani s helinou nespecham, zatim se toho docela bojim:) Z letadel mam uz nejake zkusenosti, ze spech nikam nevede a jsou pak zbytecne havarie.

Co se tyce krize, tak jsem prave cetl, ze pro zacinajiciho je to nutnost. Ale necham si poradit:)
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“