Easycopter V4.5 COLIBRI
Tak včera mi konečně přišel taky
Pár otázek pro začátek (je to můj první 4ch vrtulník tak na to berte ohled prosím)..
1) Při startování jde strašně do boku doleva.. Vzlítnout se musí tedy velice rychle přidáním téměř plnýho plynu. - Dá se to nějak vyladit?
2) Všiml jsem si že na základní desku jsou připájený dva drátky ale nikam nevedou. Jsou připájený vpravo nahoře nad nápisem Nine Eagles (při pohledu zezadu). Mají být k něčemu připájený? Nevím jestli jsem je třeba nemohl utrhnout při havárii.
Jinak můžu potvrdit že vydrží opravdu hodně havárií
Pár otázek pro začátek (je to můj první 4ch vrtulník tak na to berte ohled prosím)..
1) Při startování jde strašně do boku doleva.. Vzlítnout se musí tedy velice rychle přidáním téměř plnýho plynu. - Dá se to nějak vyladit?
2) Všiml jsem si že na základní desku jsou připájený dva drátky ale nikam nevedou. Jsou připájený vpravo nahoře nad nápisem Nine Eagles (při pohledu zezadu). Mají být k něčemu připájený? Nevím jestli jsem je třeba nemohl utrhnout při havárii.
Jinak můžu potvrdit že vydrží opravdu hodně havárií
Miro_CZ píše:1) Při startování jde strašně do boku doleva.. Vzlítnout se musí tedy velice rychle přidáním téměř plnýho plynu. - Dá se to nějak vyladit?
1.
Normální věc.
Zkus si ho podržet v ruce a přidej otáčky jako na vzlet.
Co udělá cyklika...?
2.
Nojo, z tý desky musej trčet drátky.
Jak jinak bys dostal do přijímače signál, kterej vyzáří vysílač...?
1: Nemusíš ani plnej plyn,ale musíš ho přidat rychleji a je to bez problémů. Když přidáváš pomalů jde to hodně do prava. Někde jsem tady četl, že je to důsledkem vzduchového vaku pod vrtulníkem při rotaci lopatek.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
Miro_CZ píše:corona: No cyklika se normálně točí.. (teda doufám, že cyklika je ocasní vrtulka)
Tědka asi budu jak ostatní na fóru,ale opravdu si trochu přečti něco na tomhle fóru nebo na jiných web stránkách. Aspoň aby jsi věděl co je cyklika.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
DX9
saint21 píše:[q...opravdu si trochu přečti něco na tomhle fóru nebo na jiných web stránkách. Aspoň aby jsi věděl co je cyklika.
http://anonce.xinzerce.cz/knihy-a-liter ... k-1/#velky
Dostal jsem ji v 5. třídě ZŠ a měl z ní velkou radost.
I dnes se do ní občas podívám.
Tak to se omlouvám, mystifikoval mě kámoš kterýho jsem se ptal na cykliku a on mi řekl že to je ocasní vrtulka...
Teď už ale vím že cyklika jsou ty dva prstence na hlavní hřídeli (vnější a vnitřní) a ovládají náběhový úhel listů pro změnu směru letu. Koukal jsem se co dělá když budu vrtulník držet v ruce a přidávat plyn. Nedělá při tom vůbec nic. Ty dvě táhla co vedou od ní k servům jsou pořád ve stejný poloze. Při pohledu zezadu je pravé táhlo jakoby výš než levé ale serva jsou stejně vysoko - pravé je delší než levé. Ale při startu se nijak nehnou.
Teď už ale vím že cyklika jsou ty dva prstence na hlavní hřídeli (vnější a vnitřní) a ovládají náběhový úhel listů pro změnu směru letu. Koukal jsem se co dělá když budu vrtulník držet v ruce a přidávat plyn. Nedělá při tom vůbec nic. Ty dvě táhla co vedou od ní k servům jsou pořád ve stejný poloze. Při pohledu zezadu je pravé táhlo jakoby výš než levé ale serva jsou stejně vysoko - pravé je delší než levé. Ale při startu se nijak nehnou.
Easycopter V4.5 COLIBRI Pro Profipack