Etika lietania + Netiketa + Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
boboland
Kontaktovat uživatele:

#286 Příspěvek od boboland »

jo, to jsem udelal. cumel som priamo na model ked som to nastavoval.

skusim podla vasich info nastavit kridelka, pozriet co vsetko to robi pri pohybe, ako sa to sprava ked len pustim knipel do 0 polohy ...
skusim aj rozdne nastavenia vychylok.
len musi sa trochu zlepsit pocasie, lebo v dazdi sa mi nechce.

to Lubo1: mohol by som ti zavolat?
peppee

#287 Příspěvek od peppee »

učitel - žák

RiMr píše:Nemůžu to vyzkoušet protože teď jak na potvoru dvě v2 nemám. A s Assanem to nemá význam zkoušet, to prostě funguje, to víme...
Víš co zkus? Tím nic nezkazíš. Zkus na tom žákovi vyndat modul, jak už tu někdo psal. Za zkoušku nic...

Tak trenér funguje, akorát se m usí vyndat modul :( . Tak ještě přijít na to, jak tento modul nevndavat. Nevím, zda by pomohl ten odpor vyz příspěvek dříve, aby neovlivnil dosah Tx.

postup jak to zapínám:
zapnu učiteles přepínačem na trenéra v poloze OFF, ztn: základní nastavení. Zasunu jack do zdířky na učitelovi a pak jej zasunu do žáka tím se žák zapne. Pak mohu ovládat mou vysílačkou model spárovaný s mou vysílačkou po přepnutí přepínače na "stopkách". Mám ho vyměněný místo spínače za přepínač. Jak přepnu přepínač do původní polohy, tak žák ovládá letadlo. takže bez výměny spínače musí trenér při ovládání letedla držet spínač stopek.

Myslím že Rimr to řešil gumičkou a stále sepnutýma stopkama. Těm to nevadí, pokud jsou sepnuty stále, v klidu si odečítají nastavený čas.

Ps: pokud máte někdo nápad, jak to vyřešit a navyndavat modul, sem s ním. Jedna varze je odpor, druhá má by byla dát vypínač na + vodič ( napájení) k modulu. A vypínat to takto, samozřejmně takovým, aby se nedal lehce přepnout nedopatřením.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od boboland »

podsvietenie :) vyhotovene dnes za 15 minut.
naklady? - jeden prepinac zo suflika (1€) a podsvietenie z vadneho displaya PSP (0€). spolu 1€.

Obrázek

full size: http://www.wisoft.sk/turnigy9x/6.jpg

pouzite bolo noznicami odstrihnute podsvietenie displaya z PlayStation portable 1000. tento display obsahuje 4 vrstvy ktore sposobuju rovnomerne podsvietenie po celej ploche a vysoky kontrast.
kazda druha dioda bola odstnanena, ostalo ich 3. napajanie priamo z baterie - za vypinacom a zapinanie pakovym spinacom. nechcel som software ovladanie aby bolo na mne kedy to pojde a kedy nie = jednoducho prepnem a hotovo. a vlastne original fw ani software prepinanie nema.

odber 13mA. napajanie 8-11V.
--------------------------------------------------------
http://www.wisoft.sk/turnigy9x/osadenie ... splaya.zip

osadenie kable k programatoru do vnutra na pevno a konektorom pod logom a osadenie podsvietenia.

P.S.: aby som nazabudol: vsetko spajkovane vyssie spominanou pajkovackou ;)
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od CharlitoCZ »

hezky pěkně :D

*CharlitoCZ přemejšlí komu rozmontuje PSP* :D
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
boboland
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od boboland »

to CharlitoCZ: mne?
mam tu v servise par ks este :)
Drondys

Re: učitel - žák

#291 Příspěvek od Drondys »

peppee píše:To Drondys
Tím odporem tam udělá co? Sníží uroveň signálu, který ruší vycházející signál? A nesníží to náhodou také dosah vysílač? A tento odpor je na učitelovi nebo žákovi?

Přečti si to v tom článku a pokud nezvládáš anglinu tak tady máš Google překlad.
http://translate.google.cz/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.rcgroups.com%2Fforums%2Fshowpost.php%3Fp%3D15792895%26postcount%3D3073&sl=en&tl=cs&hl=&ie=UTF-8
peppee

#292 Příspěvek od peppee »

díky za překlad, nejak jsem to přežvejkal do češtiny, vyzkouším, snad to pomůže.
bulvic

#293 Příspěvek od bulvic »

Dnes jsem si pro T9X byl na poště :) vypadá funkční, jen má škráblý displej. Měl bych ale dotaz. Drondys, jak tu posílal odkaz ohledně úpravy pro připojení učitel/žák, tak ve stejné galerii je i udělátko na flashování bez pájení. Zkoušel jste někdo něco podobného udělat? Vím, že už tu byl odkaz na set společně s podsvícením, ale podomácku jsem to ještě neviděl. A na dalším obrázu je 2S baterie v T9X. Co myslíte, jak dobře TX utáhne. Mám doma totiž 3S s jedním nafouklým článkem a přemýšlím, že bych ji případně po vykuchání vadného článku k napájení použil.
Drondys

#294 Příspěvek od Drondys »

bulvic píše:...Vím, že už tu byl odkaz na set společně s podsvícením, ale podomácku jsem to ještě neviděl.

Osobně jsem to nedělal, ale vzpomínám si, že tady v minulosti už v některém jiném tématu k T9X byly obrázky a popis po domácku vyrobeného podsvícení displeje. Myslím, že tam bylo pod displejem vložené tenké osmirkované plexisklo a na jeho hranu byla z boku přilepená jedna nebo dvě ploché LEDky. Odkaz na ten starý příspěvek se mi nepodařilo najít, ale snad si na to ještě někdo z pamětníků starších diskuzí k T9X vzpomene.

bulvic píše:...A na dalším obrázu je 2S baterie v T9X. Co myslíte, jak dobře TX utáhne. Mám doma totiž 3S s jedním nafouklým článkem a přemýšlím, že bych ji případně po vykuchání vadného článku k napájení použil.

Ohledně možnosti použití 2S LiPolky doporučuji k přečtení příspěvek od bitovod z 23.3.2010 viz odkaz do staršího tématu k T9X.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=1550
bulvic

#295 Příspěvek od bulvic »

Drondys: díky, do podsvětlení určitě časem půjdu, ale napájení z 2S se mi zdá jako celkem nešťastné řešení
boboland
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od boboland »

bulvic píše:Dnes jsem si pro T9X byl na poště :) vypadá funkční, jen má škráblý displej. Měl bych ale dotaz. Drondys, jak tu posílal odkaz ohledně úpravy pro připojení učitel/žák, tak ve stejné galerii je i udělátko na flashování bez pájení. Zkoušel jste někdo něco podobného udělat? Vím, že už tu byl odkaz na set společně s podsvícením, ale podomácku jsem to ještě neviděl. A na dalším obrázu je 2S baterie v T9X. Co myslíte, jak dobře TX utáhne. Mám doma totiž 3S s jedním nafouklým článkem a přemýšlím, že bych ji případně po vykuchání vadného článku k napájení použil.

to tie moje obrazky podsvietenia su priehladne ??? ze ich nevidno.

a k tomu udelatku na flash bez pajeni - sorry ale:
netusim ze ci z Ostravy do Brna je lepsie ist cez Aš, ale neverim tomu.
je to vyleptat plosak, osadit ho konektorom a pruzinovymi kontaktmi = ak mate vsetko k dispozicii tak cca 2 hod. naproti tomu pripojenie priamo = 5 min. myslim ze je to cesta spat a plnou rychlostou !
volente
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od volente »

boboland píše:to CharlitoCZ: mne?

Ahoj, mysliš ze by jsi mohl jedno podsviceni hodit do obalky a poslat do Čech? Samozřejmě za úplatu :lol:
F 104 je můj sen
dokken

#298 Příspěvek od dokken »

boboland
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od boboland »

volente píše:
boboland píše:to CharlitoCZ: mne?

Ahoj, mysliš ze by jsi mohl jedno podsviceni hodit do obalky a poslat do Čech? Samozřejmě za úplatu :lol:

ziadny problem, myslim ze to vyjde cca 4€ postovne a balne :)
Drondys

#300 Příspěvek od Drondys »

bulvic píše:Drondys: díky, do podsvětlení určitě časem půjdu, ale napájení z 2S se mi zdá jako celkem nešťastné řešení

Běžným LiPolkám nedělá moc dobře vybíjení nízkým proudem tj. odběr Tx je pro ně dost malý. K tomu jsou vhodnější LiPolky viz odkazy, ale bohužel jsou momentálně všechny vyprodané.

Turnigy 1450mAh 3S 11.1v Transmitter Lipoly Pack
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9787

ZIPPY Flightmax 2500mAh Transmitter Pack
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6955

Rhino 2620mAh 3S 11.1v Low-Discharge Transmitter Lipoly Pack
http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10625

Všechny tři by se měly vejít to šachty T9X po vyjmutí a odpojení toho paklíku na tužkové baterky viz níže odkaz na galerii obrázků od RiMra kde je v T9X použita ta rozměrově největší z nich tj. Rhino 2620mAh 3S.
http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/RiMr71/albumid/5342069475032960497

Jen pro zajímavost ZIPPY Flightmax 2500mAh pro TX se prodává v českém internetovém obchodě třeba viz odkaz:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/eshop/9-1-VYSILACE-PRIJIMACE/0/5/178-ZIPPY-Flightmax-2500mAh
a mají tam uvedeno 4 kusy skladem, ale dříve než se to někdo rozhodnete objednávat v tom českém obchodě i když je to dražší než z HK, tak doporučuji se předem raději zeptat jestli opravdu mají skladem, protože jinak bude lepší si počkat až bude na HK.

Cena v tom českém obchodě je o dost vyšší 635 Kč + 99 Kč poštovné a vyjde to tedy celkem na 734 Kč což je cca o 63% dražší než při nákupu z HK kde je cena té samé LiPolKy $16.99 + $5.99 poštovné tj. celkem cca $23 tedy cca 450 Kč včetně poštovného, ale bohužel na HK není skladem.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pát 24.12.2010 14:42, celkem upraveno 3 x.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“