Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
corona

#346 Příspěvek od corona »

helllo píše:1. trimy mam v neutralnich pozicich...tak nevim jestli to mam rovnat, kdyz to lita jak ma...levy tahlo serva mam jakoby vyjety vejs, takze cela cyklika je naklonena doprava-dozadu....nesouvisi to s tim, co jsi psal? - (ze se rovna az pri zvysovani otacek)
S náklonem cykliky při startu to nemá co dělat, to si řídí elektronika...
helllo

#347 Příspěvek od helllo »

corona píše:
helllo píše:1. trimy mam v neutralnich pozicich...tak nevim jestli to mam rovnat, kdyz to lita jak ma...levy tahlo serva mam jakoby vyjety vejs, takze cela cyklika je naklonena doprava-dozadu....nesouvisi to s tim, co jsi psal? - (ze se rovna az pri zvysovani otacek)
S náklonem cykliky při stratu tonemá co dělat, to si řídí elektronika...

ok chapu...
...no dokud to lita, nebudu se v tom vrtat, pockam az to rozsekam, pak to srovnam :D
helllo

#348 Příspěvek od helllo »

jeste mam jednu otazecku pro toho, kdo ma tenhle vrtas s ovladacem:

i kdyz dam do vysilacky nove baterie, ukazuje mi jen polovinu nabiti na tom display...neni to nejaky divny? zkousel jsem ruzne nove baterie...
...jedny baterky mi vydrzely cca 10 cyklu (litani a nabijeni aku). to mi prijde malo
saint21

#349 Příspěvek od saint21 »

Mám nalítano něco přes 30 baterek a tužkový v ovladači furt drží a ovladač ukazoval na začátku plnou. Teď jsem na ovladači tak na čtvrtine a ve vysílačce mám stále origo co byli v balení Možná máš špatny ovladač.
helllo

#350 Příspěvek od helllo »

asi jo, diky
hawkins

Verze

#351 Příspěvek od hawkins »

Ahoj chci si poridit take tento vrtulnicek, ale co jsem nasel tak existuje nekolik verzi. Hlavni zmeny novejsi verze jsou konktor na kabelu od lyzin, neotocitelna baterie, jina serva a jina ty zahnuta tahla co vedou k vrtuli jsou dvojita. Chci se zeptat zda nevite jaka verze se prodava u nas a kde, nerad bych koupil tu starsi. Tady je par obrazku zmen http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=14611004&postcount=1324 Pripadne jestli se jste koupili Colibri v teto nove verzi nebo jinak znaceny vyrobek. Diky.
Váhy
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od Váhy »

helllo píše: ...jedny baterky mi vydrzely cca 10 cyklu (litani a nabijeni aku). to mi prijde malo

Tužkové baterie ve vysílačce vydrží hodně přes 100 letů, pokuď však používáš vysílačku i pro nabíjení akumulátoru vrtulníku, tak ten vydrží nabít asi 10 krát. Výborná je ta síťová nabíječka pro 2 akumulátory...
Přehled vrtulníků: http://www.ajgl.cz/vrtulniky
helllo

Re: Verze

#353 Příspěvek od helllo »

hawkins píše:Ahoj chci si poridit take tento vrtulnicek, ale co jsem nasel tak existuje nekolik verzi. Hlavni zmeny novejsi verze jsou konktor na kabelu od lyzin, neotocitelna baterie, jina serva a jina ty zahnuta tahla co vedou k vrtuli jsou dvojita. Chci se zeptat zda nevite jaka verze se prodava u nas a kde, nerad bych koupil tu starsi. Tady je par obrazku zmen http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=14611004&postcount=1324 Pripadne jestli se jste koupili Colibri v teto nove verzi nebo jinak znaceny vyrobek. Diky.

Ja to kupoval u Pecky a baterka mi tam dat opacne nejde...tak snad je to ta nova
helllo

#354 Příspěvek od helllo »

Váhy píše:
helllo píše: ...jedny baterky mi vydrzely cca 10 cyklu (litani a nabijeni aku). to mi prijde malo

Tužkové baterie ve vysílačce vydrží hodně přes 100 letů, pokuď však používáš vysílačku i pro nabíjení akumulátoru vrtulníku, tak ten vydrží nabít asi 10 krát. Výborná je ta síťová nabíječka pro 2 akumulátory...

Ok, casem dokoupim nabijecku. Me je divny, ze prave mi na vysilacce ukzacuje jen 2 carky (polovinu) u novych baterek. Zkousel jsem 2 ruzne sady...

P.S. Daj se tam pouzit nabijeci tuzkovky? (maji mensi napeti)
Váhy
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od Váhy »

hawkins píše: ...Hlavni zmeny novejsi verze jsou konektor na kabelu od lyzin,... Chci se zeptat zda nevite jaka verze se prodava u nas a kde, nerad bych koupil tu starsi...

Myslím si, že u nás se všude prodává jen starší verze. V Číně např. Miracle Mart
http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=4382
prodával nějakou chvíli starší i novější verzi a teď již prodává jen novější verzi.

Omylem jsem si tam koupil baterie novější verze, které mají jen jednu avšak vetší vodicí drážku. Tyto baterie nejdou neupravené zastrčit do nabíječky a do vrtulníku - tu drážku jsem opiloval, zmenšil a je to dobrý.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od AR1 »

Váhy píše:
hawkins píše: ...Hlavni zmeny novejsi verze jsou konektor na kabelu od lyzin,... Chci se zeptat zda nevite jaka verze se prodava u nas a kde, nerad bych koupil tu starsi...

Myslím si, že u nás se všude prodává jen starší verze. .

To určitě ne! Já to kupoval loni někdy květen/červen u Pecky a mám konektor na ližinách.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Váhy
Kontaktovat uživatele:

#357 Příspěvek od Váhy »

helllo píše: ... Me je divny, ze prave mi na vysilacce ukzacuje jen 2 carky (polovinu) u novych baterek. Zkousel jsem 2 ruzne sady...

P.S. Daj se tam pouzit nabijeci tuzkovky? (maji mensi napeti)

Ten ukazatel stavu baterií je velmi hrubý, mě u nových baterií ukazoval 3 čárky...

Nabíjecí tužkovky jsem tam použil: ukazatel u těchto plně nabitých baterií ukazoval jen 1 čárku ale to nevadilo, fungovalo to. Problém byl, že asi po 5 cyklech těch nabíjecích tužkovek (tedy 50 letech vrtulníku) ty tužkovky začali odcházet tj. pak nabily ten akumulátor jen 9 krát, pak jen 8 krát, jen 6 krát - a pak jsem koupil tu síťovou nabíječku. Možná byla chyba v mém nabíječí těch tužkových nabíjecích baterek - používal jsem tenkrát základní jednoduchý nabíječ 4 tužkovek najednou. Kdybych použil lepší co mám teď, který nabíjí tužkovky jednotlivě a umožňuje je někdy dát vybít tj. srovnat, tak by vydržely.
helllo

#358 Příspěvek od helllo »

Váhy píše:
helllo píše: ... Me je divny, ze prave mi na vysilacce ukzacuje jen 2 carky (polovinu) u novych baterek. Zkousel jsem 2 ruzne sady...

Ten ukazatel stavu baterií je velmi hrubý, mě u nových baterií ukazoval 3 čárky...

hm tak to asi bude v poradku, koupim tu nabjecku. dik
saint21

#359 Příspěvek od saint21 »

Mně nanapadlo, že nabijíš z ovladacče to je jasný, že ty tužkové baterie nic nevydrží. Kup si tu nabiječku. Mám ji a čtyři akumulátory a podstatě můžteš lítat furt dokola až do zblbnutí :D
helllo

#360 Příspěvek od helllo »

:D jj dneska pro ni jedu + aku - uz se tesim - chci litat furt :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“