vliv mrazu na pádlo/bezpádlo
vliv mrazu na pádlo/bezpádlo
Chtěl bych se zeptat, jak moc škodí mráz na pádlový systém i na bezpádlový a elektroniku vrťase všobecně. Může se bez problému létat s vědomím že to je OK, i když je horší ovladatelnost, nebo se tam neco může urvat/zamzrnout/pokazit... popřípadě do jakého mrazu jsou vůle v pořádku a dá se s nimi v klidu létat. Dík
Re: vliv mrazu na pádlo/bezpádlo
- no lítat můžeš do jakéhokoli mrazu - polovodiče nejlépe pracují při -47°C - takže pokud nemá tvé gyro/bezpádlo extrémní teplotní drift, nic se neděje. Motor i serva se zahřejou - jen mazivo v servech muže trochu tuhnout, ale ne fatálně. Jediné s čím je velký problém jsou silově namáhané plastové díly - tam je to riziko velké - já sám nevím do jaké teploty se dá spolehnout na plastové gripy mého Protose a tak raději pod -5°C nelítám. I když možná už hazard začíná nad nulou, ale lítal jsem i -8 a nic se nestalo - otázka zda to bylo jen štěstí. Hledal jsem na netu, zda někde najdu teplotní spolehlivost těch plastovouhlíkových kompozitních materiálů z kterého jsou gripy Protose, ale nenašel. Nevíte někdo? Nebo "nekřtili" jste někdo třeba Protose v -10? Abych mohl být v -8 klidnější?scaly píše:jakého mrazu jsou vůle v pořádku a dá se s nimi v klidu létat. Dík
Naposledy upravil(a) Howking dne stř 29.12.2010 14:13, celkem upraveno 1 x.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- no obecně se vůle v zimě zmenšují - kovové kuláky se smrští méně, než plastová očka.scaly píše:nevítě někdo něco o vůlích na táhlech...? jsem právě začal lítat s T600 po ježíškovi, kdy už jsem ho měl seštelovanej a teploty nevylezli nad 0 a pořád se mi strašně třepe, tak doufám že to bude v těch vůlích kvůli zimě a ne nic vážnějšího
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- no logicky - tuhost a vůle jsou protipoly, ne? Když je něco tuhé, znamená to, že je to uloženo s přesahem, ne s vůliscaly píše:když se kovové kuláky zmenší méně než plastová očka, tak musí být vetší tuhost v mechanismu a tím pádem větší vůle ne? Doufám teda že jsem to dobře pochopil...
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
scaly píše:Dostal jsem ji už seřízenou,vyváženou a zelétnutou. Po napípání do vysílače jsem už zkoušel upravovat zisk gyra,otáčky rotoru.... a pořád se při určitých manévrech začne třepat.
Helinu jsi zakoupil seštelovanou a seřízenou jedním z nejlepších 3D pilotu zde u nás.Vůle po 15 startech jsou nesmysl,jak na servech, tak kdekoli jinde, zisk gyra nad 55% je moc, mráz všeobecně pro heli neni dobrej.V zimě kor haly nelétám vůbec, další z věcí je, zda-li nemáš něco rozváženého, například právě listy které jsi dovažoval, ono někdy méně znamená více.Tvůj problém bych hledal tam, né v nastavení beastu atd..
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
scaly píše:dík howking, to jsem chtěl vědět. =) a nevítě někdo něco o vůlích na táhlech...? jsem právě začal lítat s T600 po ježíškovi, kdy už jsem ho měl seštelovanej a teploty nevylezli nad 0 a pořád se mi strašně třepe, tak doufám že to bude v těch vůlích kvůli zimě a ne nic vážnějšího
Zkontroloval si opravdu vse napr.i stopu listu???
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
Re: vliv mrazu na pádlo/bezpádlo
Opravdu si myslíš,že elektonika pracuje nejlépe v mrazuHowking píše:- no lítat můžeš do jakéhokoli mrazu - polovodiče nejlépe pracují při -47°C - takže pokud nemá tvé gyro/bezpádlo extrémní teplotní drift, nic se neděje. Motor i serva se zahřejou - jen mazivo v servech muže trochu tuhnout, ale ne fatálně. Jediné s čím je velký problém jsou silově namáhané plastové díly - tam je to riziko velké - já sám nevím do jaké teploty se dá spolehnout na plastové gripy mého Protose a tak raději pod -5°C nelítám. I když možná už hazard začíná nad nulou, ale lítal jsem i -8 a nic se nestalo - otázka zda to bylo jen štěstí. Hledal jsem na netu, zda někde najdu teplotní spolehlivost těch plastovouhlíkových kompozitních materiálů z kterého jsou gripy Protose, ale nenašel. Nevíte někdo? Nebo "nekřtili" jste někdo třeba Protose v -10? Abych mohl být v -8 klidnější?scaly píše:jakého mrazu jsou vůle v pořádku a dá se s nimi v klidu létat. Dík