Zdravím,
mám nabíječku Shark 10 a používám k plné spokojenosti 2 roky pro nabíjení NiMh pohonných akupacků. Nyní hodlám přejít na Lipol články. Vyplatí se mi koupit nový nabíječ s balancerem, např. Raytronic C16 nebo mi postačí dokoupit nějaký balancer, např LBA 10 ?
předem děkuji za názory
nová nabíječka nebo dokoupit balancer?
DX6i, T8FGS, T-Rex 450 PRO, FUNCUB, Phoenix, Traxxas Summit, Tamiya Pajero
- rbiciste
- Kontaktovat uživatele:
Re: nová nabíječka nebo dokoupit balancer?
iAdams píše:Zdravím,
mám nabíječku Shark 10 a používám k plné spokojenosti 2 roky pro nabíjení NiMh pohonných akupacků. Nyní hodlám přejít na Lipol články. Vyplatí se mi koupit nový nabíječ s balancerem, např. Raytronic C16 nebo mi postačí dokoupit nějaký balancer, např LBA 10 ?
předem děkuji za názory
Pokud nechcete moc investovat stačí omezovač napětí od pana Zajíce:
http://www.zajic.cz/omezovac/omezovac.htm
Balancér bych asi nekupoval. Cena se velmi blíží nové nabíječce, např.
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=1523
Radovan
Já měl LBA 6 a 10 a už mi to nesmí do báráku,používal jsem to s Chameleonem. Ted mám icharger a klid a spokojenost
k tomu LBA, ze začátku fungovali ,ale po nějaké době to nějak začalo blbnou a odmítalo se to přepnout do balancování při nabíjení,bez nabíjení balancovali normálně, dva spolulítači mají stejnou drahou zkušenost.
k tomu LBA, ze začátku fungovali ,ale po nějaké době to nějak začalo blbnou a odmítalo se to přepnout do balancování při nabíjení,bez nabíjení balancovali normálně, dva spolulítači mají stejnou drahou zkušenost.
zatím 3S s kapacitou tak 2000 až 2500 mAh, později možná i 6S a větší kapacity - vrtulníky
DX6i, T8FGS, T-Rex 450 PRO, FUNCUB, Phoenix, Traxxas Summit, Tamiya Pajero
Re: nová nabíječka nebo dokoupit balancer?
Nedávno sem si koupil Ultramat 10 za 400, a teď jsem si do zbraně koupil Li-pol, protože potřebuju větší kadenci, ale nechce se mi kupovat nová nabíječka, koukal jsem a jako dobrá volba se mi zdá Raytronic B6 balancer