Naklady na nase hobby
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Naklady na nase hobby
Tak sa nudim a pocitam naklady, ktore som dal do tohoto hobby za posledne dva roky. Vychadza mi to tak 50 000 starych SKK a z toho mam tak realnu hodnotu (letuschopne modely + elektronika v supliku) za 20 000 starych SKK. Strata 30 000 za dva roky, je to moc, alebo malo?
Ako je to u Vas?
Ako je to u Vas?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Re: Naklady na nase hobby
googie píše:Tak sa nudim a pocitam naklady, ktore som dal do tohoto hobby za posledne dva roky. Vychadza mi to tak 50 000 starych SKK a z toho mam tak realnu hodnotu (letuschopne modely + elektronika v supliku) za 20 000 starych SKK. Strata 30 000 za dva roky, je to moc, alebo malo?
Ako je to u Vas?
Občas to tady čte to děvče co se mnou bydlí, takže sem nebudu vytetovávat částky. Pokud chceš i příští rok létat, tak Ti doporučuji to samé.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Nuž, treba sa na to pozrieť z viacerých uhlov:
- v prvom rade - hobby nie je zárobková činnosť (nepočítam komerciu!). Takže bude vždy stratové z finančného pohľadu
- ak sa s finančnými výdajmi ráta, nie je to bolestné - berieme to ako určitú "daň"
- naopak toto hobby prinesie mnoho pozitívneho (a len trochu negatívneho), čo je niekedy nad všetky peniaze sveta
- univerzálny finančný recept neexistuje - pokiaľ človek nelikviduje vlastnú rodinu (tak ako to v iných závislostiach býva), všetko je dovolené.
Snažím sa držať hesla, že si v pravidelných intervaloch kupujem osobné "tešítko" - raz je to baterka, inokedy motor a potom model...
Ale platí tu jedno zlaté pravidlo - o tom, čo koľko stálo, netreba hovoriť svojim blízkym - oni (ony) to totiž prepočítavajú na úplne iné hodnoty
- v prvom rade - hobby nie je zárobková činnosť (nepočítam komerciu!). Takže bude vždy stratové z finančného pohľadu
- ak sa s finančnými výdajmi ráta, nie je to bolestné - berieme to ako určitú "daň"
- naopak toto hobby prinesie mnoho pozitívneho (a len trochu negatívneho), čo je niekedy nad všetky peniaze sveta
- univerzálny finančný recept neexistuje - pokiaľ človek nelikviduje vlastnú rodinu (tak ako to v iných závislostiach býva), všetko je dovolené.
Snažím sa držať hesla, že si v pravidelných intervaloch kupujem osobné "tešítko" - raz je to baterka, inokedy motor a potom model...
Ale platí tu jedno zlaté pravidlo - o tom, čo koľko stálo, netreba hovoriť svojim blízkym - oni (ony) to totiž prepočítavajú na úplne iné hodnoty
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk