Andrews píše:Stavím PROčko a dotaz na zkušené : Ložiska v hlavě co drží hlavní listy a ten "Feathering shaft" co jimi prochází mazat čím? Stačí obyč olej na kola nebo WD40? Nebo se používá extra vazelína? Při bězné údržbě je potřeba mazat ještě něco nebo raději vše na sucho? R48 - používá se na lepení čeho? Předem děkuji na tipy.
ložiska jakákoli NEMAZAT A WD40 už teprve neeeeeeee
maže se pouze smykátko u vrtulky a hl. hřídel pod cyklikou. popř. kompenzátor. a to nejlépe olejem s teflonem
Andrews se podle mě ptal na axiální ložiska v gripech - ty namazat vazelínou.
Pak se maže ještě jednosměrý ložisko (v návodu na 450 je olej, u 500 jsem na to měl přiloženou ve stavebnici vazelínu).
R48 - na lepení ložisek do pouzder, ve stavebnici jsem měl vše zalepený, nebylo do první výměny potřeba.
Zdeněk
Kolik mate napipano v radiu na kloneni a klopeni ve swash mixu??
V manualu jsem nic nenasel, tak jsem zkousel vychozi hodnotu v mym radiu, tj. 70%. To mi pripadalo ze je moc, ze to nedela dobre mechanice.
Tak jsem to stahnul na 50%. To se mi zda jako docela malo, rekl bych ze bych moh dat vic, ale nevim kolik si muzu dovolit???
Tak jsem nastavil 8 stupnu a sel to testnout. Otestovat se mi to ale neporadilo, protoze jsem jednu lyzinu moc zapich do snehu a nechtela se pri vzletu nejak uvolnit... Tak jsem pridal trochu naklonu az se vrtulka zasekla do snehu a uz to litalo Musim zejtra nekde sehnat predni ozuby na kardan, vsechno ostatni se zda byt ok
Mám čerstvě postaveno a dneska jsem PROčko vytáhl ven (4°C) na první poskakování.
Zapnu baterku a gyro GP780 v Heading lock odjelo pomalu ke kraji. Na pohyb páčky zareagovalo, ale zase vrací pomalu zpět a nadoraz. Přepnul jsem na normal mode (40) a tam fungovalo normálně (vrací na střed). Laborování se ziskem (60-75) nepomáhalo. Vypnu a zapnu baterku a gyro se chytlo normálně a na zemi po pohybu pačky zůstavalo vychýlené. Tak se mi chová i při seřizování. Co to mohlo být?
To že zůstává na místě kde ho necháš je v pořádku (senzor mu říká že se vrtulník neotáčí kolem svislé osy tak nic nedělej) , pohne se až ve chvíli kdy zkusíš otočit celý vrtulník, ze začátku jsem na to taku koukal jak puk ale potom mi to došlo. a doufám že správně
To že mi sjede na stranu se mi stávalo když jsem nepočkal než se gyro inicalizuje a pohnul vrtulníkem dřív než si doblikalo.
Jo me se to stava taky, a neni to vzdy tim co popisuje kure87, stava se me to i na 600ce a s tou rozhodne pri zapinani becu nepohnu ani o milimetr Takze to poustim nadvakrat, neda se nic delat. Nemas nahodou Spektrum?
Ktery listí pouzivate na procku? Schanim neco za slusny peniz, libi se mi ty co byly v krabici u komba, to jsou tydle (verze A)?
http://www.helipross.com/align-325d-car ... s1292.html Jak jsou na tom ty nizsi verze(B a C), jsou v pohode? Nemam velke naroky, a rad bych nejaky slusny listy za slusny peniz
psena píše:Takze to poustim nadvakrat, neda se nic delat. Nemas nahodou Spektrum?
Jsne DX6i ....
Ted se mi to stalo i na stole, kdyz jsem zkousel trimovat ocas. Jakmile kliknu o vic nez 3 na libovolnou stranu, servo ujede az nakraj. Stejna situace u subtrimu. Proste kdyz se ho pokusim dostat mimo stred tak to zabali ... Limit gyra nastaven a do kraju to nedojede (servo neni pretizeny) jen do min hodnoty limitu.