Ovládání dělené VOP

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepes
Kontaktovat uživatele:

Ovládání dělené VOP

#1 Příspěvek od Pepes »

Zdravím kolegové a kolegyně,
stavím 2 m dvouplošníka, kde mám dělené poloviny VOP, které se částečně zasouvají do trupu. Rád bych měl ovládací páku výškových kormidel uvnitř trupu a při sestavování na letišti by stačilo jen nasadit poloviny VOP a nestarat se o páky vně. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Je to pouhá myšlenka a zatím jsem se s tím nesetkal v modelářské praxi, jak to nejjlepé technologicky vyřešit? Děkui
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Peppy »

Videl som to na niakom vetroni v RCrevue... bolo to vyriesene tak ze na chvoste bolo take zetko v kazdej polovine vyskovky a to bolo spojene a v trupe nanho bolo napojene tiahlo.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dejfak »

No kdyby měl konstrukčí VOP tak dát do každé poloviny jedno servo a vespod bude koukat jen páka připevněná táhlem na hybací plochu.
Takhle jsem to mněl u 2m akrobata. stačilo jen připojit kablíky.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládání dělené VOP

#4 Příspěvek od Celeron »

Pepes píše:Zdravím kolegové a kolegyně,
stavím 2 m dvouplošníka, kde mám dělené poloviny VOP, které se částečně zasouvají do trupu. Rád bych měl ovládací páku výškových kormidel uvnitř trupu a při sestavování na letišti by stačilo jen nasadit poloviny VOP a nestarat se o páky vně. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Je to pouhá myšlenka a zatím jsem se s tím nesetkal v modelářské praxi, jak to nejjlepé technologicky vyřešit? Děkui

Nedelala neco podobnyho kdysi Modela a jmenovalo se to nahon kridylek nebo vztlakovych klapek pro vetrone? V trupu bylo valcovy lozisko proriznuty v polovine a do toho zarezu zapadalo valcovy lozisko s vystupkem do toho zarezu co bylo v kridle. Musel bych to namalovat. Jestli chces, tak ti to poslu v PDF do emailu.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Dílna“