Beta 1400 - stavba
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to není moc, tak bych to neřešil - pokud ti to vadí, tak bych to dal přes noc "vylisovat" (pochopitelně tak, aby byla pokroucená část tlačena na druhou stranu). Do rána by se to mělo srovnat a zůstat rovné...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Beta 1400
Jedna polovina vyskovky je jen o par milimetru vyse. Holt je to polystyren... Sna to nebude mit vlit na letove vlastnosti. Vse mam vytrimovano, smerovka, vyskovka, kridelka na svych mistech jak maji byt podle navodu. Jen vzit odvahu a hodit ji do luftu 
Třeba zítra, snad už by se měl konečně uklidnit vítr.
Nevím, jestli je to správně, ale já na začátku, tedy dokud bylo letadlo na zemi, nic netrimoval. Serva v neutrálu jsem utáhl k ovládacím plochám vystředěných do roviny. Trimuju až ve vzduchu.
PS: jak píše coro, asi bych si s tou výškovkou ještě pohrál, máš čas.
Nevím, jestli je to správně, ale já na začátku, tedy dokud bylo letadlo na zemi, nic netrimoval. Serva v neutrálu jsem utáhl k ovládacím plochám vystředěných do roviny. Trimuju až ve vzduchu.
PS: jak píše coro, asi bych si s tou výškovkou ještě pohrál, máš čas.
Beta 1400
Ano, ja to spatne napsal, vsechny kormidla jsem dal do stredni polohy a pritahl
trimovat budu az ve vzducuhu, pokud se teda zvedne vubec
jsem trosku rozpacity z te vyskovky..... je trochu kriva. To, co psal coro - jsem moc neporozumel... jinak diky moc za kazdou radu chlapi
asi to nebudu nejak resit a pujdu s tim zitra do vzduchu.... ale stve me to
sakrys.....uz to mam prilepeno
je to tak cca 5-6mm
Re: Beta 1400
arnie69 píše:... To, co psal coro - jsem moc neporozumel... .
Že nevadí ak je do "V", len nech je to nalepené rovno..
Ale nestresuj a keď je to už prilepené, nechaj to tak. Pri normálnom lietaní si to ani nevšimneš.
Alebo na to niečo trochu polož a do rána sa to možno vyrovná (a ak to preženieš tak to bude zas naopak).
- begformercy
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Pro začátečníka, který má někoho zkušenějšího k sobě je to bez problémů. Pro začátečníka, který není úplný poleno a nastuduje si zkušenosti z fóra a je schopen je využít v praxi - taky v pohodě.
Pro začátečníka, který nesplňuje 2 výše uvedené body to vidím 50:50...
Pro začátečníka, který nesplňuje 2 výše uvedené body to vidím 50:50...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
begformercy píše:...ale hodně jsem čet že se na ní musí hodně věcí dodělat dík za odpověd
Kua se mi to smazalo, chjo. Tak znovu: oproti podobnému letadýlku s křidélky AXN Floater Jet je nutno pouze vyztužit křídla uhlíkovým páskem. Přidání magnetu do spojovací části křídel je také nutnost a např. polepení čumáku a trupu skelnou páskou atd. jsou jen takové dodělávky u BETY. Je také dobré minimálně pořádně rozhýbat (spéct) panty ovládacích ploch.
BETA 1400 je na začátek dobrá volba, nicméně kvalita a provedení již sestaveného letounu odpovídá ceně.
Dnes jít do téhle stavebnice, tak zakoupím pouze kit: http://www.rckutil.cz/obchod-e-shop/mod ... u?vmcchk=1 + regl + serva zvlášť a poskládám si to sám.
Vysílajdu a přijímač samozřejmě také zvlášť.
PS: další možnost je již zmiňované AXN: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=195
Beta 1400
Chlapi, tak jsem byl uz 3x s Betou ve vzduchu, je to super, jsem z toho nadsen... Jen jsem se chtel poptat, mirne mi zataci doleva.... tudiz musim stale vyrovnavat smerovkou doprava, aby letela rovne! Trim uz mam na max. vpravo, ale stejne zataci vlevo... Ale pri pocatecnim nastaveni jsem mel trimy ve stredovych polohach a smerovka byla rovne, vzletl jsem ,ale zatacela vlevo, trim jsem dal na max vpravo, ale stale zataci. Musim korigovat.... muzete mi nejak poradit? Aby letela rovne musim mit vyskovku natocenou docela dosti vpravo... Mouhou na to mit vliv kridelka?
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Tak gratuluji - od teď jsi ztracen a dále budeš v životě dny posuzovat už jen na ty kdy fouká a kdy ne
!
Křidélka na to pochopitelně vliv mít mohou - i ty je třeba vytrimovat. Pokud plný trim směrovky nepomáhá, je i docela pravděpodobné že je to křidélky - dej směrovku zpět do neutrálu a vyzkoušej to vytrimovat křidélky.
Křidélka na to pochopitelně vliv mít mohou - i ty je třeba vytrimovat. Pokud plný trim směrovky nepomáhá, je i docela pravděpodobné že je to křidélky - dej směrovku zpět do neutrálu a vyzkoušej to vytrimovat křidélky.