Programování RC soupravy HobbyKing T6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
ST_Petr

Programování RC soupravy HobbyKing T6

#1 Příspěvek od ST_Petr »

Prosím o pomoc při řešení následujícího problému. Mám soupravu HobbyKing HK-T6A V2 a zkoušel jsem si naprogramovat pomocí aplikace t6config.exe volitelné mixy. Po prvním spuštění aplikace byla při pohybech ovladačů vidět aktivita všech kanálů 1-6. V jedné chvíli - přesně si nevzpomenu co jsem zrovna zkoušel - přestaly reagovat kanály 5 a 6. Asi jsem nechtěně poslal do vysílače nějaké nastavení které oba kanály vyřadilo. Bohužel se mi od té doby žádným způsobem nepodařilo jejich činnost obnovit. Když se na oba kanály přijímače připojí serva tak si vrznou ale dál nic. Možná by mě pomohlo, kdyby mi někdo poslal exportní soubor s fungujícím nastavením a já to zkusím do Tx nahrát.
Dík za rady.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Tady si stahni puvodni nastaveni. V t6config jenom das OPEN, kliknes na ulozeny soubor normal.tst a das OK. Hotovo.

Pokud mas zajem muzu poskytnout konf soubory pro flaperony ovladane otocnym ovladacem, konfiguraci pro delta kridlo a jeste mam konfiguraci pro V-tail. Nak
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#3 Příspěvek od Bizon »

V továrních mixech je totiž nastavené míchání poťáků do ovládaných kanálů. Bez těchto mixů se signál z mixů prostě nikam neposílá (jsou to myslím MIX2 a MIX3.)
ST_Petr

#4 Příspěvek od ST_Petr »

Nakadah píše:Tady si stahni puvodni nastaveni. V t6config jenom das OPEN, kliknes na ulozeny soubor normal.tst a das OK. Hotovo.

Pokud mas zajem muzu poskytnout konf soubory pro flaperony ovladane otocnym ovladacem, konfiguraci pro delta kridlo a jeste mam konfiguraci pro V-tail. Nak

Díky za pomoc, vše je již OK. Určitě si s tím budu dále hrát a pokud bych si zase nevěděl rady dovolím se ozvat :) . Aktuálně chci mixovat nezávislá serva křidélek na 3m elektroletu a také rozjet ovládání simulátoru Phoenix. Uvidíme jak to půjde.
vpershing

#5 Příspěvek od vpershing »

majitelia HK T6 - nech sa páči pozrieť, ako vyzerá nastavovanie vysielača bez notebooku - http://vimeo.com/17980552
RCmichal

#6 Příspěvek od RCmichal »

moc pěkný programovátko
bylo by něco bližšího - schéma a tak
JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

ST_Petr píše:............. Aktuálně chci mixovat nezávislá serva křidélek na 3m elektroletu.............

Když Ti tady napíšu, že je to nevhodný TX na třímetrovku elektro s požadovanými mixy.

1) popřemýšlím o tom a zvážím, jestli se toho včas nezbavit a nekoupit opravdový TX
2) je to blbost. Půjde to s tímhle normálně v pohodě dál létat.

Tak co ? :wink:
sigi123

rc

#8 Příspěvek od sigi123 »

Jen náhodou jsem si všiml o čem se tu píše.Taky jsem ji měl,rychle prodal.Tohle a 3m větron je velké dobrodružství :lol: .Lepší je pořídit 2x dražší radio než je to éro,dobrý rádio je základ,od toho se odvíjí to ostatní.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nakadah »

Ja s touhle vysilackou ridim auto a lod. Jediny ero co sem s ni ridil byl kulickovy dmychadlak Jetiger z HC. Nemuzu rict ze by se mi s ni pracovalo nejak spatne ale je to vazne jen zakladni radio a kdyz uz mas na 3m ero, tak mas i na plnohodnoutnou vysilacku (to je jako si koupit ferrari a pak kupovat ty nejlevnejsi gumy a skuhrat ze nemas na benzin).

Mechanika kniplu ma vule, rozsah mechanickych trimu je celkem trapny. Zvladla by i vrtulnik, ale "napipani" nastaveni a serizeni by asi byl kabelo-notebookovy porod :D

Jinak ruseni nebo vypadek nikdy zadny a pozemni dosah na hranici viditelnosti. Nak
arnie69

Jetiger

#10 Příspěvek od arnie69 »

Chlapi, prave mi dosel jetiger, ale stale cekam, az mi dojde nove radio. jen jsem chtel zkusit zapojit baterku na regulator, ale po zapojeni se nic nedelo. Nemely by alespon vrcet serva? Nejsem moc zkuseny, takze nevim, jak by se to melo chovat, pokud neni pripojen prijimac s radiem. Diky
JMalik

Re: Jetiger

#11 Příspěvek od JMalik »

arnie69 píše:Chlapi, prave mi dosel jetiger, ale stale cekam, az mi dojde nove radio. jen jsem chtel zkusit zapojit baterku na regulator, ale po zapojeni se nic nedelo. Nemely by alespon vrcet serva? Nejsem moc zkuseny, takze nevim, jak by se to melo chovat, pokud neni pripojen prijimac s radiem. Diky

Přečti si nějaké návody (obecně ) k soupravám TX -RX a taky něco k regulátorům a tohle nedělej.
arnie69

Turnigy 9x

#12 Příspěvek od arnie69 »

Myslíš, že jsem něco odvařil??? :-( zapojil jsem ji do modelu ciste bez rc soupravy :-(
JMalik

Re: Turnigy 9x

#13 Příspěvek od JMalik »

arnie69 píše:Myslíš, že jsem něco odvařil??? :-( zapojil jsem ji do modelu ciste bez rc soupravy :-(

Na to, aby jsi hned něco oddělal je malá šance, ale pokud by jsi byl vytrvalý, nebo tak trochu Smolín, tak můžeš dostat serva na mechanické dorazy a tam to podělat.
arnie69

Turnigy 9x

#14 Příspěvek od arnie69 »

Pri pripojeni baterky se nepohlo ani jedno ze serv, ani dmychadlo se nerozjelo. Neudelalo to nic. Tak doufam, ze je vse o.k Diky moc za odpoved :-)
JMalik

Re: Turnigy 9x

#15 Příspěvek od JMalik »

arnie69 píše:Pri pripojeni baterky se nepohlo ani jedno ze serv, ani dmychadlo se nerozjelo. Neudelalo to nic. Tak doufam, ze je vse o.k Diky moc za odpoved :-)

Nic se tomu nestalo.
Už to takhle nepřipojuj, kdyby jsi měl hodně smůlu, tak se může rozjet to dmychadlo a budeš to sbírat po kouskách po pokoji. Vždycky mít zapnutý TX, nebo vypnutý regl.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“